IFA 2016: Νέα προϊόντα ήχου και εικόνας από τη Sony

85

Στην έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προιόντων IFA στο Βερολίνο, που είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, η Sony Corporation θα αποκαλύψει μια σειρά από καινούργια προϊόντα, που αντιπροσωπεύουν ό,τι καλύτερο διαθέτει στον τομέα της δημιουργικότητας και της τεχνολογικής εφευρετικότητας. Ο σχεδιασμός αυτών των προϊόντων είναι βασισμένος στη φιλοσοφία της Sony που περικλείεται στο μότο: «σας εμπνέουμε, ικανοποιούμε την περιέργειά σας και σας συγκινούμε», και θα παρουσιαστεί σε όλο της το μεγαλείο στην έκθεση IFA 2016.

Πριν από τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης IFA, την 1 Σεπτεμβρίου, η Sony παραχώρησε συνέντευξη τύπου. Εκεί, ο Πρόεδρος και CEO της Sony, Kazuo Hirai, παρουσίασε την καινούργια σειρά προϊόντων ήχου της εταιρείας, τα οποία εκφράζουν την αφοσίωσή της στη δημιουργία ακόμα πιο συναρπαστικών και ξεχωριστών προϊόντων. Αναφέρθηκε στο σύστημα εικονικής πραγματικότητας PlayStation®VR και περιέγραψε τις ποικίλες πρωτοβουλίες, που λαμβάνει η Sony αναγνωρίζοντας τις ευκαιρίες για καινοτομία στο χώρο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων, όπως το πρόγραμμα Seed Acceleration, το Life Space UX, την Τεχνητή νοημοσύνη και τη ρομποτική. Σχολίασε λέγοντας: «Θέλουμε τα προϊόντα μας να βρίσκονται όσο το δυνατόν πιο κοντά σε εσάς. Συνδεόμαστε μαζί σας προσφέροντάς σας διαρκώς συναισθηματικές αξίες μέσω μίας μεγάλης γκάμας προϊόντων, τα οποία έχουν στόχο να ενισχύσουν αυτό που βλέπετε, ακούτε, βιώνετε, και απολαμβάνετε.» Ο Hideyuki Furumi – Sony Mobile Communications Inc. EVP υπεύθυνος του Global Sales & Marketing – πήρε το λόγο για να αποκαλύψει τη νέα ναυαρχίδα των smartphone στη σειρά X της Xperia™ και να αναλύσει την πρόοδο που έχει επιτελεστεί στα προϊόντα Xperia Smart Products, τα οποία έρχονται να προτείνουν νέους τρόπους επικοινωνίας.

 

Μπορείτε να κάνετε streaming στο βίντεο της συνέντευξης τύπου από το παρακάτω URL: www.sony.co.uk/ifa-press 

 

Παρουσίαση βασικών προϊόντων και πρωτοτύπων

 

Xperia Smartphones και Smart προϊόντα Xperia

Η Sony ανακοίνωσε δυο νέα μοντέλα στη σειρά smartphones Xperia X: τη νέα ναυαρχίδα Xperia XZ, και το Xperia X Compact. Και τα δύο προσφέρουν μια βελτιωμένη εμπειρία στη χρήση της κάμερας, χάρη στην νέα μας τεχνολογία Triple image sensing. Το Xperia XZ θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως από τον Οκτώβριο, ενώ το Xperia X Compact θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως από τον Σεπτέμβριο.

 

Η αποκλειστική μας τεχνολογία Triple image sensing, σας επιτρέπει να απαθανατίζετε στιγμές με πιστότητα, στο κλάσμα του δευτερολέπτου, σε οποιοδήποτε περιβάλλον,  συνδυάζοντας τις εξής τρεις τεχνολογίες:

Image sensing (Ανίχνευση εικόνας) με γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση (AF) και εξαιρετική λειτουργία παρακολούθησης αντικειμένου, χάρη στον κορυφαίο μας αισθητήρα εικόνας, εξοπλισμένο με το σύστημα Predictive Hybrid AF, ώστε να παρακολουθεί και να προβλέπει την επόμενη κίνηση του αντικειμένου

Distance sensing (Ανίχνευση από απόσταση) με τον αισθητήρα Laser AF, για γρήγορη και ακριβή αυτόματη εστίαση, ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό.

Color sensing (Ανίχνευση χρώματος) με τον αισθητήρα RGBC-IR, ο οποίος συλλαμβάνει τα χρώματα όπως ακριβώς τα βλέπετε, ανεξάρτητα από τον περιβάλλοντα φωτισμό.

