Η Google μας συστήνει το πρόγραμμα Sunroof (video)

114

Μέσω ιστοσελίδας, που στοχεύει να δώσει απαντήσεις σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να εγκαταστήσουν φωτοβολταϊκά στέγης στο σπίτι τους αναφορικά με το κόστος και τα οφέλη της επένδυσης, επιχειρεί η Google να βάλει την εν λόγω τεχνολογία πιο ενεργά στη ζωή μας.

Πρόκειται για το «Project Sunroof», στο οποίο προς το παρόν μόνον κάτοικοι της Βοστώνης, του Φρέσνο, της Καλιφόρνιας και του Σαν Φρανσίσκο μπορούν να συμμετέχουν, απλά πληκτρολογώντας τη διεύθυνση τους στην αρχική σελίδα του Project Sunroof. Κατόπιν, η Google αναλαμβάνει να υπολογίσει τα επίπεδα ακτινοβολίας που φτάνουν στη στέγη μέσω στοιχείων που διαθέτει στη βάση δεδομένων αεροφωτογραφιών και χαρτών της, τη σκίαση από δομές ή δέντρα στον περιβάλλοντα χώρο, τις πιθανές θέσεις του ήλιου κατά τη διάρκεια του έτους και ιστορικά μετεωρολογικά δεδομένα σχετικά με τις τάσεις των νεφών και των θερμοκρασιών που μπορούν να επηρεάσουν την παραγωγή ηλιακής ενέργειας.

Αν τελικά ο καταναλωτής προχωρήσει στην εγκατάσταση του φ/β στέγης, τότε το «Project Sunroof» τον συνδέει με παρόχους της περιοχής για να προχωρήσει το έργο. Μερικές από τις προτεινόμενες εταιρείες είναι οι SunEdison, NRG και SunPower.