HP EliteBook Revolve : Ο υβριδικός φορητός υπολογιστής

51

Είναι η εποχή που οι φορητοί υπολογιστές και οι ταμπλέτες γεφυρώνουν το χάσμα τους. Από τη μία οι ταμπλέτες προσφέρουν θήκες με ενσωματωμένο πληκτρολόγιο και από την άλλη οι φορητοί δίνουν τη δυνατότητα στην οθόνη να αποσπαστεί ή να περιστραφεί.

Στο παιχνίδι των υβριδικών συσκευών μπήκε και η HP. Ξεκινώντας από τα λημέρια των φορητών υπολογιστών, το EliteBook Revolve «πατάει» στην περιοχή των tablet, προσφέροντας μια ευέλικτη λύση που καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων χρηστών.

«Οι εργαζόμενοι επιθυμούν υπολογιστές που λειτουργούν όπως και οι ίδιοι – με ευελιξία και ετοιμότητα προσαρμογής σε οποιαδήποτε κατάσταση» δήλωσε ο Gerwald van der Gijp, Director, Commercial Products, Personal Computer Business Unit, HP EMEA. «Η HP στοχεύει να διασφαλίσει ότι η συλλογή των Elite υπολογιστών tablet θα προσφέρει στους χρήστες όλες τις λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται από τις επιχειρήσεις για μεγιστοποίηση της παραγωγικότητας, διατηρώντας παράλληλα τον κομψό σχεδιασμό που τους επιτρέπει να τα έχουν παντού μαζί τους. Κι όλα αυτά χωρίς συμβιβασμούς στην ασφάλεια και στις επιχειρηματικές λειτουργίες, ώστε να μην προκαλείται πρόσθετο άγχος στο τμήμα τεχνικής υποστήριξης της εταιρείας».

Τα convertible, όπως λέγονται πλέον, γεφυρώνουν το χάσμα των laptop με τα tablet, αξιοποιώντας τεχνολογίες και από τα δύο στρατόπεδα. Τεχνολογία αφής αλλά και πλήρες πληκτρολόγιο είναι διαθέσιμα κατά περίπτωση.

Laptop ή Tablet

Η δυνατότητα μετατροπής του με μια απλή κίνηση, προκειμένου να καλύπτει όλες τις υπολογιστικές ανάγκες των χρηστών, καθιστά το HP EliteBook Revolve ιδανικό για επαγγελματίες που χρειάζονται αφενός έναν πολύ λεπτό φορητό υπολογιστή τύπου notebook και αφετέρου ένα tablet με λειτουργίες αφής.

Το HP EliteBook Revolve ενσωματώνει τους νεότερους, τρίτης γενιάς επεξεργαστές Intel® Core™ βελτιστοποιημένους για τα Windows 8, προσφέροντας εκπληκτικές επιδόσεις και μοναδικά γραφικά επιπέδου ενός υπολογιστή μεγάλου μεγέθους, αλλά και την ευελιξία της ταχύτατης μετατροπής σε tablet με οθόνη αφής υψηλής ευκρίνειας (HD)

Ευέλικτη οθόνη

Με οθόνη που αλλάζει γωνία και περιστρέφεται, προκειμένου να επιτρέπει στους χρήστες να μοιράζονται την εικόνα της δουλειά τους, αλλά και «αναδιπλώνεται», μετατρέποντας τη συσκευή σε tablet, το HP EliteBook Revolve είναι σχεδιασμένο για ιδιαίτερα απαιτητικά επαγγελματικά περιβάλλοντα.

Εκπροσωπώντας την ένατη γενιά των υβριδικών (convertible) υπολογιστών tablet της HP, διαθέτει οθόνη HD διαγωνίου 11,6 ιντσών με αυτόματη προσαρμογή της διάταξης της οθόνης, της φωτεινότητας και άλλων παραμέτρων βάσει της θέσης της, αλλά και πληκτρολόγιο με οπίσθιο φωτισμό και προαιρετικό HP Executive Tablet pen.

Το σώμα, συνολικού βάρους μόλις 1.400 γραμμ., επιτρέπει φορητότητα χωρίς συμβιβασμούς.

