Καλύτερα των εκτιμήσεων τα αποτελέσματα της Deutsche Telekom

67

Καλύτερα των προσδοκιών αποδεικνύονται τα αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου της Deutsche Telekom κυρίως λόγω της αύξησης της κερδοφορίας που καταγράφεται στις ΗΠΑ. Συγκεκριμένα, τα κέρδη ΕΒΙΤDA άγγιξαν τα 4,43 δισ. δολ., ενώ οι αναλυτές – σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters – προέβλεπαν κέρδη 4,35 δισ. ευρώ. Τα έσοδα άγγιξαν τα 15,1 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τις προβλέψεις των αναλυτών.

«Η στρατηγική μας μέχρι τώρα ήταν να κάνουμε τολμηρές και συνετές επενδύσεις, να επικεντρωνόμαστε πρώτα στην αύξηση του αριθμού των πελατών και μετά στην ενίσχυση των εσόδων και των αποτελεσμάτων. Και τώρα αρχίζουμε να δρέπουμε τους καρπούς» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Hoettges.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η θυγατρική στις ΗΠΑ, T-Mobile US ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία για πρώτη φορά μετά από ένα χρόνο, ενώ παράλληλα αναβάθμισε τον στόχο της για την αύξηση των συνδρομητών. Η Deutsche Telekom καλείται τώρα να λάβει τη δύσκολη απόφαση εάν θα παραμείνει ή όχι στην αμερικανική αγορά. Η μέχρι τώρα στρατηγική της για πώληση της T-Mobile US δέχθηκε ένα βαρύ πλήγμα, καθώς η Sprint απέσυρε μόλις χθες την προσφορά εξαγοράς λόγω των εμποδίων που θέτουν οι ρυθμιστικές αρχές.