Key-specs για τα Samsung Galaxy S7 & S7 edge Πέντε χαρακτηριστικά που πρέπει να ξέρεις!

88

Οι προπαραγγελίες έχουν εκτοξευθεί για τις νέες ναυαρχίδες της Samsung που φέρουν πληθώρα καινοτόμων χαρακτηριστικών. Ποια είναι όμως τα βασικότερα τεχνικά χαρακτηριστικά που πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζεις για τα νέα Galaxy;

Και τι δεν έχουν τα ολοκαίνουργια Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 edge… Ισχυρότερο hardware, μεγαλύτερη ποικιλία δυνατοτήτων σε όλους τους τομείς και φυσικά αρτιότερο σχεδιασμό αιχμής, τόσο σε σχέση με τους προκατόχους τους όσο και με ανταγωνιστικές προτάσεις της ίδιας κατηγορίας.

Για να μην τα χάσετε όμως με το πλήθος των λειτουργιών που ενσωματώνονται στα νέα smartphones της Samsung, συγκεντρώσαμε εκείνα τα specs που δείχνουν την ανωτερότητα των S7 και S7 edge και πρέπει να γνωρίζετε!

Μοναδική Dual Pixel κάμερα

Η Samsungαφουγκράστηκε τις απαιτήσεις και τα θέλω των σύγχρονων χρηστών που θέλουν να καταγράφουν οτιδήποτε κάνουν: selfies, φωτογραφίες τοπίων, εσωτερικών χώρων, action λήψεις από αθλητικές δραστηριότητες. Για τον λόγο αυτόν, η Samsung βελτίωσε στο έπακρο και τις δύο κάμερες των S7 και S7 edge.

Όλα βασίζονται στον Dual Pixel Image Sensor που βρίσκεται στην κάμερα των S7 και S7 edge. Η καινοτομία του έγκειται στο να διαχωρίζει κάθε pixel σε δύο φωτοδιόδους για on-chip phase detection, κάτι που εγγυάται βελτιωμένη απόδοση στον τομέα της αυτόματης εστίασης. Η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει χρησιμοποιηθεί έως τώρα μόνο σε επιλεγμένες high-end DSLR φωτογραφικές μηχανές, στέλνει φως από τον φακό σε δύο αισθητήρες εικόνας χωριστά για να ρυθμίσει την εστίαση, όπως ακριβώς το κάνει το ανθρώπινο μάτι.

Τι κερδίζουμε; Πολύ περισσότερα pixels εστιασμένα σωστά σε σύγκριση με άλλα smartphones. Και μην πέφτετε στο λάθος να κρίνετε την κάμερα από τη μειωμένη, στα 12 megapixels, ανάλυση της κάμερας, καθώς τα pixels είναι μεγαλύτερα, κατά 56% σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο, όπως και το διάφραγμα (f1.7) επιτρέποντας σε 25% περισσότερο φως να περάσει.

Με απλά λόγια, μπορούμε να καταγράφουμε καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πολύ πιο φωτεινές και καθαρές.

MicroSD, επιτέλους!

Δεν υπήρχε κάτοχος του GalaxyS6 που να μην ευχήθηκε το μοντέλο του να δέχεται και κάρτες επέκτασης μνήμης για ακόμη περισσότερο αποθηκευτικό χώρο. Η Samsungέδωσε απάντηση σε αυτό το αίτημα, και πλέον στα GalaxyS7 και GalaxyS7 edge μπορούμε πλέον να τοποθετήσουμε microSD κάρτες με χωρητικότητα έως 200 GB, εκτός από τα 32 ή 64 GB αποθηκευτικού χώρου που διαθέτουν εργοστασιακά.

Με αυτή την προσθήκη έχετε άπλετο χώρο για τα αρχεία σας, τη μουσική σας, τα βίντεο, τις φωτογραφίες σας, αλλά και τις εφαρμογές σας.

Αδιάβροχο

Άλλη μια λειτουργία των νέων Galaxy που δεν υπήρχε στους προκατόχους τους είναι η αδιαβροχοποίησή τους! Επειδή ακολουθούν το πρότυπο IP68, μπορούν να παραμείνουν στο νερό σε βάθος έως και 1,5 μέτρο για έως και 30 λεπτά της ώρας, ενώ είναι προστατευμένα και απέναντι στη σκόνη και το χώμα. Έτσι, μπορούν να αντέξουν σε δυσμενείς συνθήκες, σε συνδυασμό και με το Gorilla Glass που καλύπτει τόσο την οθόνη, όσο και το πίσω μέρος τους.

Always-on-display

Η συγκεκριμένη λειτουργία σχετίζεται με τη λειτουργικότητα της συσκευής. Σίγουρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στο κινητό για να δούμε την ώρα, τα μηνύματα και τις ειδοποιήσεις. Χάρη στην «always-on-display», πλέον, η οθόνη παραμένει διαρκώς αναμμένη (εν μέρει) για να σας παρέχει βασικές πληροφορίες, όπως την ώρα και τις υπενθυμίσεις σας, χωρίς να κάνετε τίποτα.

Και μην ανησυχείτε για την αυτονομία της μπαταρίας, καθώς η οθόνη των νέων Galaxyείναι τεχνολογίας AMOLED, που σημαίνει πως καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια για να προβάλλει αυτές τις πληροφορίες, με τον τρόπο που το κάνει. Να θυμάστε πάντοτε πως οι εν λόγω οθόνες έχουν εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση όταν πρέπει να προβάλλουν κυρίως «μαύρο» χρώμα, όπως συμβαίνει δηλαδή και στην περίπτωση της λειτουργίας «always-on-display».

Γρήγορη και ασύρματη φόρτιση

Ένα μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλοι οι χρήστες έξυπνων κινητών τηλεφώνων είναι η αυτονομία της συσκευής. Ευτυχώς, τα Galaxy S7 και S7 edge, πέρα από ικανοποιητικής χωρητικότητας μπαταρίες (3.000 και 3.600 mAh αντίστοιχα), μπορούν να φορτιστούν ταχύτατα μέσα σε λίγα λεπτά, αν χρειαστεί.

Πρόκειται για τη δυνατότητα fast charging που εξασφαλίζει πλήρη «αναζωογόνηση» της μπαταρίας μέσα σε 90 λεπτά για το S7 και 100 λεπτά για το S7 edge! Πρακτικά αυτό σημαίνει πως, ακόμη και σε περίπτωση που βιάζεστε, 5-10 λεπτά φόρτισης πριν φύγετε από το σπίτι ή το γραφείο αρκούν για να μείνει ενεργοποιημένη η συσκευή σας μέχρι το τέλος της ημέρας!

Και επειδή η Samsung δεν ήθελε να μείνει εκεί, πολύ σύντομα θα κυκλοφορήσει το δικό της wireless charging pad, το οποίο θα υποστηρίζει και γρήγορη ασύρματη φόρτιση (έως 15 Watts). Με μόνο μία προϋπόθεση: φορτιστής που χρησιμοποιείτε να μπορεί να παρέχει το fastcharging.