Η πιο επική σειρά hackathon έρχεται στην Ελλάδα

60
  • Η πιο επική σειρά hackathonτου κόσμου έρχεται στην Ελλάδα το Σαββατοκύριακο 30-31 Μαῒου 2015.
  • Το2015 BattleHack hackathon, σε συνδιοργάνωση της PayPalκαι της Braintree, των κορυφαίων παρόχων διεθνών πληρωμών, θα δώσουν την ευκαιρία στους τοπικούς προγραμματιστές να κερδίσουν επικά τρόπαια-πέλεκεις, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή για τον Παγκόσμιο Τελικό στην SiliconValley, όπου οι νικητές όλων των τοπικών διοργανώσεων του BattleHack2015 θα διεκδικήσουν το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολαρίων.
  • Μέσω του BattleHackη PayPalκαι η Braintreeαποδεικνύουν την συνολική αφοσίωσή τους στο να βοηθούν προγραμματιστές να επιτύχουν, να αναπτύξουν και να υλοποιήσουν τις εντυπωσιακές ιδέες τους.   

 

Εάν δεν έχεις κάνει ακόμα την εγγραφή σου στο BattleHackτης Αθήνας,                 έχεις ακόμα την ευκαιρία: https://2015.battlehack.org/athens

 

Δες τα videoτης διοργάνωσης

https://www.youtube.com/watch?v=FbwHgfE9iZw

https://www.youtube.com/watch?v=5XPjQN29vzk

 

 

Η Δοκιμασία

 

Κατά τη διάρκεια του BattleHack, οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να λύσουν ένα τοπικό πρόβλημα με χρήση κώδικα. Η εφευρετικότητα των συμμετεχόντων δαγωνιζόμενων κατά την ανάπτυξη των κωδικών τους θα είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτη, ωστόσο, προκειμένου να διεκδικήσουν τη νίκη θα πρέπει να έχουν φροντίσει να ενσωματώσουν αρχεία SDK (Software Development Kit) της Braintreeή της PayPal και να έχουν ως στόχο οι εφαρμογές τους να είναι για το κοινό καλό της τοπικής κοινότητας. Κάθε αυτόνομη εφαρμογή που θα δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, θα αξιολογηθεί με βάση την ποιότητα του κώδικά της και την ενσωμάτωση της επιβαλλόμενης APΙ (Διεπαφή Προγραμματισμού Εφαρμογών), και όχι με το κατά πόσο είναι εφικτή η εμπορική της εκμετάλλευση. Η κριτική επιτροπή του BattleHackAthens 2015 αποτελείται από διακεκριμένα ονόματα του χώρου, με τον John Lunn, Senior Global Director της PayPal/Braintree_Dev., να δηλώνει ανυπόμονος να ανακαλύψει τα σπουδαιότερα ταλέντα της Ελλάδας και της ευρύτερης περιοχής, δίνοντας ταυτόχρονα κίνητρα στους εγχώριους προγραμματιστές.  

 

 

 

 

 

 

Οι νικητές του BattleHackAthensθα κερδίσουν πέλεκεις, αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή για τον Παγκόσμιο Τελικό στην SiliconValley, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν ως “Κορυφαίοι Προγραμματιστές της Ελλάδας” τους νικητές από άλλες τοπικές διοργανώσεις του BattleHack2015 στον μεγάλο τελικό, όπου το έπαθλο θα είναι 100.000 δολάρια.  

 

 

Εντός του 2015, θα διεξαχθούν διαγωνισμοί BattleHack σε 14 πόλεις ανά τον κόσμο και εκτός από την Αθήνα, αυτές είναι οι εξής: Μελβούρνη, Λος Άντζελες, Σιγκαπούρη,  Ράλεϊ, Λονδίνο, Τόκιο, Βερολίνο, Σικάγο, Βενετία, Τορόντο, Νέα Υόρκη, Στοκχόλμη και Τελ Αβίβ.

 

Δύναμη Υποστήριξης Επιχειρήσεων

 

Με τη σειρά διοργανώσεων BattleHack 2015, η PayPal και η Braintree έχουν σκοπό να επενδύσουν στην ενεργοποίηση της επόμενης γενιάς εταιρειών. Από τη στιγμή που και οι δύο αυτές εταιρείες έχουν συνεργαστεί με εκατοντάδες χιλιάδες κορυφαίους προγραμματιστές και start-up επιχειρήσεις διεθνώς, ο συγκεκριμένος παγκόσμιος διαγωνισμός hackathon αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για να έρθουν σε επαφή και να υποστηρίξουν την διαρκώς αυξανόμενη κοινότητα προγραμματιστών.   