Τα δυο αυτά μοντέλα προσφέρουν σημαντικά πλεονεκτήματα στη λήψη βίντεο, αφού είναι τα πρώτα smartphones που διαθέτουν σύστημα σταθεροποίησης εικόνας 5 αξόνων, για να μπορείτε να απολαμβάνετε ομαλότερα βίντεο, ακόμα και σε κοντινά ζουμ. Διαθέτουν έξυπνες λειτουργίες, ανάλογα με το πώς χρησιμοποιείτε το Xperia σας, όπως για παράδειγμα την τεχνολογία Adaptive Charging, την οποία ανέπτυξε η Qnovo Inc., και η οποία επεκτείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας. Το Xperia XZ έχει οθόνη 5,2” Full HD και μεταλλική επένδυση για τέλεια εφαρμογή στο χέρι σας. Το Xperia X Compact έχει οθόνη 4,6” HD.

Η Sony ανακοίνωσε επίσης ότι το Xperia Ear, το in-ear  και hands-free smart προϊόν της, που φέρνει έναν νέο τρόπο επικοινωνίας και θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο, αρχικά σε επιλεγμένες αγορές. Το Xperia Ear ανταποκρίνεται σε φωνητικές εντολές με εύχρηστες λειτουργίες, ενώ συνδέεται ασύρματα με το smartphone σας, και σας παρέχει πληροφορίες και βοήθεια με αλληλεπίδραση φυσικής, αυθεντικής φωνής. Εξοπλισμένο με τεχνολογία Sony Agent και έναν αισθητήρα εγγύτητας, το Xperia Ear σάς δίνει χρήσιμες πληροφορίες, όπως το πρόγραμμά σας και εξατομικευμένες ενημερώσεις, όταν το τοποθετείτε μέσα στο αυτί σας. Μπορείτε, λοιπόν, να παραμένετε συνδεδεμένοι όσο θα απολαμβάνετε τον κόσμο γύρω σας. Η Sony θα παρουσιάσει επίσης το Xperia Projector και το Xperia Agent ως ιδέες, σε συνδυασμό με υπηρεσίες από τη Yahoo Japan και τη Nestlé Japan, ώστε να πάρετε μια γεύση από τις εμπειρίες χρήστη που προσφέρουν τα προϊόντα Smart.

 

Ήχος

Η Sony παρουσίασε μια νέα σειρά – ναυαρχίδα, τη σειρά Signature, η οποία αντιπροσωπεύει τη σύγκλιση των ανώτερων αναλογικών και ψηφιακών τεχνολογιών της Sony, που αναπτύχθηκε στο πέρασμα των χρόνων. Αυτή η σειρά προϊόντων ήχου υψηλής ανάλυσης (Hi-Res) αποτελείται από τα στερεοφωνικά ακουστικά MDR-Z1R, δυο νέα μοντέλα Walkman® της σειράς WM1 (το NW-WM1Z και το NW-WM1A), και τον ενισχυτή ακουστικών TA-ZH1ES. Η Sony αναζητά διαρκώς τα καλύτερα υλικά και δομές, ώστε να αναπαράγει τον καλύτερο δυνατό ήχο, ακολουθώντας μια αντισυμβατική προσέγγιση στον σχεδιασμό της σειράς Signature, η οποία μεταφέρει πιστά την ψυχή και το είναι που έδωσε ο καλλιτέχνης στη μουσική του, από την έξοχη αντήχηση μιας ορχήστρας μέχρι τη γεμάτη πάθος ζωντανή συναυλία. Η νέα αυτή σειρά, αναβαθμίζει τον ήχο σε ένα άλλο επίπεδο, μετατρέποντας την εμπειρία των ακουστικών από «ακούω» σε «νιώθω».

 

Η Sony αποκάλυψε τα στερεοφωνικά ασύρματα ακουστικά MDR-1000X ήχου Hi-Res με κορυφαία*1 τεχνολογία εξουδετέρωσης θορύβου, που σας επιτρέπει να απολαμβάνετε υψηλής ποιότητας μουσική, ανεξάρτητα από τον περιβάλλοντα θόρυβο. Τα ακουστικά διαθέτουν λειτουργίες για να ακούτε τους ήχους γύρω σας, από ανακοινώσεις από μεγάφωνα, μέχρι συζητήσεις, χωρίς να χρειάζεται να τα βγάζετε. 

