Η πρώτη τιμονιέρα με δυναμική ανάδραση για Xbox One και PC

121

Η Logitech, μια από τις κορυφαίες εταιρίες σε καινοτομίες gamingπεριφερειακών παρουσίασε σήμερα την Logitech® G920 DrivingForce™, την πρώτη τιμονιέρα της με δυναμική ανάδραση για XboxOne®, αλλά και για PC, η οποία θα είναι διαθέσιμη στην αγορά από το φθινόπωρο.

Η G920 έχει σχεδιαστεί για αγωνιστική οδήγηση υψηλής ακριβείας αλλά και για μακροχρόνια απροβλημάτιστη χρήση και διαθέτει την τεχνολογία της Logitech με ισχυρά διπλά μοτέρ δυναμικής ανάδρασης στη μετάδοση, και ελικοειδή γρανάζια και συστήματα μείωσης του πατιναρίσματος. Επίσης, η στεφάνη του τιμονιού έχει δερμάτινη επένδυση ραμμένη στο χέρι, ενώ τα πεντάλ –γκάζι, φρένο, συμπλέκτης- είναι από ανοξείδωτο ατσάλι. Ακόμη, η τιμονιέρα είναι συμβατή με τον εξτρά μοχλό ταχυτήτων DrivingForceShifter(που διαθέτει έξι ταχύτητες και πατητή όπισθεν). Πρέπει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη τιμονιέρα της Logitechγια το XboxOne.

«Η G920 είναι η τιμονιέρα που οι φίλοι των εξομοιωτών οδήγησης ζητούσαν για το XboxOne» σχολίασε ο UjeshDesai, γενικός διευθυντής του τομέα gamingτης Logitech. «Στην εταιρία μας έχουμε μεγάλη παράδοση από τα προηγούμενα μοντέλα που είχαμε δημιουργήσει, οπότε στηριχθήκαμε εκεί, για να προσφέρουμε μια πραγματικά ολοκληρωμένη εμπειρία για τους gamersτου XboxOne. Προσωπικά δεν βλέπω την ώρα να χρησιμοποιήσω την νέα μας τιμονιέρα στο ForzaMotorsport 6

«Αυτά είναι καλά νέα για τους φανατικούς της εξομοίωσης οδήγησης στο XboxOne, που στο παρελθόν είχαν χρησιμοποιήσει μια τιμονιέρα της Logitech και περίμεναν κάτι αντίστοιχο» είπε ο JamesHunter, διευθυντής Businessκαι Strategy, της XboxAccessories στη Μicrosoft. «Με τη κυκλοφορία του ForzaMotorsport 6 το φθινόπωρο, οι φίλοι των videogamesαγώνων αυτοκινήτων θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν την συναρπαστική εμπειρία του παιχνιδιού με την αγωνιστική τιμονιέρα LogitechG920».

 

Ρεαλιστική δυναμική ανάδραση

Η G920 διαθέτει δύο μοτέρ δυναμικής ανάδρασης ώστε να εξομοιώνει ρεαλιστικά τις συνθήκες του δρόμου, τη μετακίνηση του κέντρου βάρους του αυτοκινήτου και τη φθορά των ελαστικών, ώστε να έχουμε άμεση αίσθηση της υπερστροφής και της υποστροφής, της απώλειας πρόσφυσης και κάθε άλλης δυναμικής συμπεριφοράς του οχήματος. Τα ελικοειδή γρανάζια –που έχουν σχεδιαστεί με πρότυπο εκείνα που χρησιμοποιούνται σε πραγματικά συστήματα μετάδοσης – μας προσφέρουν μια ιδιαίτερα αθόρυβη, βελούδινη και μεγάλης ακρίβειας οδήγηση. Τέλος, μηχανισμοί που μειώνουν το πατινάρισμα, δίνουν πιο «σφιχτή» αίσθηση στο τιμόνι και στα πεντάλ για μεγιστοποίηση του ελέγχου.

