Η Samsung ετοιμάζει smartwatch

64

Ο executive vice president της Mobile Samsung, Lee Young Hee, ανέφερε στο πρακτορείο Bloomber ότι ο κολοσσός εργάζεται στην κατασκευή ενός smartwatch, δηλαδή ενός ρολογιού που θα επικοινωνεί με το smartphone Galaxy. Δεν έδωσε όμως περισσότερες λεπτομέρειες για τη λειτουργία και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

 

Παρόμοια σχέδια φαίνεται να έχει και η Apple, καθώς έχει διαρρεύσει ότι 100 developers συνεργάζονται για την κατασκευή του iWatch. Όπως φαίνεται λοιπόν, στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον τα δύο «μεγαθήρια» θα αντιπαρατεθούν και σε αυτόν τον τομέα.

 

Σημειωτέον ότι έχει ξαναπαρουσιαστεί smartwatch, όπως είναι το Pebble. Το Pebble μοιάζει με πολυλειτουργικό ηλεκτρονικό ρολόι χειρός με οθόνη 1,26 ιντσών. Εκτός από την ώρα, το Pebble φέρνει στον καρπό του χεριού και τις ενημερώσεις από το smartphone (notifications), με το οποίο επικοινωνεί ασύρματα μέσω Bluetooth.

To Pebble, που συγκέντρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια με χρηματοδότηση από το διαδικτυακό πλήθος, διατέθηκε στους επενδυτές του από τις 23 Ιανουαρίου 2013 και είναι διαθέσιμο για προ-παραγγελία για όλους αντί 150 δολαρίων από το getpebble.com.