Η λύση Tourismart κέρδισε στον διαγωνισμό Internet of Things του OTE

65

Η λύση InternetοfThings“Tourismartαναδείχθηκε νικήτρια στοδιαγωνισμό BUSINESSITEXCELLENCE που διοργανώθηκε από τον ΟΤΕ και την COSMOTEγια να αναδειχθούν οι καλύτερες εφαρμογές InternetofThings(IoT) για επιχειρήσεις. Η νικήτρια εταιρεία κέρδισε συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ για την εμπορική διάθεσή της λύσης και διαφημιστική προβολή αξίας 30.000. Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 131 καινοτόμες λύσεις που μπορούν να αυξήσουν την αποδοτικότητα των επιχειρήσεων.

Η IoTλύση “Tourismart” από την τεχνολογική startupεταιρεία SimpleApps, επιτρέπει τη χρήση υπηρεσιών ενός ξενοδοχείου μέσω smartphoneκατά τη διάρκεια διαμονής σε αυτό, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους  ξενοδόχους να διαχειρίζονται τα αιτήματα των πελατών τους μέσω tablet. Αξιοποιώντας την τεχνολογία της κινητής τηλεφωνίας και του InternetofThings, μέσω Bluetoothbeacons, η υπηρεσία δίνει αναλυτικά δεδομένα στον ξενοδόχο για τους πελάτες του, δημιουργώντας έτσι μια μοναδική εμπειρία ξενοδοχειακής διαμονής.

Διαφημιστική προβολή αξίας 20.000€ κέρδισε όμως και η επιχείρηση “Panelsensor” που υποστήριξε επώνυμα τη λύση “Τourismart”. Ως Supporters λειτούργησαν περισσότερες από 230 επιχειρήσεις υποστηρίζοντας τις 131 διαγωνιζόμενες λύσεις, οι οποίες έλαβαν συνολικά περισσότερες από 16.000 ψήφους. Ο τομέας του Internet of Things έγινε ευρύτερα γνωστός μέσα από την καμπάνια του διαγωνισμού καθώς μόνο στο YouTube τα σχετικά videos ξεπέρασαν τα 600.000 views.

Ο ΟΤΕ και η COSMOTE συμβάλλουν στη προώθηση καινοτόμων λύσεων από το χώρο του InternetofThingsδίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύουν νέες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό.