Η Vodafone στην πρώτη θέση παγκοσμίως στις υπηρεσίες M2M

75

Η Vodafone αναδείχθηκε, για τέταρτη συνεχή χρονιά, παγκόσμιος ηγέτης του κλάδου των υπηρεσιών επικοινωνίας μεταξύ συσκευών (MachinetoMachine – M2M), σύμφωνα με ανεξάρτητη έκθεση της AnalysysMason που εξετάζει τις επιδόσεις των μεγαλύτερων παρόχων υπηρεσιών επικοινωνίας Μ2Μ.

Η έκθεση αυτή βαθμολόγησε κάθε έναν από τους παρόχους σε πέντε διαφορετικές κατηγορίες συμπεριλαμβανομένου του μεγέθους και της εκτέλεσης των υπηρεσιών, των τεχνολογικών δυνατοτήτων, καθώς και της υποστήριξης των πελατών και της εξυπηρέτησης μετά την πώληση. Η Vodafone είναι ο μόνος πάροχος που καταλαμβάνει την πρώτη θέση με βάση και τα πέντε αυτά κριτήρια και έχει αναδειχθεί παγκόσμιος ηγέτης σε κάθε ετήσια έρευνα της AnalysysMason από το 2011 που ξεκίνησε την αξιολόγησή της.

Η Vodafone, μέσω της ελληνικής θυγατρικής της Zelitron, έχει ήδη αναπτύξει και παρέχει στους πελάτες της, τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως, νέες υπηρεσίες και έξυπνες εφαρμογές M2M που απευθύνονται στις ανάγκες διαφόρων κλάδων της αγοράς και δίνουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις που τις εφαρμόζουν να μειώσουν τα λειτουργικά τους κόστη και να ενισχύσουν την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

Οι εφαρμογές M2M που παρέχονται στην Ελλάδα συνθέτουν το VodafoneM2MFullControl, ένα ευρύ φάσμα λύσεων που περιλαμβάνει προϊόντα και υπηρεσίες καθώς όλες τις αναγκαίες υποδομές (hardware, software) που χρειάζεται η σύγχρονη επιχείρηση και ο επαγγελματίας.

Πιο συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των υπηρεσιών Μ2Μ Full Control, που παρέχει η Vodafone περιλαμβάνεται το πρωτοποριακό σύστημα παρακολούθησης από απόσταση και ελέγχου μονάδων ψύξης VodafoneM2MCoolerControl. Με την καινοτόμο αυτή εφαρμογή ο χρήστης μπορεί μεταξύ άλλων να παρακολουθεί τη μονάδα ψύξης από οποιοδήποτε σημείο και αν βρίσκεται, την κατάσταση λειτουργίας της, την κατανάλωση ρεύματος, τη θερμοκρασία & υγρασία, το άνοιγμα πόρτας και το βάρος των προϊόντων.

Η Vodafone διαθέτει επίσης την ολοκληρωμένη υπηρεσία διαχείρισης και παρακολούθησης στόλου οχημάτων VodafoneM2MFleetControl με την οποία είναι εφικτή η παρακολούθηση οχημάτων σε πραγματικό χρόνο ενώ διατίθενται αναλυτικές αναφορές οχημάτων, διελεύσεων, ταχύτητας, καυσίμων, κόστους και αισθητήρων θερμοκρασίας. 

Παράλληλα διατίθεται από τη Vodafone και η καινοτόμος υπηρεσία παρακολούθησης και ελέγχου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων και κατανάλωσης φυσικού αερίου VodafoneM2MEnergyControl.

Ο κ. Διονύσης Γρηγοράτος, Διευθυντής Εταιρικών Πελατών στη Vodafone Ελλάδας δήλωσε σχετικά: “Οι συνεχείς διακρίσεις της Vodafone στις ολοκληρωμένες λύσεις ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ συσκευών Μ2Μ αποτελούν μέρος της συνολικής πρωτοπορίας της Vodafone στις υπηρεσίες και τα προϊόντα που παρέχει προς τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις ανεξαρτήτως μεγέθους. Στη Vodafone, μέσα από τις πρωτοποριακές υπηρεσίες Μ2Μ που διαθέτουμε, δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους τους εταιρικούς μας πελάτες, επαγγελματίες και επιχειρήσεις, να αντιμετωπίζουν τις σύγχρονες προκλήσεις της αγοράς με ευελιξία και επάρκεια. Αξιοποιώντας τις ολοκληρωμένες λύσεις και εξειδικευμένες υπηρεσίες M2M, επαγγελματίες και επιχειρήσεις είναι ReadyBusiness διότι μπορούν να είναι ευέλικτοι σε μια αγορά που αλλάζει διαρκώς και να απαντούν άμεσα στις ανάγκες των πελατών τους ακόμη και όταν βρίσκονται εκτός του φυσικού χώρου εργασίας. ReadyBusiness σημαίνει να μπορείς να πετύχεις σήμερα και παράλληλα να είσαι έτοιμος για το αύριο”.

Παράλληλα με τις ολοκληρωμένες λύσεις Μ2Μ FullControl, επιχειρήσεις και επαγγελματίες έχουν δίπλα τους τον Προσωπικό Σύμβουλο, που βρίσκεται πάντα στη διάθεσή τους για να τους συμβουλέψει με κάθε τρόπο για τις υποδομές και τις υπηρεσίες που χρειάζονται όπως το VodafoneBusinessConnect και τα προγράμματα χρήσης VodafoneMyBusiness, αλλά και σύγχρονες υπηρεσίες «cloud», όπως είναι το Office 365.