Η ΑΝΑΣΑ γιόρτασε στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο, με την υποστήριξη της Wind

45

Η ΑΝΑΣΑ, συμμετέχει στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας, με την υποστήριξη της WIND, με στόχο να στείλει μήνυμα για ένα υγιές πρότυπο ζωής, βασισμένο στις αξίες της αυτοεκτίμησης και της κοινωνικής προσφοράς.

Με κεντρικό μήνυμα «Γίνε κι εσύ Σύμμαχος στον Μαραθώνιο Αγώνα κατά των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής» γιόρτασε τη φετινή συμμετοχή της, την Τρίτη 29 Οκτωβρίου στο Pasaji στο CityLink στο Σύνταγμα, με εκδήλωση που παρέθεσε για τους φίλους και υποστηρικτές του έργου της.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους γνωστές προσωπικότητες όπως οι: Ευσταθία – Τραγουδίστρια -Μουσικός –Συγγραφέας, o Κώστας Κόκλας – Ηθοποιός, η Παναγιώτα Βλαντή – Ηθοποιός, η Χριστίνα Αλεξανιάν – Ηθοποιός, ο Μάκης Τσέλιος – Σχεδιαστής Μόδας, η Έμυ Λιβανίου – Δημοσιογράφος – Παρουσιάστρια, η Ματθίλδη Μαγγίρα – Ηθοποιός – Παρουσιάστρια, ο Τάσος Παπαλαζάρου – Διατροφολόγος, η Ιρένε Μουρτζούχου – Επιχειρηματίας, η Ανίτα Ναθαναήλ – Επιχειρηματίας, η Σόφη Πασχάλη – Γυμνάστρια, η Άννα Κούμπα – Εκλεγμένη Δημοτική Σύμβουλος Φιλοθέης-Ψυχικού, ο Σωτήρης Κυρανάκος – Υπ. Κοινωνικής Ευθύνης ΣΕΓΑΣ, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος – Υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και πολλοί άλλοι.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το σύμβολο της συμμετοχής της ΑΝΑΣΑ στον 31ο Κλασικό Μαραθώνιο Αθηνών, αλλά και της συνεργασίας της με την WIND. Πρόκειται για ένα γλυπτό γυναικείας μορφής σε κίνηση, που φιλοτέχνησε ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος[1] του οποίου η έμπνευση προήλθε από τα πρόσωπα όλων των γυναικών που βγήκαν νικήτριες στον αγώνα κατά της νευρικής ανορεξίας καθώς και στη μορφή και κίνηση της αρχαίας Ελληνικής θεότητας της Νίκης.

Οι φίλοι και υποστηρικτές της ΑΝΑΣΑ ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της Προέδρου της κυρίας Ζέτας Δούκα και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου περισσότεροι από 50 δρομείς θα τρέξουν με τη φανέλα της “ΑΝΑΣΑ” για να στηρίξουν τον σκοπό της οργάνωσης. Ανάμεσά τους οι: Ζέτα Δούκα : Ηθοποιός- Προεδρος ΜΚΟ ΑΝΑΣΑ, Αγγελική Χονδροματίδου – Γενική Γραμματέας ΑΝΑΣΑ, Ανίτα Ναθαναήλ – Επιχειρηματίας, Σόφη Πασχάλη – Γυμνάστρια, Κατερίνα Σάπαρη – Αθλήτρια – Υπεύθυνη SocialMedia ΑΝΑΣΑ, Γιάννης Κορδόνης , Μιχάλης Χατζαντωνάς – Γυμναστής, Μάνθος Σωτηρίου , Αλέξανδρος Σωτηρίου, Μαρία Ροδίτη, Άννα Πρέλεβιτς, Κωνσταντίνος Σκαμαγκούλης, Ηλίας Χιντιπάς – Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Γιώργος Χιντιπάς, Ηλίας Αραχωβίτης – Dj, Γεωργία Κούτσαρη.

Η ΑΝΑΣΑ, είναι η μοναδική Α.Μ.Κ.Ε στη χώρα μας για την αντιμετώπιση του σύγχρονου ψυχοπαθολογικού προβλήματος των Διαταραχών Πρόσληψης Τροφής (Ψυχογενής Ανορεξία, Ψυχογενής Βουλιμία, Ψυχαναγκαστική Πολυφαγία).

 

[1] Ο Στέλιος Παναγιωτόπουλος, γεννήθηκε στην Αθήνα. Εισάγεται με υποτροφία στην Ανώτατη σχολή καλών τεχνών από όπου αποφοιτά με άριστα από το Γ´ εργαστήριο γλυπτικής με δάσκαλο τον Γ. Χουλιαρά. Έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα και στο εξωτερικό .