Η πρώτη ηλεκτρική μότο κρος είναι γεγονός

249

Το όνομα αυτής; “Leafy Savage”, φράση που κανονικά μεταφράζεται σε «Φυλλώδης Άγριος» αλλά… καμία σχέση. Βλέπεις, στην πραγματικότητα, το πρώτο συνθετικό του ονόματός της “Leafy Savage” ουσιαστικά αποτελεί αναφορά / φόρο τιμής στο όχημα από το οποίο προέρχεται η μπαταρία (κι όμως…) χάρη στην οποία κινείται: το (ηλεκτροκίνητο, φυσικά) Nissan LEAF.

Χάρη στη συγκεκριμένη μπαταρία, λοιπόν, η Leafy Savage μπορεί να διανύσει 240 χιλιόμετρα με μία και μόνη φόρτιση. Ωστόσο, ο λόγος που ο Chandler κατέληξε στην «μονάδα αποθήκευσης ενέργειας» του LEAF επ’ ουδενί δεν έχει να κάνει αποκλειστικά και μόνο με την αυτονομία. Όπως αναφέρει ο ίδιος «αφού κατέστρεψα τα δύο πρώτα πρωτότυπα που είχα κατασκευάσει επιλέγοντας λάθος μπαταρίες, είπα να δώσω μια ευκαιρία και σε εκείνη του LEAF, μόνο και μόνο για να διαπιστώσω τελικά ότι η συγκεκριμένη μονάδα όχι μόνο έχει τεράστια αντοχή αλλά, επιπλέον, χαρίζει καλύτερη επιτάχυνση ενώ ταιριάζει καλύτερα και στο πλαίσιο».

Πλαίσιο που προέρχεται από μια Suzuki Savage του 2003, να σημειωθεί -μια λεπτομέρεια που, με τη σειρά της, εξηγεί το δεύτερο συνθετικό του ονόματός της.

Όσο για το μοτέρ της; Αποτελεί custom κατασκευή της Enertac -εταιρείας που ειδικεύεται στη δημιουργία ηλεκτροκινητήρων και με την οποία, μάλιστα, συνεργάζεται και η NASA (!)- και αποδίδει 40 «καθαρόαιμα» όσο και «πεντακάθαρα» άλογα.