Η SONY παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία ψυχαγωγίας

68

Στην έκθεση CES 2013, η Sony αποκαλύπτει μία μεγάλη σειρά νέων προϊόντων και τεχνολογιών, που γεφυρώνουν το σύνολο των καταναλωτικών προϊόντων και προσφέρουν μία αξέχαστη εμπειρία ψυχαγωγίας – μέσα ή έξω από το σπίτι.  Οι καινούργιες συσκευές τηςSonyέχουν να προσφέρουν κάτι ξεχωριστό για όλους, από δυνατότηταWi-Fi, συνδεσιμότηταInternetκαι εύχρηστη λειτουργίαOne-touchμε την τεχνολογία NFC (Near Field Communication), μέχρι ανάλυση HD, 3D, 4Kκαι πολλά άλλα.

Από τις πρωτοποριακές καινοτομίες στα smartphone, τα tabletκαι τους υπολογιστές, μέχρι τις τελευταίες εξελίξεις στην ψηφιακή οπτική απεικόνιση και στην τεχνολογία 4K, και τις συνδεδεμένες τηλεοράσεις (connectedTV), η Sony, στη φετινή έκθεση CES, παρουσιάζει προϊόντα που βασίζονται στην επιθυμία των καταναλωτών να συναναστρέφονται διαδικτυακά και να αλληλεπιδρούν με τους φίλους και τους συγγενείς τους σε διάφορες πλατφόρμες και εφαρμογές. Είναι ξεκάθαρο, ότι δίνεται έμφαση στη συνδεσιμότητα, στις εξαιρετικής ποιότητας εικόνες και ήχο και στο μοναδικό μείγμα ηλεκτρονικών, περιεχομένου και υπηρεσιών δικτύου.

«Παρουσιάζουμε πολλά ενδιαφέροντα καινούργια προϊόντα στη CES, τα οποία συνδυάζουν το μαγικό μείγμα επιστήμης και θαύματος, σχεδιασμού και λειτουργικότητας, χρησιμότητας και κομψότητας, τεχνολογίας και ψυχαγωγίας, που χρειάζεται για να δημιουργήσουμε μία συναισθηματική εμπειρία, που μόνο εμείς, στηSony, μπορούμε να προσφέρουμε», δήλωσε ο KazuoHirai, Πρόεδρος και CEO της Sony Corporation.

Οι νέες τεχνολογίες της Sony, που προβάλλονται στην έκθεση CES, αποτελούν την αποκορύφωση της πολυετούς καινοτομίας της στο σχεδιασμό και την κατασκευή, ενώ βασίζονται πάνω σε προϊόντα που αποτέλεσαν ορόσημο, και τα οποία έφερε στην αγορά τους τελευταίους δώδεκα μήνες η Sony, όπως τους πρωτοποριακούς φορητούς υπολογιστές VAIO με οθόνη αφής, την τολμηρή είσοδο της Sonyστις τηλεοράσεις 4Κ με το μεγαλύτερο έως σήμερα μοντέλο – την τηλεόραση BRAVIA, 84 ιντσών, 4KLED– και μία βραβευμένη σειρά νέων ψηφιακών προϊόντων οπτικής απεικόνισης. Αυτές οι τεχνολογίες, και πολλά ακόμα, αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο των καινούργιων προϊόντων της Sony στην έκθεση CES, και για το 2013.

Τα Smartphone Xperia™ της Sonyστην έκθεση CES 2013

Η Sonyπαρουσιάζει το καινούργιο της κορυφαίο smartphone, το XperiaZ, το οποίο συνδυάζει εξαιρετικές προδιαγραφές με τα καλύτερα στοιχεία της Sonyκαι προσφέρει μία μοναδική εμπειρία, έτσι ώστε θα μπορούσαμε να το αποκαλέσουμε «superphone». Το Xperia Z περιλαμβάνει Full HD οθόνη 5 ιντσών με 1080p RealityDisplay, διαθέτει τεχνολογία Mobile BRAVIA® Engine 2, της Sony, για εξαιρετικά ευκρινείς προβολές, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon™ S4 Pro, για εκτέλεση πολλαπλών εργασιών, φωτογραφική μηχανή, για γρήγορες λήψεις 13 megapixel, και 4G LTE, για πάρα πολύ μεγάλες ταχύτητες στην ψυχαγωγία σας.

