Και επίσημα πλέον το LG G Flex

98

Το πρώτο της έξυπνο κινητό τηλέφωνο με κυρτή οθόνη παρουσίασε σήμερα η νοτιοκορεάτικη εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών LG. Το όνομα της νέας συσκευής είναι G Flex.

Η νέα συσκευή διαθέτει οθόνη OLED 6 ιντσών ενώ αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά της Νοτίου Κορέας τον επόμενο μήνα. Όπως γνωστοποίησε η LG, το νέο τηλέφωνο διαθέτει και κυρτή μπαταρία.

Η κίνηση της LG να παρουσιάσει το G Flex τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή θεωρείται από ειδικούς αναλυτές σε θέματα τεχνολογίας ως στρατηγική δεδομένου ότι η επίσης νοτιοκορεατική εταιρεία ηλεκτρονικών ειδών Samsung έχει ανακοινώσει την έλευση του δικού της έξυπνου κινητού τηλεφώνου με κυρτή οθόνη, του Galaxy Round.

Τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα με κυρτές οθόνες θεωρούνται πεδίο μεγάλου ανταγωνισμού ανάμεσα στις κορυφαίες κατασκευάστριες εταιρείες smartphones. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, το υψηλό κόστος κατασκευής σε συνδυασμό με την έλλειψη βασικών λειτουργιών που προσφέρονται στα κοινά smartphones καθιστούν δύσκολη την ευρεία διάδοσή τους, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον.

Μέχρι στιγμής, οι Samsung και LG, έχουν δηλώσει ότι τόσο το Galaxy Round όσο και το G Flex θα είναι διαθέσιμα στην αγορά της Νοτίου Κορέας. Ακόμη, δεν έχει γίνει γνωστό πότε θα είναι διαθέσιμα στον υπόλοιπο κόσμο.