 

Ανθεκτικήσχεδίαση

Η τιμονιέρα LogitechG920 DrivingForceέχει φτιαχτεί για να αντέξει στο χρόνο, με μασίφ μεταλλικά ρουλεμάν στον άξονα του τιμονιού, ανοδιωμένες αλουμινένιες ακτίνες, και πεντάλ και paddle από ανοξείδωτο ατσάλι. Υψηλής ποιότητας, ραμμένο στο χέρι δέρμα προσφέρει στο LogitechG920 DrivingForceτόσο την εικόνα όσο και την αίσθηση ενός αγωνιστικού τιμονιού υψηλών επιδόσεων, διασφαλίζοντας και μια πιο άνετη αλλά και μακρόχρονη εμπειρία χρήσης. Ακόμη, ενσωματωμένοι σφικτήρες και μπουλόνια επιτρέπουν την σταθερή στήριξη της τιμονιέρας σε ένα τραπέζι ή σε ένα σύστημα εξομοίωσης, ώστε να μειωθούν οι μετακινήσεις και οι κραδασμοί κατά τη διάρκεια των πιο επιθετικών ελιγμών.

Πλήκτραεύκοληςπρόσβασης

Για απροβλημάτιστη πρόσβαση σε όλα τα χειριστήρια έλεγχου το D-Pad, τα πλήκτρα της κονσόλας και τα ημιαυτόματα paddleαλλαγής ταχυτήτων είναι τοποθετημένα σε βολικές θέσεις πάνω στην τιμονιέρα.

 

Πεταλιέρα άμεσης απόκρισης

Η LogitechG920 DrivingForceδιαθέτει μια ξεχωριστή πεταλιέρα, η οποία μας επιτρέπει να πατάμε γκάζι, να φρενάρουμε και να αλλάζουμε ταχύτητες, ακριβώς όπως θα κάναμε σε ένα πραγματικό αυτοκίνητο, ενώ ταυτόχρονα διατηρούμε μια πιο ρεαλιστική στάση σώματος για την οδήγηση. Το πεντάλ του φρένου έχει μη γραμμική συμπεριφορά, οπότε μιμείται με επιτυχία την απόδοση ενός συστήματος φρένων με μεταβαλλόμενη ευαισθησία ανάλογα την πίεση, προσφέροντας μια αίσθηση φρεναρίσματος υψηλής ακριβείας και απόκρισης. Η πεταλιέρα έχει ξεχωριστό συμπλέκτη, οπότε οι gamers που θέλουν την απόλυτη εμπειρία και ψάχνουν να βρουν τα όριά τους, μπορούν να απολαύσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία αγωνιστικής οδήγησης.

 

Εξτρά μοχλός ταχυτήτων Driving Force Shifter

Διαθέσιμο ως εξτρά, το DrivingForceShifterείναι ένας λεβιές ταχυτήτων (6 ταχύτητες και πατητή όπισθεν). Το DrivingForceShifterείναι ποιοτικά κατασκευασμένο, με μεταλλικό στέλεχος και δερμάτινες, ραμμένες στο χέρι, φούσκα και κάλυμμα λεβιέ. Ενσωματωμένοι σφικτήρες και μπουλόνια επιτρέπουν στο λεβιέ να ασφαλίσει σταθερά όπου τον τοποθετήσουμε.

 

Τιμή και διαθεσιμότητα

Η LogitechG920 DrivingForce αναμένεται να είναι διαθέσιμη παγκοσμίως από τον Οκτώβριο με προτεινόμενη λιανική τιμή τα €399. Ο εξτρά μοχλός ταχυτήτων DrivingForceShifter αναμένεται αντίστοιχα, με προτεινόμενη τιμή τα €59. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την εταιρική ιστοσελίδα ή το blog. Το LogitechG920 DrivingForce θα παρουσιαστεί στο περίπτερο του Xboxστο SouthHall της έκθεσης E3 2015.