IFA 2014: Walkman A15

71

Ο ήχος υψηλής ποιότητας σάς φέρνει πιο κοντά στο πνεύμα και την ψυχή της αρχικής εκτέλεσης από τον καλλιτέχνη, σαν να βρισκόσασταν στη σκηνή ή μέσα στο στούντιο ηχογράφησης. Τώρα, η Sony σάς προσφέρει μια μεγάλη γκάμα επιλογών για να απολαμβάνετε κρυστάλλινο ήχο στο σπίτι σας, στις διακοπές σας ή στις καθημερινές σας μετακινήσεις.

 

Το Walkman® A15 θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς στον ήχο και το στυλ, χαρίζοντας υψηλή απόδοση για μουσικόφιλους, μέσα από μια συσκευή αναπαραγωγής ήχου-τσέπης. Σε συνδυασμό με μια σειρά από ακουστικά υψηλής ανάλυσης και ένα νέο ενισχυτή ακουστικών, θα νιώσετε να σας περικλείει μια πολυτελής ακουστική εμπειρία.

 

Walkman A15

Η πιο μικρή και ελαφριά ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας[i], το εξαιρετικά κομψό Walkman NWZ-A15, σάς ταξιδεύει σε έναν κόσμο ρεαλιστικού και λεπτομερούς ήχου.

 

Το Walkman A15 διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι στις φορητές συσκευές αναπαραγωγής ήχου υψηλής ποιότητας, χάρη στον μοναδικό ψηφιακό ενισχυτή S-Master HX™ της Sony. Αυτή η προηγμένη τεχνολογία επεξεργάζεται με ακρίβεια μαζικά δεδομένα ήχου, μεγάλου εύρους ζώνης, ενώ, ταυτόχρονα, ελαχιστοποιεί το θόρυβο και τις αλλοιώσεις. Έχει μεγάλη απόδοση και σας προσφέρει μέχρι 30 ώρες διάρκεια μπαταρίας, όσο απολαμβάνετε ήχο από πηγές υψηλής ανάλυσης ή ακόμα και 50 ώρες ακρόασης, με MP3.

 

Το Walkman A15 δανείζεται στοιχεία, που θα περίμενε κανείς να βρει σε κορυφαία hi-fi, όπως υψηλής καθαρότητας κασσιτεροκόλληση, χωρίς μόλυβδο, που χρησιμοποιείται εκτεταμένα μέσα στη συσκευή για να αποδίδει πολύ αναλυτικό ήχο με ισορροπημένα χαμηλά, μεσαία και πρίμα. Επιπλέον, η γραμμή τροφοδοσίας ισχύος, που έχει ενδυναμωθεί από πυκνωμένα καλώδια και παρέχει μειωμένη αντίσταση, μειώνει την αλλοίωση και διασφαλίζει βαθιά, ηχηρά μπάσα. Το πολύ ανθεκτικό περίβλημα από χυτό αλουμίνιο μειώνει περαιτέρω τον ηλεκτρικό θόρυβο και σταθεροποιεί την αναπαραγωγή ήχου. Στη θέση των συμβατικών κεραμικών πυκνωτών, χρησιμοποιείται ο υψηλής ποιότητας πυκνωτής POSCAP[ii], ως αντλία φόρτισης του ψηφιακού ενισχυτή S-Master HX™, για να ελαχιστοποιηθεί ο θόρυβος και η αλλοίωση, ακόμα περισσότερο.

 

Ακόμα και αν ακούτε ηχογραφήσεις CD σε χαμηλότερα bit ή εξαιρετικά συμπιεσμένα αρχεία MP3, η τεχνολογία DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) HX™ αναβαθμίζει την ποιότητα των συμπιεσμένων πηγών ήχου και ξεπερνά την ποιότητα των CD αναπαράγοντας έξυπνα τις χαμένες πληροφορίες υψηλής συχνότητας. Θα σας ανταμείψει η καθαρότητα, επιπέδου σχεδόν υψηλής ανάλυσης, με την οποία θα ακούτε ολόκληρη τη μουσική συλλογή σας.

