Η ηλεκτρική Harley-Davidson ετοιμάζεται να βγει στους δρόμους

83

Οι πειραματισμοί της Harley-Davidson με τις ηλεκτρικές μοτοσικλέτες πρόκειται να μετεξελιχθούν σε πλήρες πρόγραμμα παραγωγής μέχρι το 2021 το αργότερο, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της θρυλικής κατασκευάστριας εταιρεία μοτοσικλετών.

Η είδηση ​​έρχεται από τον αντιπρόεδρο παγκόσμιας ζήτησης της Harley-Davidson, Sean Cummings, ο οποίος δήλωσε στο Milwaukee Business Journal ότι έπειτα από διαβουλεύσεις πολλών ετών, η φίρμα πρόκειται να ξεκινήσει ολοκληρωμένη γραμμή παραγωγής μοντέλων που τροφοδοτούνται από μπαταρία μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.

Ενώ η ιδέα μιας ηλεκτρικής Harley με κινητήρα που βουίζει αντί να φτύνει φωτιά και θειάφι από την εξάτμιση μπορεί να φαίνεται αντιφατική, η αλήθεια είναι πως η εταιρεία μοτοσικλετών με έδρα το Wisconsin έχει εργαστεί πάνω στους ηλεκτροκινούμενους δύο τροχούς αρκετά χρόνια τώρα. Μάλιστα, το 2014, η εταιρεία αποκάλυψε το LiveWire, ένα concept μοντέλο με ηλεκτρικό κινητήρα, ισχύος 74 ίππων. Η Harley ισχυρίστηκε πως η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα διέθετε αυτονομία 50 μιλίων και επιτάχυνση 0-100 σε τέσσερα δευτερόλεπτα.

Είτε το τελικό μοντέλο παραγωγής καταλήξει να ονομάζεται LiveWire είτε όχι, το timing δείχνει να είναι ιδανικό. Με όλους τους μεγάλους κατασκευαστές -από την Porsche και τη Mercedes μέχρι την Tesla- να βρίσκονται ένα βήμα πριν τη διάθεση στην αγορά μιας συντροφιάς γρήγορων, διασκεδαστικών ηλεκτρικών οχημάτων μέσα στα επόμενα λίγα χρόνια, ο κόσμος του 2021 θα πρέπει να είναι πανέτοιμος για μια απαστράπτουσα ηλεκτρική Harley-Davidson.