IFA 2014: Η νέα Action Cam Mini από τη Sony

41

Ένα μικρό θαύμα: Η νέα Action Cam Mini, από τη Sony, σας δίνει μια εξαιρετική νέα οπτική γωνία (POV) για τις λήψεις σας

  • Η μικρότερη από ποτέ Action Cam Mini, με μόλις 63 γρ. βάρος, έχει, κατά προσέγγιση, τα 2/3 του μεγέθους και του βάρους των άλλων μοντέλων[i] και σας ακολουθεί, όπου σας βγάλουν οι περιπέτειές σας
  • Νέο τηλεχειριστήριο Live-View Remote με GPS, που στερεώνεται στον καρπό
  • Εκπληκτική ποιότητα εικόνας με το φακό ZEISS Tessar®, τον αισθητήρα Exmor R™ CMOS και το προηγμένο σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot™
  • Ζωντανό streaming βίντεο, διαδικτυακά, με το USTREAM™, για να μοιράζεστε άμεσα τις εμπειρίες με τους φίλους σας, και δωρεάν λογισμικό Action Cam Movie Creator[ii] για να δημιουργείτε φανταστικά βίντεο

 

Η πιο μικροσκοπική full HD Action Cam της Sony, η HDR-AZ1VR, προσφέρει εντυπωσιακές εικόνες και ήχο και είναι έτοιμη να σας ακολουθήσει στις περιπέτειες σας.

 

Είτε ξεκινάτε για ταξίδι, είτε ετοιμάζεστε για ορειβασία, είτε κάνετε ποδήλατο, είτε απλά περπατάτε, η νέα ActionCamMiniσυλλαμβάνει όμορφες λήψεις POV, όπου και αν πηγαίνετε. Με μόλις 63 γρ. βάρος[iii], η HDR-AZ1 έχει μόνο τα 2/3 του μεγέθους των άλλων ActionCam, αλλά χωράει μέσα της τις δυνατότητές τους. Θα ανακαλύψετε ότι διαθέτει κάποιες κορυφαίες τεχνολογίες της Sony, όπως την SteadyShot, και αποδίδει υπέροχες FullHDεικόνες, καθαρό στερεοφωνικό ήχο και τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά που έκαναν την ActionCamτης Sonyδιάσημη. Με δυνατότητα εγγραφής σε υψηλή ταχύτητα bit, στα 50mbps, σε φορμά XAVCS, και έναν ευρυγώνιο φακό 170°, η δύναμη της HDR-AZ1 αντικρούει το μικρό της μέγεθος.

 

Χάρη στον ανθεκτικό σχεδιασμό της, που πληροί το IPX4 (splash-proof), η Action Cam Mini μπορεί να αντιμετωπίσει τη βροχή και τη λάσπη. Και αν επιθυμείτε κάτι ακόμα πιο extreme, πάρτε μαζί την αδιάβροχη θήκη της, που την προστατεύει από τυχαίες πτώσεις και χτυπήματα, άμμο, και από το νερό για βύθιση έως 5 μέτρα βάθος[iv].

Η Action Cam Mini HDR-AZ1VR ολοκληρώνεται με το ολοκαίνουργιο τηλεχειριστήριο RM-LVR2V Live-View Remote[v]. Αυτό το εύχρηστο τηλεχειριστήριο, που στερεώνεται στον καρπό, διαθέτει οθόνη, στην οποία μπορείτε, όχι μόνο να βλέπετε τις λήψεις σας, αλλά και να ελέγχετε πλήρως και να ρυθμίζετε την Action Cam, να αναπαράγετε καθώς και να διαγράφετε σκηνές, όσο η κάμερα βρίσκεται στο κεφάλι σας ή στη λαβή του ποδηλάτου σας. Μπορείτε ακόμα να ελέγχετε μέχρι 5 κάμερες, αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα κινηματογραφικό βίντεο POV. Το τηλεχειριστήριο καταγράφει δεδομένα GPS που έχουν μεταφερθεί στην κάμερα, όσο μετακινείστε. Μεταφέροντας αυτήν τη δυνατότητα παρακολούθησης GPS στο τηλεχειριστήριο, η Sony κατάφερε να μειώσει μέγεθος της AZ1.

