Ink Tank System της Epson για οικιακή χρήση & επιχειρήσεις

70

Η Epson διευρύνει την γκάμα των εκτυπωτών εξαιρετικά χαμηλού κόστους Ink Tank System (ITS) με έξι καινούργια μοντέλα που προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης χωρίς την ανάγκη ύπαρξης φυσιγγών μελανιών. Με την νέα σειρά που περιλαμβάνει μοντέλα με μελάνια ικανά να εκτυπώσουν έως 12.000 ασπρόμαυρες και 6.500 έγχρωμες σελίδες[1], η Epson δημιουργεί ένα νέο τρόπο εκτύπωσης που προσφέρει στους οικιακούς χρήστες και τις επιχειρήσεις αποτελέσματα χωρίς κόπο. Η σειρά περιλαμβάνει μοντέλα με σάρωση, αντιγραφή και φαξ (L565), και μια μεγάλη οθόνη LCD με υποδοχή κάρτας SD για εύκολη εκτύπωση χωρίς υπολογιστή (L455).

 

Οι καινούριοι εκτυπωτές για οικιακή χρήση περιλαμβάνουν μελάνια αρκετά για δύο χρόνια[2]. Τα μοντέλα L130 και L220 μπορούν να εκτυπώσουν τον απίστευτο αριθμό των 6.500 έγχρωμων και 4.000 ασπρόμαυρων σελίδων με χρήση αποκλειστικά και μόνο των μελανιών που περιλαμβάνει η συσκευασία. Επίσης, για οικιακή χρήση, τα μοντέλα L310, L365 και L455 διαθέτουν δύο επιπλέον φιαλίδια μαύρων μελανιών, αυξάνοντας έτσι τη συνολική απόδοση ασπρόμαυρης εκτύπωσης στις 12.000 σελίδες.

 

Το μοντέλο L565, για οικιακή χρήση, έρχεται να συμπληρώσει τη σειρά. Το εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης σάς βοηθάει να μειώσετε το κόστος της καθημερινής εκτύπωσης έως και κατά 90%[3]. Διαθέτει λειτουργίες αντιγραφής και σάρωσης με ανάλυση 1.200 dpi, δυνατότητα διασύνδεσης Wi-Fi για ασύρματη εκτύπωση και λειτουργία φαξ με αυτόματο τροφοδότη εγγράφων 30 σελίδων.

 

Το μοντέλο L455 ανταποκρίνεται στις ανάγκες των οικιακών γραφείων ως μια λύση γρήγορης εκτύπωσης, σάρωσης και αντιγραφής, και ενίοτε φωτογραφικών εκτυπώσεων, χωρίς υπολογιστή. Η μεγάλη οθόνη LCD που διαθέτει και η υποδοχή κάρτας SD καθιστά ακόμη ευκολότερη την εκτύπωση μεγάλης γκάμας έγχρωμων εγγράφων γραφείου σε μέγεθος A4, συμπεριλαμβανομένων των γραφικών, του διαφημιστικού υλικού και των παρουσιάσεων.

 

Το μοντέλο L365 διαθέτει λειτουργίες αντιγραφής και σάρωσης σε ανάλυση 1.200 dpi, δυνατότητα διασύνδεσης Wi-Fi για εύκολη ασύρματη εκτύπωση και, όπως και τα μοντέλα L565 και L310, προσφέρει ταχύτητες εκτύπωσης έως 9,2 σελίδων το λεπτό[4]. Και τα τρία μοντέλα επωφελούνται από τις δυνατότητες εύκολης ρύθμισης, αξιόπιστης και πολύ οικονομικής εκτύπωσης και εγγύησης ενός έτους (ή 30.000 σελίδων) για ακόμη περισσότερη ευκολία, εάν αυτό είναι το ζητούμενο. Για τις ανάγκες του οικιακού γραφείου, τα μοντέλα L130 και L220 προσφέρουν το ίδιο πολύ χαμηλό κόστος εκτύπωσης με ταχύτητες εκτύπωσης έως 7 σελίδων το λεπτό1 και εγγύηση ενός έτους (ή 15.000 σελίδων) για να μένετε ήσυχοι.

 

Όλα τα καινούργια μοντέλα με δυνατότητα Wi-Fi επιτρέπουν στους χρήστες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα Epson Connect, χάρη στην οποία μπορείτε να εκτυπώνετε από οπουδήποτε στον κόσμο απλά στέλνοντας στον εκτυπωτή τις φωτογραφίες και τα έγγραφα μέσω email ή μέσω ενός απομακρυσμένου προγράμματος οδήγησης εκτύπωσης. Η λειτουργία Epson Connect περιλαμβάνει και την εφαρμογή Epson iPrint[5] για εύκολη εκτύπωση μέσω Wi-Fi από smartphone και tablet. Επίσης, με τα μοντέλα L455 και L565 μπορείτε να εκτυπώνετε έγγραφα και φωτογραφίες απευθείας από φορητές συσκευές χάρη στη συμβατότητα με τη λειτουργία Apple AirPrint[6] και Google Cloud Print. Η εύκολη ρύθμιση του Wi-Fi επιτρέπει τη σύνδεση αυτών των εκτυπωτών σε ασύρματο δίκτυο[7].

