ΗΠΑ: Η Verizon αποκτά την AOL για 4,4 δισ. δολ.

61

Σε εξαγορά της AOL έναντι 4,4 δισ. δολαρίων προχωρά η Verizon Communications με στόχο την προώθηση των φιλόδοξων στόχων του γίγαντα των τηλεπικοινωνιών για διείσδυση στον τομέα της διαφήμισης και του mobile video.

Η παραπάνω συμφωνία, το αντίτιμο της οποίας θα καταβληθεί εξ ολοκλήρου σε μετρητά, τοποθετεί την αξία της AOL στα 50 δολάρια ανά μετοχή, ή premium 23% επί της μέσης τιμής της μετοχής το τελευταίο τρίμηνο. Σημειώνεται ότι η μετοχή της AOL έκλεισε στα 42,59 δολάρια την Δευτέρα, με πτώση 8% στο έτος. 

Η εξαγορά δίνει την δυνατότητα στην Verizon, που επιθυμούσε την είσοδο στην συνωστισμένη αγορά του online video, να αποκτήσει πρόσβαση στην προηγμένη τεχνογνωσία της AOL στις πωλήσεις αγγελιών και την παροχή υψηλής ποιότητα διαδικτυακού video. Η εταιρεία επιδιώκει να προπορεύεται στον κλάδο της ασύρματης τεχνολογίας, ο οποίος εξαιτίας τεχνολογικών διαφορών αντιμετωπίζει μεγαλύτερα εμπόδια στην αύξηση της ταχύτητας για uploading. 

Σημειώνεται ότι η αγορά wireless στις ΗΠΑ έχει ωριμάσει τα τελευταία χρόνια, με τους μεγάλους παίκτες της αγοράς, Verizon, AT&T Inc. και Sprint Corp. να μάχονται για να κερδίσουν μερίδιο η μια από την άλλη. Η παροχή ψηφιακών video στις ασύρματες συνδέσεις αντιπροσωπεύει ένα νέο αναπτυξιακό μονοπάτι για την Verizon, η οποία εμφάνισε έσοδα 127 δις. δολαρίων το 2014, ενώ τα κέρδη της διαμορφώθηκαν σε 12 δις. δολάρια.