Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Samsung σε διεθνή έκθεση

62

Στο πλαίσιο της Έκθεσης FuoriSalone 2015, η Samsungπαρουσίασε το installation“Embrace: SensorialExperience”, που αναδεικνύει τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Samsung. Από τις 13 Απριλίου και κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Designτου Μιλάνου, οι επισκέπτες θα μπορούν να συμμετέχουν σε μία μοναδική εμπειρία αισθήσεων που παρουσιάζει το όραμα της εταιρείας σχετικά με το νέο τρόπο παρακολούθησης τηλεόρασης.

 

«Η σχέση μεταξύ ανθρώπων και τεχνολογίας έχει εξελιχθεί και μεταμορφωθεί στο πέρασμα του χρόνου. Πάντα, όμως, συνιστά το κέντρο της σχεδιαστικής φιλοσοφίας της Samsung, αποτελώντας βασικό χαρακτηριστικό στο σχεδιασμό όλων των προϊόντικών κατηγοριών», δήλωσε ο κ. DonghoonChang, Επικεφαλής του DesignStrategyTeamστο CorporateDesignCenter. «Το installation που παρουσιάζεται στην FuoriSalone αντιπροσωπεύει το όραμα της εταιρείας για τον τρόπο που σχεδιάζονται οι συσκευές, ώστε όχι μόνο να είναι λειτουργικές, αλλά και να επαναπροσδιορίζουν την αλληλεπίδραση με τους χρήστες, προσφέροντας μία μοναδική εμπειρία χωρίς όρια».

 

Με το installation “Embrace: SensorialExperience”, η Samsungθέλει για μία ακόμα φορά να εντυπωσιάσει τον κόσμο του design, κατά τη διάρκεια της πιο πολυαναμενόμενης εκδήλωσης της χρονιάς. Επιβεβαιώνοντας το καινοτόμο και πρωτοποριακό προφίλ της, η εταιρεία πρόσφατα βραβεύθηκε στα IFAwards 2015, στην κατηγορία αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων, με την ιδέα της “Flows: AJourneytotheFuture” που παρουσιάστηκε στην περσινή FuoriSalone.

 

Μία μοναδική εμπειρία για τις αισθήσεις

Το installation “Embrace: SensorialExperience” της Samsung, είναι ένας χώρος που ορίζεται από δύο κυκλικές πλωτές κατασκευές που αιωρούνται και περιβάλλουν τους επισκέπτες, δημιουργώντας μία σουρεαλιστική ατμόσφαιρα.

 

Βασικός πρωταγωνιστής του installationείναι οι SamsungSUHDTVs που παρουσιάζονται στην κυκλική δημιουργία που αποτελείται από 36 τηλεοράσεις 65 ιντσών. Στόχος του installationείναι να παρουσιάσει νέους τρόπους αλληλεπίδρασης με την τηλεόραση, κατά τους οποίους το panelμεταμορφώνεται από μία κοινή οθόνη σε portalπου προσφέρει τη δυνατότητα στους ανθρώπους να βιώσουν νέες εμπειρίες, διεγείροντας όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις.

 

Ο υψηλός σχεδιασμός των SamsungSUHDτηλεοράσεων και η σειρά οικιακών συσκευών, PremiumChefCollectionπου περιβάλλει το installation, είναι αρμονικά δεμένες με το μίνιμαλ ύφος τους, με στόχο να διεγείρουν τις αισθήσεις των επισκεπτών καθώς προχωρούν στο χώρο.

 

Η τηλεόραση SamsungSUHD πρωταγωνιστής στο installation

Η SamsungSUHDTVσυνδυάζει κυρτό και μινιμαλιστικό σχεδιασμό με κομψό πλαίσιο. Οι κυρτές γραμμές της περιβάλλουν τον θεατή, προσφέροντάς του μία εμπειρία, κατά την οποία βρίσκεται στο κέντρο της εικόνας, όπου πρωταγωνιστούν οι μοναδικές αντιθέσεις χρωμάτων και φωτισμού. Η πρωτοποριακή τεχνολογία των SamsungSUHD βασίζεται στους νανοκρυστάλλους μέσω των οποίων εξασφαλίζονται τα πιο έντονα χρώματα. Η αλληλεπίδραση με την τηλεόραση είναι μία μοναδική εμπειρία χάρη στο ανοιχτό σύστημα που προσφέρει τη δυνατότητα στους χρήστες να προσαρμόζουν το περιεχόμενο και να μετατρέπουν την τηλεόραση στο κέντρο του Έξυπνου Σπιτιού.