Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έσωσε 523 ανθρώπους από την αυτοκτονία

45

Ανάμεσά τους, πολλοί ανήλικοι, που εκφράζουν την απόγνωσή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το μήνυμα λαμβάνουν οι αξιωματικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Οι 523 σώθηκαν την τελευταία στιγμή, χάρη στην έγκαιρη παρέμβαση των αστυνομικών…

«Οι αυτοκτονίες είναι μεγάλο στοίχημα για την υπηρεσία μας, πώς θα εντοπίσουμε το άτομο που έχει πρόβλημα και κινδυνεύει», δήλωσε ο ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης, υποδιευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«Μεγάλη σημασία έχουμε δώσει και στην πρόληψη. Εχουμε πραγματοποιήσει 67 ημερίδες ενημέρωσης, 380 τηλεφωνικές διασκέψεις και δύο συνέδρια για την ασφαλή πλοήγηση του Διαδικτύου. Τα συνολικά αποτελέσματα της ΥΠΟΑΔΗΕ κατά τα δύο χρόνια λειτουργίας της παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση. Παρών ήταν και ο υπουργός Δημ. Τάξης Νίκος Δένδιας που χαρακτήρισε την ΥΠΟΑΔΗΕ «υπηρεσία που έρχεται από το μέλλον».

Κατά τα δύο χρόνια λειτουργίας της, η Υπηρεσία συνέλαβε περισσότερους από 2.350 οφειλέτες του Δημοσίου, που χρωστούσαν 2,9 δισ. ευρώ, ενώ οι εξειδικευμένοι αξιωματικοί της υπηρεσίας έχουν σχηματίσει δικογραφίες για περισσότερα από 2.000 άτομα, από τις οποίες οι 1.280 αφορούν υποθέσεις της oικονομικής αστυνομίας.