 

Εκτός από την ευκαιρία να κερδίσουν 100.000 δολάρια, το BattleHack προσφέρει στους συμμετέχοντες απεριόριστες δυνατότητες μέσα από τη γνωριμία τους με τους κορυφαίους χάκερ της περιοχής τους, με την ανταλλαγή, προώθηση και ανάπτυξη ιδεών μεταξύ τους, καθώς και με την επαφή τους με ανθρώπους του χώρου, οι οποίοι μπορούν να τους βοηθήσουν στο να αναδειχθούν στις νέες μεγάλες ελπίδες στο χώρο της τεχνολογίας και των νεοφυών επιχειρήσεων. Η καλύτερη απόδειξη επ’ αυτού είναι οι εξαιρετικά επιτυχημένες περιπτώσεις από τις προηγούμενες διοργανώσεις.  

 

 

ΤοHall of Fame τουBattleHack

Το BattleHack 2015 σηματοδοτεί την 3η ετήσια σειρά εκδηλώσεων BattleHack και σημειωτέον, οι προηγούμενες δύο ανέδειξαν τεράστιες επιτυχίες.

 

Το 2013, η ομάδα από τη Μόσχα κατέκτησε το μεγάλο έπαθλο των 100.000 δολαρίων για την εφαρμογή DonateNow, η οποία χρησιμοποιεί τεχνολογία BLEκαι την PayPal, προκειμένου να επιτρέπει στον καθένα, με τη χρήση και μόνο της κινητής συσκευής του, να κάνει άμεσα δωρεές σε έναν κοινωφελή σκοπό της αρεσκείας του, κάθε φορά που αισθάνεται την ανάγκη να προσφέρει, χωρίς να χρειάζεται να συμπληρώσει εκτενείς φόρμες.

 

Το 2014, η ομάδα από το Τελ Αβίβ κέρδισε στον τελικό με το AirHop – μια εφαρμογή “συνεργατικής κατανάλωσης”, η οποία επιτρέπει στους χρήστες της να μοιράζονται τον διακομιστή τους ή την πρόσβασή τους σε Wi-Fi, έτσι ώστε κάποιος που δεν έχει σύνδεση στο κινητό του, να μπορεί χρησιμοποιώντας την εν λόγω εφαρμογή να “μεταπηδήσει” στο κινητό κάποιου άλλου για να κάνει ένα τηλεφώνημα ή να στείλει ένα sms, καταβάλλοντας το αντίστοιχο αντίτιμο μέσω της PayPal.    

 

Την ίδια χρονιά, η νικήτρια ομάδα του διαγωνισμού BattleHackστο Σίδνεϊ δημιούργησε ένα “ντουλάπι” που επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής να δανείζονται αθλητική ένδυση και εξοπλισμό μέσω του κινητού τους. Η εν λόγω εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία IoT (InternetofThings), η οποία κάνει χρήση ενός χρονόμετρου για να υπολογίσει το συνολικό κόστος ενοικίασης και παρέχει πληρωμή μέσω της PayPal.

 

Εντούτοις, δεν απολαμβάνουν την επαγγελματική υποστήριξη μόνο οι παγκόσμιοι και οι τοπικοί νικητές. Το καλύτερο παράδειγμα αποτελεί η ομάδα Parmesanαπό τον διαγωνισμό που διεξήχθη στη Μόσχα, η οποία το 2014 έλαβε επιχορήγηση αξίας 50.000 δολαρίων από την εταιρεία GVA LaunchGurus, αμέσως μετά το πέρας της διοργάνωσης. Πλέον, η εφαρμογή τους βοηθά τους χρήστες της να επικοινωνούν με ανθρώπους που επιστρέφουν από το εξωτερικό και επιτρέπει στους πελάτες να ζητούν από τους ταξιδιώτες να τους φέρουν τρόφιμα που δεν είναι διαθέσιμα στην χώρα τους και να τους αποζημιώνουν αντίστοιχα για τα ταξίδια τους.    

 

 

Το Πρόγραμμα του BattleHackAthens 2015

 

Σάββατο, 30 Μαΐου

 

10:00 – Προσέλευση

11:00 – Εισαγωγικές Ομιλίες

12:00 – Γεύμα

13:00 -Έναρξη Διαγωνισμού

17:30 – Δείπνο

 

Κυριακή, 31 Μαΐου

 

08:00 -Πρωινό

13:00 -Λήξη Διαγωνισμού

14:00 – Έναρξη Παρουσιάσεων

16:00 -Τελετή Λήξης

17:00– Λήξη Εκδήλωσης

 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα 2015.battlehack.org. Εκεί μπορείτε να βρείτε την αίτηση συμμετοχής, το αναλυτικό πρόγραμμα της διοργάνωσης, πληροφορίες λοιπών συνεργατών, διάφορα βίντεο, καθώς και απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.