Η φιλοσοφία του σχεδιασμού του LG G3 (video)

74

Το νέο LGG3, η εξέλιξη των smartphones, είναι το αποτέλεσμα της διαρκούς έρευνας της LGElectronics (LG) για τις πραγματικές ανάγκες των χρηστών. Ο κομψός σχεδιασμός του έχει βασιστεί πάνω στη φιλοσοφία “SimpleistheNewSmart” και επαναπροσδιορίζει την έννοια ενός σύγχρονου globalsmartphone που απευθύνεται σε ένα global κοινό, ενσωματώνοντας τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά και την καλύτερη εμπειρία UX.

 

Το νέο LGG3 διαθέτει premiumσχεδιασμό βασισμένο στην απλότητα με λείες και ισορροπημένες σχεδιαστικές γραμμές. Στόχος των σχεδιαστών ήταν να δημιουργήσουν ένα κινητό με οθόνη 5,5 ιντσών που θα είναι άνετο και σταθερό σαν αίσθηση στο χέρι του χρήστη. Έτσι, ο εργονομικός σχεδιασμός FloatingArcDesignπου προέκυψε μετά από πολλές δοκιμές, επιτρέπει στο G3 να εφαρμόζει με τον πιο άνετο τρόπο στο χέρι του χρήστη, ενώ εγγυάται γερό κράτημα με το ένα χέρι. Ταυτόχρονα, διατηρήθηκε το Έξυπνο Πίσω Πλήκτρο (RearKey), που αποτελεί αποκλειστική σχεδιαστική καινοτομία των κορυφαίων LGsmartphones, ενώ η ισορροπία ενισχύθηκε με την προσθήκη των LaserAutoFocusκαι DualFlashλειτουργιών που βρίσκονται στο πίσω μέρος της συσκευής. Τέλος, το κάλυμμα με μεταλλικό ματ φινίρισμα είναι κομψό, ελαφρύ, αλλά και ανθεκτικό στις δαχτυλιές, ώστε να διατηρείται καθαρό παρόλη την έντονη χρήση.

 

Η απλότητα στον εξωτερικό σχεδιασμό ήταν και η βασική κατευθυντήρια γραμμή για το επανασχεδιασμό του περιβάλλοντος γραφικών του G3, με το νέο GUI να διαθέτει επίπεδα και καθαρά γραφικά, φεύγοντας από τη λογική της τρισδιάστατης απεικόνισης των λειτουργιών για ακόμα μεγαλύτερη διευκόλυνση του χρήστη. Το βασικό μοτίβο των γραφικών είναι πλέον ο κύκλος, προερχόμενος και από το λογότυπο της LG, και αντανακλά το μοναδικό στυλ και την ταυτότητα της εταιρείας.

 

«Η δημιουργία του LGG3 δεν ήταν ένα εύκολο project. Όλοι οι παράγοντες ξεκινώντας από τον σχεδιασμό μέχρι την οθόνη, τη CPU, τη μπαταρία και όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες και χαρακτηριστικά έπρεπε να ‘δένουν’ αρμονικά μεταξύ τους για να έχουμε τέλεια συνοχή στο σχεδιασμό. Το LGG3 έχει περάσει από πολλές δοκιμές έτσι ώστε να έχουμε στα χέρια μας μία συσκευή με ξεχωριστό design και εντυπωσιακά λεπτές καμπύλες».HyunLee, ProductdesignLeader