Το εξαιρετικό μοντέλο XperiaZ διαθέτει χαρακτηριστικά των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών της Sony, καθώς και τον επεξεργαστή ExmorRSγια κινητά, τον πρώτο επεξεργαστή εικόνων, παγκοσμίως, με βίντεο με υψηλό δυναμικό εύρος (High Dynamic Range – HDR) για smartphone, ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να γυρίζουν όμορφα βίντεο αλλά και να βγάζουν ωραίες φωτογραφίες, ακόμα και σε συνθήκες με έντονο οπίσθιο φωτισμό. Χάρη στη νέα λειτουργία STAMINA της μπαταρίας, της Sony, ο χρόνος αναμονής αυξάνεται κατά, τουλάχιστον, τέσσερις φορές, σε σχέση με τα μοντέλα των ανταγωνιστών, ενώ χάρη σε εφαρμογές μέσων της Sony, όπως τις “WALKMAN”, Album και Movies, οι χρήστες μπορούν να βρίσκουν, να μοιράζονται και να αναπαράγουν περιεχόμενο με εύκολους και κοινούς χειρισμούς και με μία όμορφη διασύνδεση, την οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν και στον υπολογιστή, το tablet και το smartphone.

Μέσω του Sony Entertainment Network, το μοντέλο XperiaZ, καθώς και άλλες συμβατές συσκευές, παρέχει πρόσβαση στους καταναλωτές σε πάνω από 18 εκατομμύρια τραγούδια και περισσότερες από 100.000 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές από όλα τα μεγάλα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά στούντιο. Επιπλέον, το νέο τηλέφωνο είναι ανθεκτικό στη σκόνη και αδιάβροχο σε βάθος ενός μέτρου, για χρονικό διάστημα έως 30 λεπτά.

Η Sony ανακοίνωσε, επίσης, το μοντέλο Xperia ZL, με μικρότερο σχήμα, αλλά με τις ίδιες δυνατότητες, όπως το Xperia Z, για μία ανυπέρβλητη εμπειρία ψυχαγωγίας, το οποίο θα διατεθεί μόνο σε επιλεγμένες αγορές.

Λειτουργία Onetouch στην έκθεση CES 2013

Τα καινούργια προϊόντα της Sony, όπως τα smartphone XperiaZ και Xperia ZL διαθέτουν, επίσης, μία εξαιρετική τεχνολογία, που υπάρχει σε πολλά από τα νέα προϊόντα τηςSony, τα οποία παρουσιάζονται στη CES 2013, τη λειτουργία One-touch, που βασίζεται στην τεχνολογία NFCκαι αποτελεί τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο για να συνδεθείτε ασύρματα, να απολαύσετε μουσική, φωτογραφίες και βίντεο από το smartphone σας. 

Η Sony διαθέτει τη μεγαλύτερη σειρά συσκευών με ενεργοποιημένο NFC με ενσωματωμένες λειτουργίες One-touch, όπως το σύστημα οικιακού κινηματογράφου Blu-ray disc, τη μπάρα ηχείων, τα ασύρματα ηχεία και άλλα προϊόντα οικιακών συστημάτων ήχου, ακουστικά, φορητά ηχεία και κινητές συσκευές. Το Personal Content Station της Sony, είναι μια συσκευή χωρητικότητας 1TB, την οποία μπορούν οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν, για να διαχειρίζονται τις πολύτιμες αναμνήσεις τους, με τη λειτουργία One-touch. Μπορεί να συνδεθεί ασύρματα σε ένα οικιακό δίκτυο, ώστε να αποθηκεύετε, να προβάλετε και να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο από smartphone και tablet, όπως τα μοντέλα Xperia της Sony. 

Η λειτουργία One-touch συνδέει, επίσης, smartphoneμε επιλεγμένες τηλεοράσεις BRAVIA της Sony. Για ακόμα μεγαλύτερη ευκινησία στα συστήματα οικιακού κινηματογράφου, η Sony περιλαμβάνει την τεχνολογία NFC στα νέα ασύρματα ηχεία της Bluetooth (μοντέλα SRS-BTX500, SRS-BTX300, και το πολύ ελαφρύ SRS-BTV5). Ακόμα και τα ακουστικά της Sony προσφέρουν τα πλεονεκτήματα της λειτουργίας One-touch, αρχής γενομένης από το νέο μοντέλο ακουστικών με στηρίγματα κεφαλής MDR-1RBT, το οποίο διαθέτει τη μοναδική δυνατότητα mirroring σε smartphone.

