«ηΕπιχείρησήΣου.gr» : Η υπηρεσία του ΟΤΕ για να βγείτε στον «αέρα»

39

Περάστε στην ψηφιακή εποχή –όσοι δεν το έχετε κάνει– με τη νέα υπηρεσία του ΟΤΕ, που σας βοηθά να δημιουργήσετε την ηλεκτρονική σελίδα της επιχείρησής σας με απλά βήματα.

Η ψηφιακή εποχή έχει αρχίσει εδώ και χρόνια τον κύκλο της. Υπάρχουν όμως αρκετοί έμποροι, μικρές επιχειρήσεις ή ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουν αποκτήσει ακόμα την ψηφιακή ταυτότητά τους. Ο κυριότερος λόγος είναι η δυσκολία μετάβασης σε έναν καινούργιο κόσμο, νέες γνώσεις και εξελιγμένη τεχνολογία. Δικαιολογίες που τους κρατούν αποκομμένους, και συχνά αναλφάβητους, στη σύγχρονη, δικτυωμένη κοινωνία.

Ευκαιρία ανάπτυξης για όλους

Ο ΟΤΕ, σε μια κίνηση αλληλεγγύης, προσφέρει μια υπηρεσία με απλά εργαλεία για την υλοποίηση της ηλεκτρονικής σελίδας (site) ή του ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) κάθε ενδιαφερόμενου επιχειρηματία, με τίτλο «ηΕπιχείρησήΣου.gr». Με την πρωτοβουλία αυτή φιλοδοξεί στην ψηφιακή ένταξη κάθε επιχείρησης, βοηθώντας τη να προοδεύσει και να επεκτείνει το αγοραστικό κοινό της μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η υπηρεσία, όμως, δεν μένει εκεί. Προσφέρει παράλληλα στον επιχειρηματία τα εργαλεία δημιουργίας και για τη φυσική προβολή της επιχείρησής του με επαγγελματικές κάρτες αλλά και αφίσες που θα στολίσουν το φυσικό κατάστημά του.

Αρκεί να μπείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.yourbusiness.gr.

Μαθήματα χρήσης

Επειδή, όμως, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να μην έχει τις τεχνικές γνώσεις, ούτε τη δυνατότητα να προσλάβει κάποιον ειδικό, υπάρχει η αντίστοιχη σελίδα όπου μπορεί να πάρει μαθήματα χρήσης των εργαλείων.

Και πριν σκεφτείτε τάξεις, μολύβια και τετράδια και σπατάλη χρόνου πίσω από θρανία, σας ενημερώνουμε ότι τα μαθήματα είναι υπό μορφή βίντεο: μικρά βίντεο που μπορείτε να παρακολουθήσετε οποιαδήποτε στιγμή τα χρειαστείτε. Χωρισμένα σε πέντε ενότητες και σε σύντομο χρονικό διάστημα, σας δείχνουν πώς:

  • να δημιουργήσετε το δικό σας site, γρήγορα και εύκολα, μέσα από τα απλά βήματα των προσφερόμενων εργαλείων,
  • να εμπλουτίσετε το site σας με εργαλεία για να το κάνετε πιο ενδιαφέρον για τον επισκέπτη σας,
  • να προωθήσετε την επιχείρησή σας με e-mail και sms,
  • να βγάλετε τέλειες φωτογραφίες για την προβολή και την προώθηση της επιχείρησης και των προϊόντων σας,
  • να βελτιώσετε τη σχέση σας με τους πελάτες σας.

Δημιουργία ηλεκτρονικής σελίδας

Η δημιουργία του site σας (ή e-shop) είτε δηλώσετε εταιρεία είτε είστε ελεύθερος επαγγελματίας γίνεται σε πέντε απλά βήματα. Κατ’ αρχάς, δηλώνετε τα στοιχεία σας και εν συνεχεία γίνεται η ταυτοποίησή τους μέσω pin που σας αποστέλλεται στα στοιχεία που δηλώσατε (e-mail ή κινητό). Στο τρίτο βήμα αναζητάτε ένα διαθέσιμο domain name (το όνομα που θα έχει η ηλεκτρονική διεύθυνσή σας, π.χ. www.toOnomaTisEtaireiasSas.gr), το οποίο κατοχυρώνετε (δύο έτη για το .gr, ένα έτος για το .eu). Συνεχίζετε με τη δημιουργία της ηλεκτρονική σελίδας σας, διαδικασία που είναι εύκολη και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις. Σε αυτό το σημείο, αν συναντήσετε δυσκολίες, μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο βιντεάκι που σας καθοδηγεί βήμα προς βήμα στη διαδικασία. Το πέμπτο και τελευταίο βήμα αναφέρεται στα εργαλεία που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στην ηλεκτρονική σελίδα σας.

Η δημιουργία της σελίδας στηρίζεται σε ένα εύχρηστο web εργαλείο (site builder). Επιλέγοντας αρχικά την κατηγορία στην οποία ανήκει η επιχείρησή σας και μέσα από ένα ευρύ σύνολο προ-τυποποιημένων site (template), διαφοροποιείτε το περιεχόμενο ανάλογα με την επιχειρηματική δραστηριότητά σας. Εν συνεχεία, μπορείτε να το προσαρμόσετε ακόμα περισσότερο στις ιδιαιτερότητες και στις ανάγκες σας.

Χρήσιμα εργαλεία

Αν αφιερώσετε λίγο χρόνο, θα δείτε ότι τα προσφερόμενα εργαλεία στην ουσία σάς οδηγούν στα πρώτα βήματα του μάρκετινγκ. Μπορείτε να οργανώσετε καμπάνιες για προσφορές ή νέα προϊόντα και να τα επικοινωνήσετε μαζικά με e-mail και SMS. Μπορείτε να σχεδιάσετε και να δημιουργήσετε έντυπα προώθησης, όπως αφίσες και κάρτες, να φτιάξετε ηλεκτρονικές φόρμες επικοινωνίας ή να ανεβάσετε αρχεία και έντυπα της επιχείρησή σας στο site. Επίσης, μπορείτε να δώσετε τη δυνατότητα στους επισκέπτες σας να αφήνουν σχόλια, να παρακολουθήσετε τα στατιστικά της σελίδα σας, να βάλετε διαφημίσεις, βίντεο ή φωτογραφίες. Τέλος, υπάρχουν χρήσιμα κουμπιά για να «μοιράζει» ο επισκέπτης σας τις πληροφορίες που του προσφέρετε, στο προφίλ που έχει στα διάφορα κοινωνικά δίκτυα, όπως Facebook, Twitter και Linkedln.

Κόστος υπηρεσίας

Το «ηΕπιχείρησήΣου.gr» προσφέρεται δωρεάν για τον πρώτο χρόνο, με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία. Μετά τον πρώτο χρόνο το κόστος φιλοξενίας της σελίδας έχει οριστεί στα 10,90 ευρώ (με ΦΠΑ) τον μήνα για τους πελάτες OTE-COSMOTE και στα 12,90 ευρώ (με ΦΠΑ) για τους υπόλοιπους. Επιπλέον προνόμια και προσφορές δίνονται στην επιχείρηση που έχει φτιάξει το site της στο www.yourbysiness.gr.

 

 

Ηλίας Φλωράκης