Huawei Ascend P7

77

Το Ascend P7 αποδεικνύει ότι η Huawei έχει την τεχνογνωσία και τη δυναμική να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις τα μεγάλα ονόματα της αγοράς, αλλά και υπόσχεται για πληρέστερα μελλοντικά smartphones.

 

Η αλήθεια είναι πως όταν παρουσιάστηκαν τα πρώτα smartphones της Huaweiστην ελληνική αγορά επρόκειτο για συσκευές με υψηλές τιμές αλλά «προσγειωμένα» τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό φαίνεται πλέον να αλλάζει και το AscendP7 είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα. Σχεδιαστικά αλλά και ως προς τις επιδόσεις, το HuaweiAscendP7 είναι μια αξιόλογη πρόταση στα smartphones.

 

Design

Η σχεδιαστική κατασκευή του AscendP7 είναι εντυπωσιακή. Ακολουθεί τη γραμμή του προκατόχου του, που ενθουσίασε και απέσπασε πολύ καλές κριτικές, χρησιμοποιώντας αυτήν τη φορά γυαλί, αλουμίνιο και πολυανθρακικό πλαστικό. Μπροστά και πίσω η εταιρεία έχει προσθέσει GorillaGlass 3, για να αντέχει σε πτώσεις και γρατζουνιές, ενώ περιμετρικά υπάρχει αλουμίνιο, στοιχείο που προσδίδει στιλ και πολυτελή χαρακτήρα.

 

Επίσης, παρά την αύξηση στις διαστάσεις, το AscendP7 έχει λεπτό πάχος, περίπου 6,5 χιλιοστά, ενώ το βάρος των 123 γραμμαρίων μόνο θετικά μπορεί να αποτιμηθεί μιας και λίγα 5ιντσα κινητά έχουν παρόμοια γνωρίσματα. Σχεδιαστικά λοιπόν το HuaweiAscendP7 εντυπωσιάζει από άποψη design και προκαλεί τα άλλα ανταγωνιστικά μοντέλα της ίδιας κατηγορίας.

 

Multimedia

Τα οπτικοακουστικά γνωρίσματα του AscendP7 ξεκινούν με την οθόνη αφής των 5 ιντσών, τεχνολογίας IPS LCD, ενώ η ανάλυσή της σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο έχει αλλάξει από 720p σε full HD (1.080p), συμβαδίζοντας έτσι με τις αντίστοιχες κορυφαίες προτάσεις άλλων εταιρειών.

 

Όσον αφορά την κάμερα, που -καλώς ή κακώς- είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που κοιτάμε πρώτα σε μια συσκευή, το HuaweiAscendP7 ενσωματώνει αισθητήρα με ανάλυση 13 megapixels. Η εταιρεία επέλεξε τον Exmor RS αισθητήρα της Sony, με διάφραγμα φακού f/2.0, με τα αποτελέσματα να τη δικαιώνουν αφού η ποιότητα των φωτογραφιών είναι αρκετά καλή. Η δε μπροστινή κάμερα αγγίζει τα 8 megapixels με την υποστήριξη φακού ευρείας γωνίας για πανοραμικά και εντυπωσιακά selfies.

 

Η μπαταρία των 2.500 mAhεξασφαλίζει, με έντονη χρήση, αυτονομία μίας ημέρας, κάτι που θα θέλαμε να είναι βελτιωμένο, μιας και πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα έχουν πολύ καλύτερες επιδόσεις σε αυτόν τον τομέα.

 

Επιδόσεις

 

Η εταιρεία επέλεξε για το AscendP7 το Android 4.4.2 KitKat, πάνω στο οποίο πρόσθεσε το δικό της περιβάλλον χρήσης αλλά και προχώρησε σε ορισμένες καίριες βελτιώσεις ούτως ώστε ακόμη και ο «άπειρος» χρήστης να βρει τον δρόμο του στον κόσμο των smartphones.

 

Ενδεικτική είναι η λειτουργία Simply Home, μέσω της οποίας το περιβάλλον της συσκευής αλλάζει, δίνοντας τη θέση του σε μεγάλα εικονίδια τα οποία περιέχουν τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες της συσκευής. Ο χρήστης μπορεί να δηλώσει ποια εφαρμογή θα αντιστοιχεί σε κάθε μεγάλο εικονίδιο για εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτήν.

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά που μας άρεσε ήταν η παρουσία του Swype ως προκαθορισμένου πληκτρολογίου στο Ascend P7. Το Swype χρησιμοποιεί έναν διαφορετικό τρόπο πληκτρολόγησης, με τον χρήστη να μη σηκώνει το δάχτυλό του το οποίο πρέπει να «σέρνει» από το ένα γράμμα στο άλλο. Κατά τη διάρκεια αυτής της κίνησης, το Swype μαντεύει συνήθως σωστά τη λέξη που προσπαθεί να πληκτρολογήσει ο χρήστης.

 

Τέλος, με το MotionControl το κινητό υποστηρίζει gestures, δηλαδή χειρονομίες για τον έλεγχό του. Όπως έχουμε δει και από άλλα smartphones, μόλις τοποθετήσουμε τη συσκευή στο αφτί μας κατά τη διάρκεια εισερχόμενης κλήσης, η γραμμή ανοίγει αυτόματα χωρίς να χρειαστεί να πατήσουμε κάτι.

 

Άποψη

Αυτήν τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν πάρα πολλές προτάσεις οικονομικών και αξιόλογων smartphones. Οπότε το «παιχνίδι» για τη Huaweiείναι αρκετά δύσκολο και απαιτητικό. Παρ’ όλα αυτά, το AscendP7 είναι ένα κινητό με ποιοτικά χαρακτηριστικά και προσιτή τιμή που αξίζει να δείτε.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Δίκτυο λειτουργίας: GSM 850/900/1800/1900 (2G), HSDPA 850/900/1900/2100 (3G), LTE (4G)

Οθόνη: πολλαπλής αφής 5 ιντσών, LCDIPS, ανάλυση 1.920 × 1.080 pixels, GorillaGlass 3

Κάμερα: (κύρια) 13 megapixels, LEDφλας, καταγραφή fullHDβίντεο, (δευτερεύουσα) 8 megapixels

Μνήμη: RAM 2 GB, αποθηκευτικός χώρος 16 GB, επεκτάσιμος έως 64 GB

Λειτουργικό σύστημα: Android 4.4.2 Kit Kat

Επεξεργαστής: τετραπύρηνος χρονισμένος στα 1.8 GHz

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, micro USB, Dolby Digital Plus, NFC, Radio FM

Μπαταρία: 2.500 mAh

Διαστάσεις: 139,8 × 68,8 × 6,5 χιλ.

Βάρος: 123 γρ.

Τιμή: 399 ευρώ