Πρόσθετα χαρακτηριστικά

Η κάμερα είναι HD4 ανάλυσης 720p. Σε συνδυασμό με τη συστοιχία δύο μικροφώνων, ήχο DTS Studio Sound και το ενσωματωμένο software CyberLink YouCam, επιτρέπει την επικοινωνία πρόσωπο-με-πρόσωπο και τη δημιουργία HD web videos.

Η μονάδα μνήμης τύπου SSD (Solid-State Drive) χωρητικότητας έως 256 GB, αξιοποιώντας την τεχνολογία Intel Rapid Start Technology, καθιστά το προϊόν έτοιμο για χρήση σε λιγότερα από πέντε χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Το EliteBook Revolve ενσωματώνει δυνατότητες όπως 3G WWAN, USB 3.0, DisplayPort και ασφαλές NFC για απλή, ασφαλήεν κινήσει χρήση και ενίσχυση της παραγωγικότητας σε συνδυασμό με επαγγελματική βάση φόρτισης για πλήρη συνδεσιμότητα και στο γραφείο.

Ο προαιρετικός σταθμός φόρτισης HP Multi-Tablet Charging Module φορτίζει εύκολα και γρήγορα έως και δέκα υπολογιστές tablet από μία παροχή ρεύματος. Κατάλληλος για την πλειονότητα των επαγγελματικών χώρων, ο νέος σταθμός φόρτισης διαθέτει ειδικό μηχανισμό κλειδώματος, ο οποίος ασφαλίζει όλα τα tablet που τοποθετούνται στη βάση για φόρτιση μέσω αυτόνομων λουκέτων στην πίσω πλευρά του.

Επαγγελματικό εργαλείο

Κορυφαία υλικά κατασκευής, όπως το ανθεκτικό σε γρατζουνιές γυαλί Corning Gorilla® Glass® 2 και το σασί από μαγνήσιο, τοποθετούν το EliteBook στην επαγγελματική κατηγορία των συσκευών. Δουλέψτε όπου και να είστε με πανεύκολη ανάπτυξη, διαχείριση και ασφάλεια.

Όπως όλα τα HP EliteBook, το HP Revolve διαθέτει όλα τα εργαλεία που απαιτεί το τμήμα IT, προκειμένου να αναπτύξει και να διαχειριστεί με ασφάλεια τον «στόλο» συσκευών των στελεχών της επιχείρησης: επαγγελματικά εργαλεία IT όπως τα Active Directory, σύνδεση οικιακού υπολογιστή στο εταιρικό δίκτυο (domain join), υποστήριξη PXE boot και μια ευρεία γκάμα λύσεων υποστήριξης της HP (Client Management) που επιτρέπουν την ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση του «στόλου» των συσκευών της εταιρείας.

Το HP Client Security προσφέρει προστασία σε όλα τα επίπεδα ενσωματώνοντας το σύστημα προστασίας BISO (HP BIOS Protection)και το Microsoft Defenderή το Microsoft Security Essentials, ένα chip ασφαλείας πιστοποιημένης πλατφόρμας (TPM) για κρυπτογράφηση δεδομένων. Επίσης, προσφέρεται η τετραετής κάλυψη HP Absolute Data Protect για περαιτέρω προστασία της συσκευής, των δεδομένων και της ταυτότητας του χρήστη.

Οι υπηρεσίες HP Global Series και HP Custom Integration Services επιτρέπουν την ακόμη ευκολότερη ανάπτυξη και την υποστήριξη των συσκευών σε επιχειρήσεις παγκοσμίου επιπέδου, προσφέροντας παράλληλα επιλογές διαμόρφωσης.

Τυπώστε απευθείας σε οποιονδήποτε εκτυπωτή της HP με τεχνολογία ePrint χωρίς να εγκαταστήσετε οδηγούς ή πρόσθετο λογισμικό. Το λογισμικό HP ePrint επιτρέπει επίσης στους χρήστες να εκτυπώνουν από απόσταση σε περισσότερες από 24.000 δημόσιες τοποθεσίες, όπως ξενοδοχεία και εμπορικούς συνεργάτες.

Διαθεσιμότητα

Το HP EliteBook Revolve καθώς και ο σταθμός φόρτισης HP Multi-Tablet Charging Module αναμένεται να διατεθούν στην Ευρώπη τον Μάρτιο του 2013. Λεπτομέρειες για την τιμή τους δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα.