Ηλεκτρονική multimedia πλατφόρμα από ομογενείς

32

Η ομογενειακή επιχείρηση miRoamer, που έχει την έδρα της στη Μελβούρνη και της οποίας οι μέτοχοι στην πλειοψηφία τους είναι Έλληνες της Αυστραλίας, υπέγραψε συμφωνία ύψους εκατομμυρίων με την αυτοκινητοβιομηχανία General Motors Global.

Η ομογενειακή εταιρία ανέπτυξε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία εκτός από το διαδικτυακό ραδιόφωνο θα προσφέρει στο αυτοκίνητό , ταινίες αλλά και άλλο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο θα λαμβάνετε μέσω της σύνδεσης που θα έχει το αυτοκίνητό με το διαδίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ομογενειακή miRoamer είναι η μόνη αυστραλιανή εταιρία που προσφέρει τεχνολογία για την παροχή συγκεκριμένων υπηρεσιών και μία από τις μόλις πέντε εταιρίες του κόσμου που ειδικεύονται στον τομέα αυτό.

Η MiRoamer κατακτά τον κόσμο

Όπως ανέφερε ο κ. Γιώργος Πάρθημος, γενικός διευθυντής της miRoamer, η ανάπτυξη αυτής της ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ομογενειακής επιχείρησης άρχισε το 2008 και από του χρόνου όλα τα νέα μοντέλα της Holden, Chervolet, Buik, Cadillac, Vauxhall και Opel που θα κυκλοφορήσουν στον κόσμο (η General Motors Global παράγει περίπου 8,5 εκατ. τον χρόνο) θα είναι επανδρωμένα με την πλατφόρμα της miRoamer.

 «Τα ακριβά μοντέλα της GM θα είναι επανδρωμένα με οθόνη 18 ιντσών και θα έχουν εκτός από την πλατφόρμα της miRoamer και τρεις ακόμα εφαρμογές, μία εξ αυτών θα είναι και το μετεωρολογικό κανάλι.

Τα μέσης τιμής αυτοκίνητα θα είναι επανδρωμένα με οθόνη 7 ιντσών και πάλι θα είναι επανδρωμένα με την miRoamer. Απ’ ό,τι είμαι σε θέση να γνωρίζω και τα φθηνότερα μοντέλα θα έχουν κάποια οθόνη και έναντι κάποιου μικρού κόστους ο αγοραστής θα μπορεί να πάρει και την miRoamer» αναφέρει.

Τα ελληνικά μυαλά της Μελβούρνης

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα miRoamer αναπτύχθηκε από ελληνικά μυαλά της Μελβούρνης, ο Γιώργος Πάρθημος, τα αδέρφια Χρήστος και Νίκος Δασκάλου, και ο Κρις Δημόπουλος, δούλεψαν σκληρά προκειμένου για να αναπτύξουν και τελειοποιήσουν την miRoamer, ώστε η συγκεκριμένη συμφωνία να γίνει σήμερα εφικτή. «Βασικό ρόλο στην επίτευξη της συμφωνίας μας έπαιξε επίσης η πολύ καλή θέση που κατέχει η miRoamer στην αγορά της Ευρώπης αλλά και στην αγορά της Ασίας. Η πλατφόρμα μας θεωρείται ως η πλέον αξιόπιστη και η πλέον φιλική προς τον χρήστη» λέει ο κ. Πάρθημος.

«Παρθενική εμφάνιση» στη General Motors

Η διετής συμφωνία με προοπτική επιμήκυνσης για περισσότερα χρόνια θα αποφέρει στην ομογενειακή επιχείρηση έσοδα αρκετών εκατομμυρίων, αλλά την ίδια στιγμή αποτελεί και πρόκληση γι’ αυτή. Να αναφέρουμε ότι η miRoamer την Δευτέρα θα κάνει την «παρθενική της εμφάνιση» σε αυτοκίνητα της General Motors στην μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτων του κόσμου αυτήν της Φρανκφούρτης.