Η Sony θα προβάλει και μια σειρά άλλων, νέων προϊόντων ήχου στο περίπτερό της στην IFA. Σε αυτά περιλαμβάνονται το ισχυρό οικιακό ηχοσύστημα Hi-Res (μοντέλο MHC-GT7DW), δυο ασύρματα ακουστικά Extra Bass™ για σπορ (μοντέλα MDR-XB80BS και MDR-XB50BS) και ένα Hi-Res Walkman® της σειράς NW-A30, με βελτιωμένη εύχρηστη οθόνη αφής 3,1”. Η Sony δεν παύει να επεκτείνει τις σειρές προϊόντων ήχου της και να προτείνει νέους τρόπους να απολαμβάνεις την μουσική, ώστε να ικανοποιεί τα διαρκώς διαφοροποιούμενα μουσικά γούστα και τις ακουστικές προτιμήσεις των σύγχρονων καταναλωτών.

*1: Από την 1η Σεπτεμβρίου 2016. Σύμφωνα με έρευνα της Sony Corporation, που βασίστηκε σε μετρήσεις με οδηγίες, που πληρούν τις προϋποθέσεις της JEITA. Στην αγορά των ακουστικών εξουδετέρωσης θορύβου. (JEITA: Ιαπωνική ένωση βιομηχανιών τεχνολογίας ηλεκτρονικών και πληροφορικής)

 

BRAVIA® 4K

Η σειρά Z της Sony, η νέα ναυαρχίδα των τηλεοράσεων BRAVIA 4K HDR (ανακοινώθηκε νωρίτερα φέτος και διατίθεται σε μοντέλα 100”/75”/65”) διαθέτει ένα νέο επεξεργαστή εικόνας 4K, τον 4K HDR X1™ Extreme. Αυτή η σειρά τηλεοράσεων, είναι η πρώτη που ενσωματώνει την μοναδική τεχνολογία οπίσθιου φωτισμού της Sony, Backlight Master Drive™, η οποία με την πυκνή, άμεση full-array LED δομή της προσφέρει βαθύτερα μαύρα και φωτεινότερα χρώματα, φέρνοντας τον πραγματικό κόσμο στο σαλόνι σας.

Ο νέος μας επεξεργαστής 4K HDR Processor X1™ Extreme διαθέτει 40% μεγαλύτερη ικανότητα επεξεργασίας εικόνας σε πραγματικό χρόνο συγκριτικά με τον διάσημο 4K Processor X1™. Ο νέος X1 Extreme ενσωματώνει τρεις νέες τεχνολογίες: “Object-based HDR remaster”, η οποία αναβαθμίζει το περιεχόμενο με στάνταρ δυναμικό εύρος (SDR) σε ποιότητα που αγγίζει το 4K HDR,  “dual database processing”, η οποία αφαιρεί τον ανεπιθύμητο ψηφιακό θόρυβο για εξαιρετική εικόνα, και την “Super Bit Mapping™ 4K HDR”, η οποία δημιουργεί ομαλότερες χρωματικές διαβαθμίσεις. Αυτές οι τεχνολογίες, σε συνδυασμό με την τεχνολογία Backlight Master Drive, προσφέρουν την απόλυτη 4K HDR εμπειρία σε ποικίλα είδη περιεχομένου, με εκπληκτική φωτεινότητα, αντίθεση και ζωντανά χρώματα.

Η Sony θα παρουσιάσει, επίσης, για πρώτη φορά, μια πρωτότυπη συσκευή αναπαραγωγής Blu-ray™ Ultra HD.

 

Life Space UX*2

Η Sony ανακοίνωσε ότι ο φορητός προβολέας Ultra Short Throw και το ηχείο Glass Sound, που ήδη διατίθενται στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ, θα είναι διαθέσιμα από σήμερα και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο 10εκ. κυβικός προβολέας Ultra Short Throw, παρά το μικρό του μέγεθος, μπορεί να προβάλλει εικόνα διάστασης έως και 80″ σε τραπέζια, τοίχους, ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια θέλετε να ζωντανέψετε. Το δε ηχείο Glass Sound γεμίζει κάθε γωνιά του καθιστικού σας με ζεστό LED φως και κρυστάλλινο ήχο, χάρη στο οργανικό γυαλί του.