Η 4K της Sony στην έκθεση CES 2013

Με περισσότερο από τέσσερις φορές μεγαλύτερη ανάλυση από αυτήν των σημερινών τηλεοράσεωνHD, η τεχνολογία 4Kπροσφέρει μία πιο δυναμική εμπειρία τηλεθέασης που σας καθηλώνει. Όσον αφορά στην 4K, η Sony κατέχει την πρωτιά και σκοπεύει να τη διατηρήσει και στη φετινήCES.

Η Sony ξεκίνησε την επανάσταση της τεχνολογίας 4K, παρουσιάζοντας τον πρώτο εμπορικό προβολέα 4Kγια κινηματογράφους – πλέον, περισσότεροι από 13.000 προβολείς 4Kείναι εγκατεστημένοι σε κινηματογραφικές αίθουσες σε ολόκληρο τον κόσμο – και την πρώτη επαγγελματική κάμερα που παράγει περιεχόμενο 4K, τηνF65. Με έναν οικιακό προβολέα 4K, μία πλήρη σειρά προϊόντων οικιακής ψυχαγωγίας με δυνατότητες 4K, στην οποία περιλαμβάνεται η τηλεόραση 4KLED, 84 ιντσών, η οποία παρουσιάστηκε πρόσφατα – άλλη μία πρωτιά για την κατηγορία 4K – η Sony προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύστημα 4Κ, που καμία άλλη εταιρεία δεν μπορεί να υποσχεθεί.

Η Sony αποκαλύπτει δυο νέα μοντέλα τηλεοράσεων 4KLEDμε οθόνες 55 και 65 ιντσών (τη σειράX9000A), τα οποία θα κυκλοφορήσουν φέτος την άνοιξη, και τα δυο προσφέρουν εξαιρετική ανάλυση 4Κ, αλλά σε πιο προσιτές τιμές, ώστε να μπορεί να απολαμβάνει την εμπειρία 4Κ ένα ευρύτερο κοινό.

Η Sony συνδυάζει την τεχνολογία 4Kμε μία άλλη τεχνολογία προβολής, στην οποία υπήρξε πρωτοπόρος, την OLED. ΗSonyκυκλοφόρησε για πρώτη φορά, παγκοσμίως, το 2007 την τηλεόραση OLED, 11 ιντσών, για καταναλωτές, και γνώρισε μεγάλη επιτυχία στις εμπορικές αγορές με πιο μεγάλες επαγγελματικές οθόνες OLED. Στην έκθεση υπάρχει, ως έκθεμα, ένα πρωτότυπο τηλεόρασης 4KOLED 56 ιντσών, το οποίο επιδεικνύει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός για τις εμπορικές τηλεοράσεις.

Στην έκθεση CES 2013, ηSonyπαρουσιάζει, επίσης, ένα πρωτότυπο της πρώτης εμπορικής βιντεοκάμερας 4K, καθώς και άλλες λύσεις οπτικής απεικόνισης με 4K, όπως το Play Memories Studio, και την πρώτη σειρά, στο χώρο της, δίσκωνBlu-rayμε επεξεργασία 4K, από ήδη υπάρχουσες ταινίες.

Οι τηλεοράσεις της Sony με βελτιωμένη χρήση και συνδεσιμότητα στην έκθεσηCES 2013

Παραδοσιακά, το χαρακτηριστικό γνώρισμα της παρουσίας της Sonyστις εκθέσεις CES, είναι τα νέα μοντέλα τηλεοράσεων που εκτίθενται εκεί και αντικατοπτρίζουν τις αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές παρακολουθούν τηλεόραση, ικανοποιώντας, φέτος, την επιθυμία τους να έχουν ταυτόχρονη πρόσβαση σε πληροφορίες μέσω των ενσωματωμένων οδηγών και από δευτερεύουσες συσκευές, όπως smartphone, tablet, ή υπολογιστή.

Η καινούργια εφαρμογήTVSideViewτηςSony, χρησιμοποιεί τη συνδεσιμότητα με δεύτερη οθόνη για να προσφέρει μία εντελώς νέα, δυναμική διασύνδεση γραφικών μέσω της οποίας οι καταναλωτές μπορούν να αλληλεπιδρούν με την τηλεόρασή τους, να προβάλλουν λίστες και να διαχειρίζονται ή να χειρίζονται ενσωματωμένες εφαρμογές στη μεγάλη οθόνη. Δίνει επίσης τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαύσουν την κοινωνική πλευρά της τηλεόρασης, μοιράζοντας σε πραγματικό χρόνο, τις εμπειρίες τους με άλλους. Η εφαρμογή TV Side View μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα universal τηλεχειριστήριο για την τηλεόραση ή για να ελέγχετε άλλες συσκευές μέσωIR. Με το TV SideView μπορείτε, επίσης, να κάνετε αναζήτηση περιεχόμενου από διάφορες πηγές με την αναγνώριση φωνής.