 

Η κα Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Γραφείου, Epson Hellas σχολίασε: «Συμπληρώνοντας τη σειρά των υπαρχόντων προϊόντων μας, αυτά τα μοντέλα διαθέτουν την τεχνολογία Micro Piezo της Epson και προσφέρουν απαράμιλλη ανθεκτικότητα, ποιότητα και αξιοπιστία. Περισσότεροι από 10 εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως επέλεξαν τους εκτυπωτές Epson Ink Tank System σε διάστημα μικρότερο από τέσσερα χρόνια. Αυτά τα μοντέλα είναι ιδανικά για τις ανάγκες οικιακών και μικρών γραφείων όπου οι χρήστες επιθυμούν να εκτυπώνουν μεγάλους όγκους εγγράφων καθημερινής χρήσης και για τους οποίους καθοριστικοί παράγοντες είναι η τιμή και η άνεση. Καθώς περιλαμβάνουν μελάνια αρκετά για δύο περίπου χρόνια, οι χρήστες μένουν ήσυχοι.»

 

Τα συγκεκριμένα μοντέλα διατίθενται προς πώληση στην τιμή των €135, €189, €179, €209, €259 και €335 αντίστοιχα.

[1] Οι αποδόσεις/εκτιμήσεις κόστους ανά σελίδα που παρατίθενται, υπολογίζονται με βάση την αρχική μεθοδολογία της Epson από την προσομοίωση εκτύπωσης των μοτίβων δοκιμής που παρέχονται από το πρότυπο ISO/IEC24712. Οι αποδόσεις/εκτιμήσεις κόστους ανά σελίδα που παρατίθενται, ΔΕΝ υπολογίζονται με βάση το πρότυπο ISO/IEC24711. Οι αποδόσεις/εκτιμήσεις κόστους ανά σελίδα που παρατίθενται ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις εικόνες που εκτυπώνονται, το είδος χαρτιού που χρησιμοποιείται, τη συχνότητα των εκτυπώσεων και τις συνθήκες περιβάλλοντος, όπως η θερμοκρασία.

[2] Αρκετά μελάνια για 2 έτη με βάση το μέσο όγκο μηνιαίων εκτυπώσεων του χρήστη (Πρόγραμμα WW Page Volume Program της IDC, 2013)

[3] Η σύγκριση πραγματοποιήθηκε με τους 10 κορυφαίους μονόχρωμους εκτυπωτές laser και MFP A4 του ανταγωνισμού, τους 10 κορυφαίους έγχρωμους εκτυπωτές λέιζερ και MFP του ανταγωνισμού και τους 10 κορυφαίους εκτυπωτές inkjet και MFP του ανταγωνισμού, σύμφωνα με το EMEA Hardcopy Tracker της IDC (στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά το 2ο τρίμηνο του 2014). Το κόστος ανά σελίδα υπολογίστηκε με τη χρήση της μέσης τιμής πώλησης από το EMEA Consumables Tracker της IDC (στοιχεία που συλλέχθηκαν κατά το 1ο εξάμηνο του 2014) και τη δημοσιευμένη απόδοση των κατασκευαστών μέχρι το Δεκέμβριο του 2014. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την τοποθεσία www.epson.gr/itssavings.

[4] Καθορισμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 24734, το οποίο παρουσιάζει τον μέσο όρο απόδοσης ESAT του Ελέγχου Κατηγορίας Γραφείου για την προεπιλεγμένη μέθοδο εκτύπωσης μονής όψης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.epson.eu/testing

[5] Το Epson iPrint απαιτεί ασύρματη σύνδεση και τις εφαρμογές εκτύπωσης της Epson. Για την εφαρμογή Email print απαιτείται σύνδεση στο διαδίκτυο. Για περισσότερες πληροφορίες και για τις υποστηριζόμενες γλώσσες και συσκευές, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.epson.gr/connect

[6] Οι εκτυπωτές με δυνατότητα AirPrint λειτουργούν με iPad (όλα τα μοντέλα), iPhone (3GS ή μεταγενέστερα) και iPod touch (3ης γενιάς ή μεταγενέστερα) με την τελευταία έκδοση του iOS.

[7] Η αυτόματη ρύθμιση είναι συμβατή με τα λειτουργικά συστήματα Windows 8, Windows 7, Windows Vista και Mac OS. Η αρχική ρύθμιση Wi-Fi απαιτεί καλώδιο USB για χρήστες Windows XP, το οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται