Η IPO του Twitter στο στόχαστρο τραπεζιτών…

46

Προσπαθώντας να τραβήξουν την προσοχή των ιθυνόντων του Facebook, πολλοί τραπεζίτες είχαν δημιουργήσει λογαριασμό στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο, με σκοπό την ανάληψη της διαχείρισης της IPO (αρχικής δημόσιας προσφοράς) της εταιρείας. Αυτό είχε γίνει μετά από προτροπή των ίδιων των στελεχών του Facebook.

Τώρα που ήρθε η ώρα για την IPO του Twitter, θα επαναληφθεί άραγε η ιστορία; Οι τραπεζίτες πρέπει να ακολουθούν κάποιους νομικούς κανόνες στην Αμερική, όταν χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα για επαγγελματικούς σκοπούς, ώστε π.χ. να μην αποκαλύπτουν ευαίσθητες πληροφορίες. Έτσι συνήθως δημοσιεύουν απλές ανακοινώσεις των εταιρειών τους, ή επιλέγουν να έχουν μόνο προσωπικό λογαριασμό.

Ένας από αυτούς που «τολμούν» να κάνουν επαγγελματική χρήση των κοινωνικών δικτύων είναι ο Ted Tobiason, διευθυντής της Deutsche Bank. Χρειάστηκε ένα εξάμηνο πριν τελικά πάρει έγκριση από την τράπεζα για να το κάνει αυτό, ενώ σήμερα έχει περίπου 2.000 followers στο Twitter. Μάλιστα, ακόμα και σήμερα, πρέπει η τράπεζα να εγκρίνει κάθε tweet πριν από τη δημοσίευση του.

Ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα είναι επίσης στελέχη της JP Morgan, της Morgan Stanley, και της Goldman Sachs, μεταξύ άλλων, δημοσιεύοντας κυρίως τις απόψεις τους για την αγορά.

Πηγή: emea.gr