 

Υπάρχει πολύς χώρος για να ικανοποιηθούν ακόμα και οι πιο φανατικοί μουσικόφιλοι. Διαθέτει εσωτερική μνήμη 16GB, η οποία, ωστόσο, μπορεί να αυξηθεί, μέσω της υποδοχής κάρτας μνήμης microSD, για να χωρέσουν μεγάλες βιβλιοθήκες ήχου υψηλής ανάλυσης.

 

Ακουστικά υψηλής ανάλυσης MDR-Z7

Πρόκειται για πρώτης ποιότητας ακουστικά κεφαλής, που είναι ισάξια των καλύτερων σύγχρονων πηγών ήχου υψηλής ανάλυσης. Τα ακουστικά MDR-Z7 με στήριγμα κεφαλής ανεβάζουν την ακουστική σας εμπειρία σε νέα επίπεδα λεπτομέρειας και απόλαυσης, με μια ασύλληπτη σχεδιαστική φιλοσοφία, που χρησιμοποιεί προηγμένα υλικά.

 

Μια πρόσφατα ανεπτυγμένη μονάδα οδήγησης 70mm HD τυλίγει τα αυτιά του ακροατή και αποκαλύπτει και την παραμικρή χροιά της μουσικής με εκπληκτική καθαρότητα – από τα ισχυρά πολύ χαμηλά μπάσα (sub-bass) μέχρι τα κρυστάλλινα πρίμα. Οι πολύ υψηλές συχνότητες αναπαράγονται πιστά μέχρι τα 100 kHz, και αποδίδουν έναν πεντακάθαρο ήχο με όλες τις αρμονικές λεπτομέρειες μιας ζωντανής παράστασης.

 

Είτε απολαμβάνετε ένα έγχορδο κουαρτέτο, είτε μια ροκ συναυλία, τα διαφράγματα πολυμερούς υγρών κρυστάλλων με επικάλυψη αλουμινίου ελαχιστοποιούν το χρωματισμό σε όλο το ηχητικό φάσμα.

 

Ακόμα και οι πιο απαιτητικές γραμμές μπάσων αναπαράγονται με ρυθμό, χάρη στο σχεδιασμό Beat Response Control της Sony, που επιτρέπει την κυκλοφορία του αέρα, ώστε να βελτιώνεται η ελεύθερη κίνηση του διαφράγματος.

 

Ο απαράμιλλος ήχος συμπληρώνεται από μια άνετη ακουστική εμπειρία. Τα μεγάλα μαξιλαράκια για τα αυτιά, που απαλύνουν την πίεση, χρησιμοποιούν ουρεθάνη, για να σας χαρίσουν εξαιρετική ηχομόνωση και μέγιστη άνεση.

 

Ως μια περαιτέρω βελτίωση, η τετραπλή δομή του καλωδίου των ακουστικών χρησιμοποιεί ξεχωριστά καλώδια γείωσης για να ελαχιστοποιηθεί το φαινόμενο παρεμβολής μεταξύ αριστερών και δεξιών καναλιών και υποστηρίζει την εξισορροπημένη απόδοση ήχου. Εκτός από το κανονικό αποσπώμενο καλώδιο, διαθέτει, συμπληρωματικά, ένα ακόμα καλώδιο που υποστηρίζει την άμεση επικοινωνία με συσκευές με ισορροπημένη έξοδο ήχου, όπως ο νέος ενισχυτής ακουστικών PHA-3AC. Επιπλέον, οι άξονες του επάργυρου καλωδίου OFC (Oxygen Free Copper) μειώνουν την απώλεια μετάδοσης του σήματος.

 

Είναι ιδανικά για ακρόαση υψηλής ανάλυσης, όταν μετακινείστε. Τα ακουστικά κεφαλής MDR-1A έχουν πολλά κοινά καινοτόμα χαρακτηριστικά με τα MDR-Z7, όπως τα διαφράγματα LCP με επικάλυψη αλουμινίου στις HD μονάδες οδήγησης 40mm και την επάργυρη καλωδίωση OFC με ξεχωριστούς αγωγούς γείωσης.

 

Ενισχυτής ακουστικών ήχου υψηλής ανάλυσης PHA-3AC και ακουστικά κεφαλής MDR-1ADAC

Ανακαλύψτε νέα επίπεδα λεπτομερειών και διαφάνειας όταν ακούτε ήχο υψηλής ποιότητας από αρχεία που βρίσκονται στον υπολογιστή, το smartphone, το tablet ή τη συσκευή αναπαραγωγής της μουσικής σας.

