Η devolo παρουσιάζει στην IFA 2015 νέα προϊόντα Smart Home και Powerline

93

Το κεντρικό μήνυμα της devolo κατά τη διάρκεια της φετινής έκθεσης τεχνολογίας IFA 2015 (Βερολίνο 4-9 Σεπτεμβρίου 2015), είναι «SmartHome & δίκτυο μέσω ρεύματος – Ένα ισχυρό πλαίσιο» που θα πλαισιωθεί με την παρουσίαση νέων προϊόντων για το έξυπνο έλεγχο σπίτι καθώς και την οικιακή δικτύωση. Η σειρά των νέων προϊόντων περιλαμβάνει νέες προσθήκες στα ήδη υπάρχοντα HomeControl, όπως ο αισθητήρας υγρασίας για συνεχή μέτρηση της θερμοκρασίας και υγρασίας. Η νέα σειρήνα συναγερμού HomeControlπαρέχει ασφάλεια ενάντια σε μη εξουσιοδοτημένους εισβολείς με προειδοποίηση τόσο των ίδιων των ενοίκων, όσο και των γειτόνων.

Ο νέος HomeControlWaterDetector (ανιχνευτής νερού), προσφέρει αξιόπιστη προστασία από ζημιές υδάτων και μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από πλυντήρια ρούχων ή πιάτων, για παράδειγμα, εντοπίζοντας τυχόν διαρροές νερού. Τα τρία νέα εντοιχιζόμενα στοιχεία για πρίζες, φωτισμό, ροοστάτη καθώς και για τον έλεγχο ρολών επιτρέπουν την έξυπνη ενσωμάτωση τους στο σπίτι, ενώ μπορούν να μετατρέψουν υφιστάμενους διακόπτες, σε ευφυείς διακόπτες, οι οποίοι επιτρέπουν τον έλεγχο και την αυτοματοποίηση των οικιακών ηλεκτρικών συσκευών.

Ο πυρήνας της σειράς devoloHomeControl είναι το φιλικό προς το χρήστη λογισμικό, το οποίο επιτρέπει με ευκολία, τη δημιουργία και τον έλεγχο όλων των εξαρτημάτων. Παράλληλα όμως με τις νέες προσθήκες SmartHome, η devolo παρουσιάζει στην IFAκαι έναν νέο προσαρμογέα Powerline για οικιακή δικτύωση. OdLAN® 550 WiFi εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα WiFi υψηλής ταχύτητας και πρόσβαση στο Internet σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, παρέχοντας σημαντικά καλύτερο ασύρματο δίκτυο στο οικιακό δίκτυο.

Smart Home και Powerline: Η devolo συνδέει τα καλύτερα των δύο κόσμων

Hdevoloθα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της IFA 2015 επτά νέα προϊόντα για το έξυπνο σπίτι, αλλά και για την εύκολη οικιακή δικτύωση με κεντρικό μήνυμα «Smart Home & δίκτυο μέσω ρεύματος – Ένα ισχυρό πλαίσιο». Στο περίπτερο της devoloθα στηθεί ένα διαδραστικό σπίτι όπου οι τελικοί πελάτες αλλά και οι συνεργάτες θα βιώσουν την ευκολία αλλά και τον διαισθητικό τρόπο εγκατάστασης και λειτουργίας ενός σπιτιού με προϊόντα devolo HomeControl. Στο επίκεντρο του περιπτέρου θα βρίσκεται και το devoloapp, το οποίο οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να το δοκιμάσουν μόνοι τους. Τα προϊόντα devolo HomeControl, των οποίων η διάθεση ξεκίνησε σταδιακά σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, το Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η devolo προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση για τον ευφυή έλεγχο του σπιτιού, που καλύπτει τους τομείς της ασφάλειας, της εργονομίας καθώς και της εξοικονόμησης ενέργειας. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η devolo έχει ξεχάσει τις ρίζες της, που είναι το Powerline. Έτσι η κεντρική μονάδα του συστήματος οικιακού ελέγχου βασίζεται στην τεχνολογία Powerline, συνδέοντας έτσι τις δύο σειρές προϊόντων.

Νέα: devolo Home Control με τρεις νέους αισθητήρες και ενεργοποιητές

Η devolo παρουσιάζει στην IFA 2015, τρεις νέους αισθητήρες και ενεργοποιητές που συμπληρώνουν την υπάρχουσα σειρά homecontrol. Η εσωτερική σειρήνα είναι μια έξυπνη συσκευή συναγερμού που αποτελεί ένα ιδανικό συμπλήρωμα του devolo MotionSensorandDoor/WindowContact (αισθητήρας κίνησης και επαφών πόρτας/παραθύρου). Η σειρήνα εκπέμπει ένα ηχητικό σήμα που τρομάζει τους ανεπιθύμητους εισβολείς ή προειδοποιεί τους γείτονες, για παράδειγμα. Επιπλέον, ο χρήστης λαμβάνει αυτόματα ένα προειδοποιητικό μήνυμα μέσω SMS, e-mail ή στο app.

Ο νέος αισθητήρας-ανιχνευτής νερού προσφέρει πρόσθετη ασφάλεια, αφού μόλις έρχεται σε επαφή με ένα υγρό, ειδοποιείται αυτόματα ο χρήστης HomeControl. Ο αισθητήρας μπορεί να τοποθετηθεί δίπλα στο πλυντήριο ρούχων ή πιάτων, για να εξασφαλιστεί ότι το νερό μπορεί να κλείσει γρήγορα πριν προκληθεί μία σημαντική βλάβη.Η τελευταία προσθήκη της σειράς, είναι ο αισθητήρας υγρασίας που ελέγχει τακτικά τη θερμοκρασία και την υγρασία, αποτρέποντας προβλήματα, όπως την ανάπτυξη μούχλας ή ανθυγιεινού αερισμού σε εσωτερικούς χώρους, τόσο σε παλαιά όσο και σε νέα κτίρια.

Νέος dLAN 550 WiFi για μεγαλύτερο ασύρματο εύρος στο οικιακό δίκτυο

Ο νέος dLAN550 WiFiπαρέχει υψηλής ταχύτητας ασύρματο οικιακό δίκτυο και Internet, δίνοντας πλέον πρόσβαση και ασύρματη κάλυψη, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα δωμάτια τα οποία προηγουμένως δεν είχαν καθόλου ή είχαν κακή ασύρματη κάλυψη. Ο προσαρμογέαςμπορεί να μεταφέρει δεδομέναμε ταχύτητεςέως και 500Mbpsμέσω της γραμμήςρεύματοςκαι έως 300Mbpsμέσω WiFi. Αυτόδίνει τη δυνατότητα μετάδοσης, ακόμη καιβίντεο σε FullHDγρήγορα καιομαλά σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού. Χάρη στην τεχνολογία range+ ο dLAN550 WiFiχρησιμοποιεί και τα τρία καλώδια στις γραμμές τροφοδοσίας, εξασφαλίζοντας ιδιαίτερα σταθερή και μακράς εμβέλειας μετάδοση δεδομένων. Η τεχνολογία WiFiMoveείναι επίσης ενσωματωμένη, επιτρέποντας σε όλους τους προσαρμογείς Powerline της devoloνα συνδέονταιμεταξύ τους για νασχηματίσουν μία μεγάλη «ασύρματη ομπρέλα» που επιτρέπει στις φορητές συσκευές (smartphones, tablets κ.α.) να επιλέγουν αυτόματα τοισχυρότερο σημείο ασύρματης πρόσβασης όπου και αν βρίσκονται (εντός ή εκτός σπιτιού στον κήπο ή τη βεράντα).