 

Digital Imaging

Η νέα FDR-X3000R 4K*3 Action Cam της Sony είναι η πρώτη Action Cam εξοπλισμένη με την καινοτόμα τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας Balanced Optical SteadyShot, που βρίσκεται στο φακό της. Αυτή η νέα τεχνολογία, εξασφαλίζει ότι τα βίντεο που γυρίζετε είναι ομαλά και σταθερά, ακόμα και σε ανάλυση 4K ή σε λειτουργίες εγγραφής μεγάλων ταχυτήτων. Ο νέος ευρυγώνιος φακός ZEISS® Tessar αποδίδει ακόμα πιο φυσικές εικόνες με σημαντικά λιγότερη παραμόρφωση. Τέλος, χάρη στα παρεχόμενα αξεσουάρ, όπως το τηλεχειριστήριο Live-View, σας δίνει τον πλήρη έλεγχο στις λήψεις και την ενεργοποίηση/απενεργοποίηση της κάμερας. Αυτή η Action Cam ήρθε για καλύψει τις ανάγκες σας σε πολλές συνθήκες λήψης.

Η Sony θα επιδείξει, επίσης, τα τελευταία της φωτογραφικά προϊόντα, όπως την α7R II*4, την α7S II*4, την α6300*4, την RX1R II*4 και τον prime τηλεφακό G Master™ FE 85mm F1.4 GM*4, κάθε ένα από τα οποία απέσπασε διακρίσεις στα βραβεία 2016 TIPA Awards ή/και στα βραβεία EISA Awards 2016-2017.

*3: 3840 × 2160

*4: Διατίθεται ήδη

 

Games & Δίκτυα

Το σύστημα εικονικής πραγματικότητας του PlayStation VR (PS VR) διευρύνει τον κόσμο του PlayStation®4 (PS4TM), και σας προσφέρει τη δυνατότητα να ενταχθείτε σε έναν πλήρες εικονικό κόσμο 360ο. Χρησιμοποιώντας το VR headset απολαύστε την εμπειρία του παιχνίδιου σαν αν ήσασταν μέσα. Ο προσανατολισμός και οι κινήσεις του κεφαλιού σας εντοπίζονται με ακρίβεια, ώστε, όπως γυρίζετε το κεφάλι σας, ο εικονικός κόσμος να κινείται με φυσικό τρόπο, σε πραγματικό χρόνο. Στο περίπτερο της Sony, μπορείτε να βρείτε μεγάλη ποικιλία περιεχομένου VR για να παίξετε, όπως το παιχνίδι PS VR «THE PLAYROOM VR» που μπορείτε να παίξετε σε ομάδες έως 5 παικτών, με τον έναν να χρησιμοποιεί το VR headset και τους άλλους τέσσερις να χρησιμοποιούν το ασύρματο χειριστήριο DUALSHOCK®4.

 

Future Lab Program™

Η Sony πρόκειται να επιδείξει επίσης το «T», το δεύτερο πρότυπο concept από το πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης Future Lab Program™, το οποίο έχει σκοπό να δημιουργήσει με τους χρήστες μελλοντικούς τρόπους ζωής Το «T» φτιάχτηκε έχοντας ως άξονα την ιδέα ότι η πρόσβαση στις πληροφορίες θα πρέπει να είναι μια πιο φυσική εμπειρία. Μετατρέπει ένα tabletop ή οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια σε μια interactive οθόνη, προβάλλοντας εικόνες που ανταποκρίνονται στην αφή. Το Future Lab Program θα αρχίσει να δέχεται συμμετέχοντες στις ΗΠΑ για ένα πρόγραμμα πρώτης υιοθέτησης για το πρώτο πρότυπο concept «N», από την 1η Σεπτεμβρίου. Για αναλυτικές οδηγίες κατάθεσης της αίτησής σας, ανατρέξτε στο παρακάτω website: http://www.futurelab.sony.net/N/ 

 

Η Sony θα παρουσιάσει, επίσης, τα διάφορα προϊόντα που δημιουργήθηκαν μέσα από την καινούργια πρωτοβουλία της, το πρόγραμμα Seed Acceleration, που είναι ένα εσωτερικό σύστημα «εκκόλαψης» νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, τα αυτόνομα drones και τις υπηρεσίες επεξεργασίες δεδομένων που είναι cloud-based για μέτρηση και εξακρίβωση, οι οποίες δημιουργήθηκαν από κοινού με την Aerosense Inc., και το νέο εκπαιδευτικό κιτ της Sony που λέγεται KOOV, το οποίο έχει μια σύγχρονη προσέγγιση στη διδασκαλία ρομποτικής και τον προγραμματισμό.