Huawei: Νέα ψηφιακή εποχή για την Ευρώπη μέσω καινοτομιών

62

Τη συνεργασία της Huaweiμε Ευρωπαίους συνεργάτες για την ανάπτυξη ενός «οικοσυστήματος» που θα  επιταχύνει τους ρυθμούς της ψηφιοποίησης, ανακοίνωσε ο WilliamXu, ChiefStrategyMarketingOfficer της Huawei, κατά τη διάρκεια της 3ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Καινοτομίας της Huawei, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015, στο Μόναχο (Γερμανία).

 

Η εκδήλωση, στην οποία παρευρέθηκαν εκπρόσωποι τηλεπικοινωνιακών φορέων, thinktanks, κυβερνητικών πρακτορείων και ΜΜΕ, αποτέλεσε μια πλατφόρμα συζήτησης σχετικά με την ανάπτυξη του κλαδικού οικοσυστήματος στην Ευρώπη αλλά και συγκεκριμένων ζητημάτων όπως το Industry 4.0, οι έξυπνες πόλεις, η φορητή τεχνολογία και το InternetofThings (IoT).

 

«Η Huawei μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη να επιταχύνει την ψηφιοποίηση, όσον αφορά στον εξοπλισμό, την υποδομή και τις εφαρμογές, και συνεργαζόμαστε στενά προς αυτόν τον σκοπό με πελάτες, συνεργάτες και Ινστιτούτα Έρευνας» δήλωσε ο κος Xu.

 

Με την κυρίαρχη τεχνογνωσία της στην επιστημονική έρευνα και τη βιομηχανική παραγωγή, η Ευρώπη είναι σε θέση να αναπτύξει «έξυπνο» εξοπλισμό και να οδηγήσει τον κόσμο σε βιομηχανική ψηφιοποίηση. Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί, όπως οι «MobileandwirelesscommunicationsEnablersfor 2020 InformationSociety» (METIS) και «5GInfrastructurePublicPrivatePartnership» (5GPPP), θα εξακολουθήσουν να ηγούνται της ανάπτυξης των προτύπων επικοινωνίας επόμενης γενιάς.

 

«Η στρατηγική της Huawei για το Industry 4.0 μπορεί να συνοψιστεί σε στρατηγική 1-2-1», είπε ο κος Xu, και διευκρίνισε πως «Το πρώτο ‘1’ αναφέρεται σε μια μοναδική ενοποιημένη πλατφόρμα IoT. Το ‘2’ αναφέρεται σε δύο τρόπους πρόσβασης – ενσύρματο και ασύρματο- μέσω μεταγωγέων (switches), WiFi ή eLTE. Το τελευταίο ‘1’ αναφέρεται στο LiteOS, το λειτουργικό σύστημα IoT της Huawei

 

 

Από το 2006, η Huaweiέχει ιδρύσει 19 κέντρα καινοτομίας από κοινού με Ευρωπαϊκούς παρόχους, όπως η DeutscheTelekom, η BritishTelecom, και η Vodafone, για την έρευνα μελλοντικών δικτύων και νέων υπηρεσιών όπως και για τηβελτίωση της εμπειρίας χρήσης. Επιπλέον, η Huawei συνεργάζεται με αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Audi, για την προώθηση εφαρμογών για το InternetofVehicles. Επιπρόσθετα, έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας για το Industry 4.0 με την FraunhoferGesellschaft, οργάνωση εφαρμοσμένης έρευνας με έδρα την Γερμανία,  και συνεργάζεται με την SAPγια το λανσάρισμα λύσεων IoTκαι Industry 4.0 στους κλάδους μεταφορών, πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και κατασκευών.

 

Στην εκδήλωση, ο κος Xu ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη στρατηγικής συνεργασίας με τη Vodafone, τον μεγαλύτερο πάροχο διεθνώς με έδρα την Ευρώπη, για να εξερευνήσει την παγκόσμια αγορά επιχειρήσεων ΤΠΕ. Η συνέργεια προβλέπει την κοινή ανάπτυξη λύσεων για νέα προϊόντα, εσωτερική κάλυψη δικτύου,  machine-to-machinemoduledesign, ασφαλείς πόλεις, IoT και clouddatacenters.

 

Η Huaweiεπιχειρεί στην Ευρώπη 15 χρόνια, αναβαθμίζοντας το βιομηχανικό οικοσύστημα της περιοχής και συμβάλλοντας στις καινοτόμες προσπάθειές της. Η εταιρεία διαθέτει 18 Κέντρα Έρευνας & Ανάπτυξης σε 8 Ευρωπαϊκές χώρες, που ασχολούνται με ασύρματα δίκτυα, μικροκύματα, microchips, μηχανική, μαθηματικά, σχεδιασμό και άλλα. Επίσης, η Huawei συνεργάζεται στενά με περισσότερους από 700 συνεργάτες και 120 ακαδημαϊκά ιδρύματα στην Ευρώπη.

 

Από την ίδρυσή της το 1987, η Huaweiεπενδύει σε ετήσια βάση τουλάχιστον 10% του ετήσιου κύκλου εργασιών της στην καινοτομία, την έρευνα και την ανάπτυξη. Πέρυσι, η εταιρία ξόδεψε 6,6 δις δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη, ποσό που αντιπροσωπεύει ποσοστό 14% των ετήσιων πωλήσεων και αύξηση σε ετήσια βάση της τάξης του 30% περίπου, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Κατά τα τελευταία δέκα έτη η Huaweiέχει επενδύσει περισσότερα από 30δις δολάρια σε έρευνα και ανάπτυξη.