IFA 2014 Toshiba: lifenology –η τεχνολογία που χρειάζεται η ζωή μας

71

Η Toshiba παρουσιάζει στην IFA 2014 του Βερολίνου Hall 21aτην οπτική της πάνω σε ένα καλύτερο μέλλον θεμελιωμένου πάνω στην έννοια του «lifenology» Βασιζόμενη στην τεχνογνωσία που έχει αποκτήσει από μία σειρά βασικών τεχνολογιών, η Toshibaδημιουργεί υπεραξία με προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων οπουδήποτε.

 

Σημαντικό στοιχείο αυτού του οράματος, που υλοποιείται σε όλους τους τομείς δραστηριοποίησης της Toshiba, είναι η διάθεση προϊόντων που υποστηρίζουν τις αποφάσεις ζωής των καταναλωτών –προσφέροντάς τους τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα να κάνουν αυτό που θέλουν, με τον τρόπο που θέλουν. Γι’ αυτό το λόγο στην IFA 2014, η Toshibaπαρουσιάζει καινοτομίες και προϊόντα που στοχεύουν στο να εμπλουτίσουν τη ζωή μας, δίνοντας της μία νέα διάσταση.

 

Φορητότητα όπως σας αρέσει

Η Toshiba Europe παρουσιάζει νέες μορφές συσκευών που ενισχύουν τις υπάρχουσες σειρές tablet για να ικανοποιήσουν τις πολύπλευρες ανάγκες φορητότητας των σημερινών χρηστών. Ο Satellite Radius 11 είναι ο πρώτος υβριδικός 29.5 cm (11.6”) φορητός υπολογιστής της Toshibaπου διαμορφώνεται εύκολα με πέντε διαφορετικούς τρόπους λειτουργίας.

Όντας πολυδιάστατος, ο SatelliteRadius 11 σχεδιάστηκε για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες του χρήστη, διασφαλίζοντας ότι θα έχει αυτά που χρειάζεται για τις ανάγκες της μέρας του.

 

Μία άλλη προσθήκη στο line-upτης Toshibaστην IFA 2014, είναι ο SatelliteCL10-Bπου προσφέρει την ευλευθερία μίας απίστευτα ελαφριάς συσκευής, μπαταρία μακράς διαρκείας και αποθήκευση σε cloud, καθώς επίσης και Windows 8.1 με Bing. Για όσους απολαμβάνουν το cloud, η Toshibaπαρουσιάζει επίσης το νέο Chromebook – Chromebook 2 – μία συσκευή 33.8 cm (13.3”) με επιλογή FullHDIPSοθόνης και στερεοφωνικών ηχείων Skullcandy® που ενισχύουν την εμπειρία ψυχαγωγίας.

 

Η δέσμευση της Toshibaνα παρέχει ενισχυμένη προσωπική ευελιξία αντανακλάται και στη σειρά tabletμε την προσθήκη του Windows 8.1 με Bingtabletπου παρουσιάζεται στην IFA 2014 –και ονομάζεται EncoreMini. Μόλις 17.8 cm (7”), το EncoreMiniείναι ένα tabletυψηλής φορητότητας με επεξεργαστή Intel® Atom™ για γρήγορη επίδοση και ένα χρόνο συνδρομή στο MicrosoftOffice 365 Personal.

 

Έξυπνες εμπειρίες παρακολούθησης για εσάς

Η Toshiba παρουσιάζει μία προεπισκόπηση της σειράς Ultra HD 4K TV – τη νέα σειρά U που θα λανσαριστεί στην Ευρώπη το 2015. Η σειρά συνδυάζει την οθόνη Ultra HD (3840 x 2160) με την τεχνολογία CEVO Picture, επιτυγχάνοντας μοναδική φωτεινότητα, χρώματα και βάθος. Η λειτουργία προσωπικής εγγραφής MediaGuide Replay της Toshiba, ενσωματώνεται για πρώτη φορά σε αυτήν την Ultra HD σειρά προσδίδοντας ενισχυμένη λειτουργικότητα. Η νέα σειρά U διαθέτει υποστήριξ HEVC[1] επιτρέποντας αναπαραγωγή περιεχομένου Ultra HD από διάφορες πηγές.

 

Μία ακόμη επιδίωξη της Toshiba είναι να κάνει περισσότερη τεχνολογία προσιτή σε περισσότερους ανθρώπους. Η οικονομική σειρά τηλεοράσεων L24 με λειτουργίες όπως ενσωματωμένο mediaplayer, και επιλογές συνδεσιμότητας, παρέχει όλα όσα χρειάζεται ο καθημερινός θεατής. Παρουσιάζονται επίσης δύο νέες εκδόσεις, η 102 cm (40”) L24 και η 127 cm (50”) L24 που παρέχουν τη μεγαλύτερη δυνατή ευελιξία στη λειτουργία PersonalVideoRecording (PVR).

 

Καινοτόμες συσκευές αποθήκευσης

Στην IFA 2014, η Toshibaπαρουσιάζει επίσης το πρώτο wirelessSSD (solidstatedrive), με την ονομασία CanvioAeroMobile. Με ασύρματη λειτουργία και υψηλής ταχύτητας USB 3.0 θύρα, το CanvioAeroMobileείναι η ιδανική συσκευή κόμβος για smartphones, PCsκαι tabletsπροσφέροντας χωρητικότητα 128 GBκαθώς επίσης και τη δυνατότητα να μεταφέρετε δεδομένα μεταξύ οκτώ συσκευών ταυτόχρονα. Η μεγάλη διάρκεια μπαταρίας επιτρέπει videostreamingμέχρι οκτώ ώρες ενώ το λεπτό και compactdesignτην καθιστά ιδανική συσκευή για χρήση εν κινήσει.

 

Τεχνολογία για το παρόν και το μέλλον

Η Toshibaπαρουσιάζει μία σειρά από νέες τεχνολογίες τηλεοράσεων στη φετινή IFA, όπως μία 21:9 5Kτηλεόραση με smartscreensharing, νέες βελτιωμένες εκδοχές της υπηρεσίας auto-recordingMediaGuideReplayκαι μία 213 cm (84”) mirrorοθόνη για hometheatreπου προσδίδει νέα διάσταση στην εμπειρία τηλεθέασης στο σπίτι. Μεταξύ των οικιακών καινοτομιών που παρουσιάζονται είναι και η οθόνη για το μπάνιο που υπογραμμίζει τις ανάγκες του χρήστη, μέσω ενός braceletmonitor. Η συγκεκριμένη συσκευή θα εμπλουτιστεί με οθόνες καθρέπτες με τη δυνατότητα να δίνουν στην οικογένεια πληροφορίες για τον καιρό, τα ραντεβού της ημέρα και τη δυνατότητα βίντεο κλήσεων –ιδανικών για χρήση στην κουζίνα ή στο livingroom. Επιπλέον στο standτης Toshibaθα εκτίθεται η πλήρης γκάμα PCs, τηλεοράσεων, αξεσουάρ και συσκευών αποθήκευσης, που προσφέρουν επιλογές σε κάθε ανάγκη και προφίλ καταναλωτή.

 

[1]High efficiency video codec