Κατηγορίες κατά της Olympus

74

Εισαγγελείς του Τόκιο κατηγορούν τη γνωστή εταιρεία φωτογραφικών και ιατρικών εξαρτημάτων Οlympus καθώς και τρία πρώην στελέχη της εταιρείας για απόκρυψη και αλλοίωση οικονομικών στοιχείων ύψους 1,7 δισ. δολαρίων σύμφωνα με το BBC.

Ο πρώην πρόεδρος Tsuyoshi Kikukawa, ο πρώην εκτελεστικός αντιπρόεδρος Hisashi Mori και ο ορκωτός λογιστής HideoYamada είναι μεταξύ αυτών που βαρύνονται με την κατηγορία παραποίησης χρηματιστηριακών αποδόσεων και συνελήφθησαν τον προηγούμενο μήνα.

Ο κ. Kikukawa είχε παραιτηθεί από τον Οκτώβριο, όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, με την Olympus να έχει μηνύσει συνολικά 19 πρώην και νυν υψηλόβαθμα στελέχη για το σχετικό θέμα.

Η Olympus παραδέχθηκε ότι απέκρυπτε απώλειες για πάνω από 20 χρόνια, σε μια υπόθεση που είναι ένα από τα μεγαλύτερα εταιρικά σκάνδαλα στην Ιαπωνία.

«Η εταιρεία αντιμετωπίζει τη δίωξη των Εισαγγελέων με τη μέγιστη σοβαρότητα και θα εξακολουθήσει να καταβάλει κάθε προσπάθεια για τη βελτίωση των συστημάτων εταιρικής διακυβέρνησης» δήλωσε η εταιρεία σε ανάλογη δήλωση.

Τρία ακόμη άτομα που δεν ήταν υπάλληλοι της εταιρείας κατηγορούνται ότι εμπλέκονται στην ίδια απάτη.