 

Ο ενισχυτής ακουστικών κεφαλής PHA-3AC μετατρέπει σήματα υψηλής ανάλυσης (PCM 384 kHz/32 bit και DSD) από την ψηφιακή έξοδο της συσκευής σας, για να τα απολαμβάνετε μέσα από ακουστικά, όπως τα νέα MDR-Z7. Η υψηλή τεχνολογία μετατροπής ψηφιακού/αναλογικού διασφαλίζει ένα εξαιρετικά ευρύχωρο τρισδιάστατο soundstage με πολύ καλό διαχωρισμό καναλιών. Η ισορροπημένη απόδοση του ενισχυτή προσφέρει ασυμβίβαστο σήμα στον MDR-Z7, που είναι ιδανικός για οικιακή χρήση.

 

Κυκλοφορούν επίσης τα ακουστικά κεφαλής MDR-1ADAC που σχεδιάστηκαν για οικιακή χρήση και ενσωματώνουν ένα μετατροπέα ψηφιακού/αναλογικού, που μπορεί να δέχεται σήματα υψηλής ανάλυσης μέχρι 192 kHz/24 bit ή DSD 2,8MHz/5,6MHz. Χάρη στην επιλογή εισόδου ήχου, μπορείτε να τα συνδέσετε εύκολα με μια μεγάλη γκάμα φορητών συσκευών, όπως συμβατά μοντέλα Walkman και Xperia, υπολογιστές, iPod, iPad και iPhone (μέσω Lightning Digital AV Adapter). Ο ψηφιακός ενισχυτής S-Master HX της Sony συμβάλει στη διατήρηση της απόλυτης καθαρότητας του σήματος και η βολική φόρτιση της μπαταρίας με USB προσφέρει μέχρι 7,5 ώρες ακρόασης υψηλής ανάλυσης.

 

Το Walkman NWZ-A15, τα ακουστικά MDR-Z7, τα ακουστικά MDR-1A, τα MDR-1ADAC, και ο ενισχυτής ακουστικών PHA-3AC, όλα με ήχο υψηλής ανάλυσης, από τη Sony, θα διατίθενται στην αγορά από τον Οκτώβριο του 2014.

 

– Τέλος –

 

Τεχνικές προδιαγραφές

Όνομα μοντέλου

NWZ-A15

Διαθέσιμα χρώματα

Μαύρο/Ασημί

Εσωτερική μνήμη

16GB

Εξωτερική μνήμη

microSD (δεν περιλαμβάνεται η κάρτα)

Μέγεθος/ ανάλυση οθόνης

2,2 ιντσών (5,6 εκ.) έγχρωμη TFT LCD QVGA (320×240)

Συμβατά φορμά μέσων αποθήκευσης

Μουσική:FLAC/Apple Lossless(ALAC)/MP3/AAC[iii]/HE-AAC/WMA*[iv]/Linear PCM(WAV)/AIFF

Ταινία:MPEG-4/AVC(H.264/AVC)/Windows Media Video 9

Εφέ/επεξεργασία ήχου

S-Master HX/DSEE HX/Clear Audio+/Clear Bass/Equaliser/VPT(surround)/Dynamic Normaliser

Διάρκεια μπαταρίας

MP3: 50 ώρες[v]

Ήχος Hi-Res: 30 ώρες[vi]

[i] Βάσει της αναλογίας όγκου. Από τον Αύγουστο 2014, σύμφωνα με έρευνες της Sony.

[ii] Η ονομασία POSCAP είναι εμπορικό σήμα της SANYO Electric Co., Ltd.

[iii] Αρχεία AAC-LC, που προστατεύονται από νόμους πνευματικών δικαιωμάτων δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν

[iv] Αρχεία WMA, που προστατεύονται από νόμους πνευματικών δικαιωμάτων δεν είναι δυνατόν να αναπαραχθούν.

[v] MP3 128kbps (Με απενεργοποιημένο το Bluetooth)

[vi] FLAC 192kHz/24bit (Με απενεργοποιημένο το Bluetooth)