Η τεχνολογία TriluminosDisplay της Sony στην έκθεση CES 2013

Η Sony κρατά τη δέσμευσή της να αναπτύσσει καινούργιες τεχνολογίες οπτικής απεικόνισης, η πλέον πρόσφατη από αυτές είναι η Triluminos Display. Σχεδιάστηκε για να αποδίδει πιο ρεαλιστικά μπλε, πράσινα και κόκκινα χρώματα. Αυτή η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε επιλεγμένα νέα μοντέλα τηλεόρασης 2Kκαι 4Kτης Sony. Εκτός, όμως, από τις τηλεοράσεις, η Sony διευρύνει τη χρωματική παλέτα και στις φετινές σειρές της Cyber-shot και της Handycam, με την προσθήκη της τεχνολογίας TRILUMINOS Display, ενώ σχεδιάζει να την εισάγει και στην οικογένεια των φορητών υπολογιστών VAIO.

Τα προϊόντα ψηφιακής οπτικής απεικόνισης της Sony στην έκθεση CES 2013

Η Sony, πέρα από τις νέες εξαιρετικές προσθήκες στη σειρά των φωτογραφικών μηχανών Cyber-shot, προωθεί τη σύγκλιση των ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, των smartphoneκαι των tabletμε νέα μοντέλα, όπως τη φωτογραφική μηχανή Cyber-shotDSC-WX80. Με αυτό το μοντέλο, οι καταναλωτές μπορούν, εύκολα, να μοιράζονται τις αναμνήσεις τους, κατευθείαν, από τη φωτογραφική μηχανή τους στο smartphone. Ένα άλλο καινούργιο προϊόν της Sony, που παρουσιάζεται στην CES, η compact φωτογραφική μηχανή Cyber-shot DSC-TF1, χάρη στο νέο ανθεκτικό σχεδιασμό της, αποτελεί το ιδανικό αξεσουάρ για τις εκδρομές του Σαββατοκύριακου, τις οικογενειακές διακοπές, αλλά και για όλο τον υπόλοιπο χρόνο, σε πολύ ανταγωνιστική τιμή. Είναι αδιάβροχη (σε βάθος έως 10 μέτρα), ανθεκτική στη σκόνη, στα χτυπήματα και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Η Sony βελτίωσε, επίσης, τη σειρά βιντεοκαμερών Handycamμε το χαρακτηριστικό BalancedOpticalSteadyShot. Η νέα βιντεοκάμερα  (αφορά στα μοντέλα HDR-PJ780VE, HDR-PJ650VE, και HDR-PJ420VE ) είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο προβολέα και έχει δυνατότητα Wi-Fi με την προσθήκη ενός προαιρετικού εξαρτήματος, ώστε οι χρήστες να μπορούν να ανεβάζουν εικόνες σε τοποθεσίες κοινωνικής δικτύωσης μέσω smartphone ή tablet.

Τέλος, η Sony θα προσθέσει ένα νέο πρωτότυπο, για πρώτη φορά, στην τεχνολογία κιαλιών ψηφιακής εγγραφής. Πιο μικρό και πιο ελαφρύ, αυτό το πρωτότυπο θα έχει ένα σκόπευτρο με OLED και δυνατότητα για πολύ μεγάλη απολαβή, καθιστώντας δυνατή τη λήψη εικόνων στο σκοτάδικαι βελτιώνοντας περαιτέρω την ποιότητα της εικόνας. Θα είναι, ακόμα, ανθεκτικό στη σκόνη και splash-proof, ώστε να πληροί τις σκληρές απαιτήσεις της χρήσης σε εξωτερικούς χώρους.

Από την εύκολη κοινή χρήση του περιεχομένου, χάρη στη λειτουργίαOne-touchκαι την παρακολούθηση έξυπνης τηλεόρασης, μέχρι την εξαιρετική καθαρότητα εικόνας και ήχου, τα καινούργια προϊόντα και οι τεχνολογίες τηςSonyσχεδιάστηκαν για να βελτιώσουν την εμπειρία ψυχαγωγίας του καταναλωτή.

Για να μάθετε περισσότερα για τα νέα προϊόντα της Sony στην έκθεση CES 2013, επισκεφθείτε την τοποθεσία www.sony.com/CES.