Η Λοταρία Κοινωνικής Πρόνοιας του Πεκίνου και η GTECH Corporation αναπτύσσουν πρωτοποριακή λύση «τερματικού»

106

Η Λοταρία Κοινωνικής Πρόνοιας του Πεκίνου (Beijing Welfare Lottery) και η GTECH Corporation αναπτύσσουν πρωτοποριακή λύση «τερματικού» για τους συνεργάτες της Λοταρίας βασισμένη σε εφαρμογή Android και κινητά τηλέφωνα Samsung 

Η GTECH Corporation, θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Lottomatica, για λογαριασμό της Λοταρίας Κοινωνικής Πρόνοιας του Πεκίνου (Beijing Welfare Lottery), ανέπτυξε και εισήγαγε μια πρωτοποριακή λύση «τερματικού» για τους συνεργάτες της Λοταρίας στο Πεκίνο. Η νέα αυτή λύση ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά από αριθμό συνεργατών της Λοταρίας, παρέχοντας στο ευρύ κοινό τη δυνατότητα πρόσβασης και συμμετοχής στα παιχνίδια της και από νέα σημεία πώλησης εκτός των παραδοσιακών πρακτορείων.

Ειδικότερα, η συγκεκριμένη λύση υποστηρίζει δύο δημοφιλή online παιχνίδια («3D» και «Union Lotto»), ενώ παρέχει επίσης τη δυνατότητα επικύρωσης για όλα τα online παιχνίδια και τα στιγμιαία λαχεία της Λοταρίας. Το «τερματικό» αποτελείται από μια ισχυρή συσκευή κινητού τηλεφώνου «Samsung Galaxy SII™» που επικοινωνεί ασύρματα με φορητό θερμικό εκτυπωτή Zebra. Η εφαρμογή βασίζεται στο λειτουργικό σύστημα Android και αξιοποιεί την υφιστάμενη κάμερα και την γραφική διεπαφή χρήστη (GUI) του κινητού τηλεφώνου. Η εφαρμογή αναπτύχθηκε ειδικά για τους συνεργάτες της «Beijing Welfare Lottery».

«Η εξαιρετική ανάπτυξη των φορητών συσκευών παγκοσμίως, σε συνδυασμό με την υιοθέτηση της πλατφόρμας Android, παρέχουν ένα συναρπαστικό νέο πρότυπο στον κλάδο μας. Αυτή η κοινή προσπάθεια της GTECH και της «Beijing Welfare Lottery» είναι ενδεικτική της καινοτομίας που προσδοκούμε στον τομέα των λύσεων λιανικής», ανέφερε ο Donald Stanford, Chief Innovation Officer της GTECH Corporation.

Η συγκεκριμένη λύση φορητού τερματικού, που περιλαμβάνει κινητό τηλέφωνο και φορητό θερμικό εκτυπωτή, αναπτύχθηκε στο τεχνολογικό κέντρο της GTECH στη Βαρσοβία. Η πολωνική ομάδα, αποτελούμενη από σημαντικό αριθμό μηχανικών, χρειάστηκε τρεις μήνες για να αναπτύξει τη λύση που προσαρμόζεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της Λοταρίας του Πεκίνου. Οι ομάδες τεχνολογίας της GTECH στο Rhode Island της Αμερικής και στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού συνέβαλαν, επίσης, τις γνώσεις τους για την παράδοση του έργου σε ό,τι αφορά στον έλεγχο της κινεζικής διεπαφής χρήστη εξασφαλίζοντας ασφαλή υλοποίηση, καθώς και σε ό,τι αφορά στο σχεδιασμό του δικτύου 3G.

Η αγορά της Κίνας αποτελεί την πιο δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά τυχερών παιχνιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο, με τον ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης των πωλήσεων να υπολογίζεται στο 30%.

Η λύση δημιουργήθηκε με τη συνεργασία των μηχανικών της Samsung και της GTECH για την ανάπτυξη της τεχνικής λύσης, ειδικά για τα κινητά τηλέφωνα της Samsung.

«Η λύση αυτή ήταν άμεσο αποτέλεσμα της παγκόσμιας εμπειρίας και των συνεργασιών μας. Ο κόμβος της GTECH για ανάπτυξη εφαρμογών στη Βαρσοβία της Πολωνίας έκανε την περισσότερη δουλειά, με την υποστήριξη από τους συναδέλφους μας στην περιοχή. Βλέπουμε σημαντικές προοπτικές από την προώθηση λύσεων που στηρίζονται σε έτοιμα (off-the-shelf) προϊόντα τρίτων για να εκπληρώσουμε συγκεκριμένες ανάγκες των λοταριών», δήλωσε ο Matthew Whalen, Chief Technology Officer της GTECH Corporation. (www.gtech.com)