 

Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, φτιάξτε εντυπωσιακά βίντεο με το νέο λογισμικό Action Cam Movie Creator, με πολλές εύχρηστες λειτουργίες και δυνατότητες επεξεργασίας, όπως την επικάλυψη ταχύτητας και απόστασης για επιπλέον βάθος στα βίντεό σας. Μπορείτε να ξαναζήσετε κάθε στιγμή της περιπέτειάς σας με το ποδήλατο ή στον ανώμαλο δρόμο, και χάρη στην εγγραφή υψηλής ταχύτητας στα 120 fps, να φτιάξετε όμορφα και βίντεο αργής κίνησης με σταθερή εικόνα.

 

Ο αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού Exmor RTM CMOS της κάμερας, μαζί με τον εξαιρετικής ποιότητας φακό ZEISS και τον ισχυρό επεξεργαστή BIONZ XTM της Sony διασφαλίζουν εκπληκτικά ζωντανές και λεπτομερείς εικόνες, ακόμα και όταν κάνετε λήψεις σε χαμηλό φωτισμό στο τέλος μιας έντονης ημέρας. Η τεχνολογία Advanced SteadyShot[vi] προσφέρει σταθερές και όμορφες εικόνες, είτε περπατάτε, είτε βρίσκεστε πάνω σε μηχανή.

 

Με την HDR-AZ1VR μπορείτε να κάνετε streaming live βίντεο των περιπετειών σας στον κόσμο, μέσω ενός live streaming site, όπως το USTREAM, τη στιγμή που εξελίσσονται[vii]. Όταν ξεκινάτε το live streaming, στείλτε μήνυμα, μέσω SMS, στους φίλους σας, για να τους ειδοποιήσετε ότι ξεκινάει η δράση, δείτε πόσοι το βλέπουν και εγγράψτε το σε μια κάρτα μνήμης.

 

Μια μεγάλη ποικιλία από αξεσουάρ σάς προσφέρουν περισσότερες επιλογές από ποτέ, όταν βρίσκεστε έξω με την Action Cam Mini σας. Το στήριγμα σακιδίου VCT-BPM1 Backpack Mount ασφαλίζει την κάμερα στον ιμάντα του σακιδίου σας[viii]. Το BLT-CHM1 είναι ένα κιτ κεφαλής, που σταθεροποιεί την κάμερα σε ένα κασκέτο για τέλειες λήψεις POV. Η αδιάβροχη θήκη SPK-AZ1 σάς απαλλάσσει από το άγχος του πιτσιλίσματος, ενώ με την επαναφορτιζόμενη μπαταρία NP-BY1 δεν θα ανησυχείτε μήπως αποφορτιστεί. Το κιτ ACC-TRDCY συνδυάζει μια μπαταρία και ένα φορτιστή USB και υπάρχουν άλλα τέσσερα ειδικά κατασκευασμένα κιτ για Action Cam Mini, με όλα όσα χρειάζεστε για την έντονη ζωή σας, είτε είστε ποδηλάτης, κάνετε snowboard, είτε απλά διψάτε για περιπέτεια.

 

Σύντομα θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο http://www.sony.net/actioncam, το επίσημο website της Action Cam, στο οποίο θα ανεβαίνουν ενημερώσεις προϊόντων και βίντεο.

 

Στην αγορά θα διατίθεται προς πώληση από τον Οκτώβριο του 2014.

 

 

 

HDR-AZ1VR – Τεχνικές προδιαγραφές

Αισθητήρας εικόνας

Αισθητήρας οπίσθιου φωτισμού ExmorR™ CMOS, τύπου 1/2,3 με 11,9 megapixels (ενεργά, κατά προσέγγιση)

Επεξεργαστής εικόνας

BIONZ X

Φορμά εγγραφής βίντεο

XAVC S: 

1920×1080 60p/50p(50Mbps)

1920×1080 30p/25p(50Mbps)

1920×1080 24p(50Mbps)

MP4: 

PS:    1920×1080 60p/50p (28Mbps),

HQ:  1920×1080 30p/25p (16Mbps),

STD: 1280×720 30p/25p (6Mbps)

SSLOW: 1280×720 120p/100p (6Mbps)

VGA:      640×480 30p/25p (3Mbps)

HS120(HS100): 1280×720 120p/100p (28Mbps)

Τύπος φακού

ZEISS Tessar® F2.8

Γωνία προβολής

ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot: Περίπου 170°

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟ σύστημα σταθεροποίησης εικόνας SteadyShot: Περίπου 120°

Σύστημα σταθεροποίησης εικόνας

SteadyShot

Ήχος

Στερεοφωνικό μικρόφωνο

GPS

Ναι[ix]

Τερματικά

Τερματικό Multi/Micro USB (υποστηρίζει συσκευές συμβατές με Micro USB)

Wi-Fi /NFC

Ναι (Τηλεχειριστήριο One-touch)

Διαστάσεις

ΠxΥxΒ 24,2 x 36,0 x 74,0 χλστ. (περίπου)

Συμβατότητα καρτών μέσων αποθήκευσης

MP4: Κάρτα μνήμης Micro SD/SDHC/SDXC (κατηγορίας 4 ή υψηλότερη), Memory Stick Micro™ (Mark 2)

XAVC S: Κάρτα μνήμης Micro SDXC (Κατηγορία 10)

Βάρος

Περίπου 63 γρ. (με την μπαταρία)

 

Προδιαγραφές RM-LVR2 (που παρέχεται με την HDRAZ1VR)

 

Βασικά χαρακτηριστικά

GPS, WiFi, Αδιάβροχο μέχρι τα 3 μέτρα

Βάρος

Περίπου 98 γρ. (με τη ζώνη)

Διαστάσεις

ΠxΥxΒ 72,3 x 50,2 x 20,8 χλστ. (περίπου)

Τερματικά

Τερματικό Multi/Micro USB (υποστηρίζει συσκευές συμβατές με Micro USB)

[i]Περίπου 63 γρ., συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας. Τα 2/3 του μεγέθους της HDR-AS100V Action Cam

[ii] Μπορείτε να το κατεβάσετε από την τοποθεσία http://www.sony.net/actioncam/support/ από τις αρχές Οκτωβρίου

[iii] Βάρος κατά προσέγγιση, συμπεριλαμβανομένης της μπαταρίας.

[iv]Μέχρι 5 μέτρα βάθος και 30 λεπτά συνεχούς υποβρύχιας απόδοσης που δίνει στο χρήστη τη δυνατότητα να καταγράφει δραστηριότητες στο νερό, όπως σέρφιν και καγιάκ. Η λειτουργία εστίασης δεν είναι συμβατή με υποβρύχιες δραστηριότητες, όπως οι καταδύσεις.

[v]Το RM-LVR2V δεν πωλείται ξεχωριστά.

[vi] Στα ίδια επίπεδα με την HDR-AS100V

[vii]Η ανάλυση του βίντεο είναι 1280×720 ή 640×480. Απαιτείται εγγραφή σε τοποθεσία για video streaming και smartphone με Wi-Fi (tethering) ή περιβάλλον δικτύου Wi-Fi.

8

Το VCT-BPM1 BackpackMountπροσαρτάται στην κάμερα με ασφάλεια πάνω στον ιμάντα του σακιδίου.

[ix] Ενσωματωμένο σε τηλεχειριστήριο RM-LVR2V, όχι στο σώμα της HDR-AZ1