Καλωσορίσατε στο ψηφιακό σπίτι! (video)

36

Φανταστείτε να μπαίνετε στο σπίτι σας και να αγγίζετε τον τοίχο της κουζίνας για να μιλήσετε με τους φίλους σας. Έτσι είναι περίπου το «Openarch», το διαδραστικό σπίτι της Think Big Factory, το οποίο είναι ένα ολόκληρο διαμέρισμα γεμάτο με οθόνες αφής και συνδεσιμότητα στο διαδίκτυο.

 

Το ψηφιακό σπίτι ελέγχεται από τους κατοίκους από οπουδήποτε, ακόμα και όταν είναι ξαπλωμένοι στο κρεβάτι, είτε φωνητικά είτε μέσω χειρονομιών, τις οποίες «καταλαβαίνουν» οι τοίχοι-οθόνες, τα ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα, καθώς και οι διάφορες συσκευές. Μια σειρά από προβολείς και αισθητήρες, που έχουν ενσωματωθεί παντού, επιτρέπουν στις επιφάνειες να γίνονται διαδραστικές και να «μιλάνε» με τους ενοίκους. 

 

«Το οτιδήποτε στο σπίτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επικοινωνία, οι διεπαφές (interfaces) βρίσκονται παντού», δήλωσε ο διευθυντής της Think Big Factory, Ίον Κουέρβας-Μόρις. Οι ένοικοι του σπιτιού μπορούν, για παράδειγμα, να συνδεθούν με οποιονδήποτε μέσω Skype ή να διαβάσουν τα μηνύματα του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στους τοίχους της τουαλέτας του σπιτιού, ενώ όλος ο τοίχος της κρεβατοκάμαρας μπορεί να μετατραπεί, μεταξύ άλλων, σε ένα τεράστιο ξυπνητήρι.