Η Samsung στρατηγικός εταίρος του Innovathens!

68

Ξεκινάει το Innovathens με την υποστήριξη της Samsung, ως χορηγού και στρατηγικού εταίρου.

Η SamsungElectronicsHellasανακοίνωσε σήμερα τη στρατηγική συνεργασία της με την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και το AthensΣynergies, που αποτελείται από έξι συνδέσμους καινοτόμων επιχειρήσεων, για τη δημιουργία του InnovAthens. Το InnovAthens είναι ο κόμβος στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, που στεγάζεται σε έναν νεανικό χώρο έμπνευσης, με περισσότερους από 600.000 επισκέπτες το χρόνο, την Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

 

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η SamsungElectronicsHellasέχει εξοπλίσει το InnovAthensμε τα πλέον καινοτόμα και σύγχρονα προϊόντα τεχνολογίας, δημιουργώντας ένα πλήρως λειτουργικό περιβάλλον, εντός του οποίου θα αναπτυχθούν οι δραστηριότητες και τα προγράμματά του. Παράλληλα η Samsungέχει σχεδιάσει μια σειρά από workshops που ξεκινούν από 13 Μαΐου, όπως το SamsungTVAppsLab, στο οποίο οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στην ανάπτυξη εφαρμογών για SmartTVs και το SamsungServiceLab, το οποίο θα προσφέρει τεχνικές γνώσεις για επισκευή συσκευών κινητής τηλεφωνίας και αργότερα τηλεοράσεων. Επιπλέον, στο επιμορφωτικό πρόγραμμα SamsungLabPresentation & CommunicationSkills, που θα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο, οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν στους τρόπους με τους οποίους μπορούν να παρουσιάζουν αποτελεσματικά τις επιχειρηματικές τους ιδέες.

 

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της SamsungElectronicsHellas, κ. ChoongSoonLee: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για την ανακοίνωση της στρατηγικής συνεργασίας μας με το InnovAthens. Στηρίζουμε αυτήν τη σπουδαία πρωτοβουλία και θα εργαστούμε μαζί με την Τεχνόπολη και την Ένωση Εταιρειών AthensΣynergiesγια την προώθηση της καινοτομίας και της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι νέοι θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν τα απαραίτητα εφόδια, που θα τους βοηθήσουν να διευρύνουν τους επαγγελματικούς τους ορίζοντες στη σύγχρονη ψηφιακή εποχή».

 

Ο κ. Κωστής Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης δήλωσε σχετικά: «Ο Δήμος της Αθήνας μέσω της ΤΕΧΝΟΠΟΛΗΣ δημιουργεί έναν μοντέρνο συνεργατικό χώρο, όπου θα συναντηθούν επιχειρήσεις, ακαδημαϊκές μονάδες, ερευνητικά ιδρύματα με νέους της πόλης. Ο Δήμος και η ΤΕΧΝΟΠΟΛΗ γίνονται αξιόπιστοι συνεργάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και δημιουργούν τη δικτύωση που έλειπε τόσα χρόνια από κάθε προσπάθεια για τη διάδοση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας».

 

«Με ιδιαίτερη χαρά συμμετέχουμε μαζί με την Τεχνόπολη και τη Samsung σε αυτή τη δημιουργική σύμπραξη δυνάμεων του InnovAthens που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος καινοτομίας στην καρδιά της πόλης, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία, τη διεθνή εμπειρία, την εφευρετικότητα και την φυσική παρουσία των επιχειρηματιών, ερευνητών, ακαδημαϊκών και κάθε λογής καινοτόμων», δήλωσε ο κ. Γιάννης Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

 

Το InnovAthensαπευθύνεται σε όλους τους νέους, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να έρθουν σε επικοινωνία με επαγγελματίες της αγοράς, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκούς και ερευνητές. Στο πλαίσιο της λειτουργίας του, θα υλοποιηθούν σειρά εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, όπως ομιλίες, σεμινάρια, workshops, ημέρες καριέρας και διαγωνισμοί.

 

Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 5 Μαΐου 2014, στην Τεχνόπολη, συμμετείχαν με ομιλίες ο κ. ChoongSoonLee, Πρόεδρος της SamsungElectronicsHellas, oκ. Μιχάλης Μόσχος, MarketingDirectorτης SamsungElectronicsHellas, oκ. Κωστής Μπιτζάνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Τεχνόπολης, η κυρία Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια Προγραμμάτων και Συνεργασιών του Βρετανικού Συμβουλίου και εκ μέρους του AthensΣynergies, ο κ. Γιάννης Γιανναράκης, Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδας (ΣΕΚΕΕ).

 

 

Τι είναι το Innovathens;

Εάν έχετε μια καινοτόμο ιδέα ή εάν είστε στα πρώτα βήματα της επιχειρηματικής σας δραστηριότητας, το INNOVATHENS πρέπει να είναι η πρώτη σας στάση για τη δικτύωσή σας με εταιρείες, συναδέλφους, συμβούλους, ακαδημαϊκούς, ερευνητές αλλά για την πρόσβασή σας σε πληροφορίες σχετικά με διαθέσιμες πηγές χρηματοδότησης.

Εάν δραστηριοποιήστε ήδη στο χώρο της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας, η δημόσια συμμετοχή σας στο INNOVATHENS, θα δώσει την ευκαιρία στους νεότερους επιχειρηματίες να κερδίσουν από την εμπειρία σας.

Το INNOVATHENS σας παρέχει δωρεάν τις υποδομές για τη διοργάνωση εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εργαστηρίων, ομιλιών, ανοιχτών ή εξατομικευμένων συζητήσεων.

Πώς ξεκίνησε;

Ως έργο, έχει ενταχθεί στο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ATTIKH 2007-2013», στον Άξονα Προτεραιότητας (2): “ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ” του Π.Ε.Π. “Αττικής 2007-2013”, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης).

Στρατηγικός συνεργάτης και χορηγός του Innovathens είναι η Samsung Electronics, πρωτοπόρος παγκοσμίως εταιρεία στην ανάπτυξη προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, με δυναμική παρουσία στην Ελλάδα και στόχο την ενεργή και ουσιαστική συνεισφορά της στην ελληνική κοινωνία.

* Το Athens Synergies:
• Εταιρεία Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ)
• Ένωση Ελληνικής Βιομηχανίας Ημιαγωγών (ΕΝ.Ε.Β.Η.)
• Ελληνική Ένωση Βιοτεχνολογίας (Hbio)
• Ένωση Ελληνικών Βιομηχανιών Διαστημικής
Τεχνολογίας και & Εφαρμογών (ΕΒΙΔΙΤΕ)
• Εταιρεία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού
Ανοιχτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ)
• Ελληνική Ένωση Νεοφυών Επιχειρήσεων (ΕΕΝΕ)

Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στο http://www.innovathens.gr/.