Η Samsung φέρνει την εικονική πραγματικότητα με το Gear VR

42

Η SamsungElectronicsCo. Ltd. ανακοίνωσε μία νέα γενιά wearableτεχνολογίας, το SamsungGearVRInnovatorEdition, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να απολαύσουν κινηματογραφικές εμπειρίες σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Ενισχυμένο με την τεχνολογία της Oculus, το SamsungGearVR προσφέρει έναν εντελώς καινούριο τρόπο κατανάλωσης ψηφιακού περιεχομένου. Η συσκευή έρχεται να ενισχύσει την ηγετική θέση της Samsungστη wearableτεχνολογία, διαθέτοντας καινοτόμο και επιβλητικό σχεδιασμό.

 

Ως αποτέλεσμα της συνεργασίας με την Oculus, μια πρωτοπόρο εταιρεία στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας, το SamsungGearVR προσφέρει μια εντυπωσιακή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη βιομηχανία.

«Είμαστε χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με την Oculus, που μας δίνει τη δυνατότητα να προσφέρουμε αυτήν την ξεχωριστή εμπειρία στους καταναλωτές μας», δήλωσε ο JKShin, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Τμήματος IT & MobileCommunications της SamsungElectronics.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε το GearVRInnovatorEdition, μια φορητή εμπειρία εικονικής πραγματικότητας που ενισχύεται από την Oculus», σημείωσε ο JohnCarmack, CTOτης Oculus. «Η συνεργασία μας με τη Samsung μάς επέτρεψε να δημιουργήσουμε ένα headset εικονικής πραγματικότητας με υψηλή ανάλυση και επιδόσεις, σε μια κινητή πλατφόρμα».

 

Το Samsung Gear VR προσφέρει απαράμιλλη εμπειρία θέασης και εντυπωσιακές εικόνες σε υψηλή ανάλυση, χάρη στην οθόνη QuadHDSuperAMOLED5,7 ιντσών του GalaxyNote 4. Με το Gear VR Innovator Edition, οι χρήστες μπορούν να καθίσουν στις καλύτερες θέσεις ενός θεάτρου, μπορούν να βρεθούν στη σκηνή μιας παράστασης με 360ο 3Dβίντεο και να απολαύσουν παιχνίδια, όπως ποτέ πιο πριν – μέσα σε εντυπωσιακούς κόσμους, όπου η φαντασία γίνεται πραγματικότητα. Η κορυφαία οθόνη SuperAMOLEDτης Samsung και οι τεχνολογίες της Oculusενώνονται για να δημιουργήσουν ξεχωριστές εμπειρίες – όλα σε μία κινητή συσκευή.

 

Το Samsung Gear VR είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να προσφέρει μεγάλη ευκολία στη χρήση. Είναι ασύρματο, άρα επιτρέπει στους χρήστες να βρεθούν σε ψηφιακούς κόσμους, χωρίς να χρειάζεται να είναι συνδεδεμένοι σε κάποιον υπολογιστή. Με μια πλούσια γκάμα αναβαθμισμένου περιεχομένου εικονικής πραγματικότητας, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν ταινίες, παιχνίδια, βίντεο 360ο, καθώς και εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

 

Το SamsungGearVRθα είναι διαθέσιμο σε λευκό χρώμα (FrostWhite), μέσω της onlineδιανομής της Samsungκαι επιλεγμένων παρόχων μέσα στο έτος. Περισσότερες πληροφορίες και εικόνες του προϊόντος είναι διαθέσιμες στις ιστοσελίδες www.samsungmobilepress.com και www.oculus.com/blog.

Πηγή: SAMSUNG MOBILE