Γυαλιά-μεταφραστές και άλλα… έξυπνα σε Τόκιο & Λονδίνο

129

Ένα ζευγάρι έξυπνων γυαλιών που, μεταξύ άλλων, θα μπορούν να μεταφράζουν στη στιγμή γραπτό κείμενο παρουσίασε η ιαπωνική εταιρεία τηλεπικοινωνιών NTT Docomo στην έκθεση τεχνολογίας Ceatec στο Τόκιο. Στο Λονδίνο ομάδα πέντε εταιρειών παρουσίασε συσκευή που παγώνει μπουκάλια μπίρας σε 45 δευτερόλεπτα.

 

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, στόχος των έξυπνων γυαλιών είναι να προσφέρουν μεταφραστικές υπηρεσίες σε τουρίστες στην πόλη του Τόκιο.

Το όνομα της συσκευής είναι Intelligent Glass, δηλαδή «έξυπνο γυαλί».

Επιπλέον, η συσκευή παρέχει αναγνώριση προσώπου, ενώ «υπενθυμίζει» στον χρήστη όλες τις επαγγελματικές του επαφές προκειμένου να μη χρειάζεται να αποθηκεύει επαγγελματικές κάρτες.

Το Intelligent Glass είναι πρωτότυπο μοντέλο και δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμη εάν και πότε τελικώς θα βγει στην αγορά.

 

Παγώνει τη μπύρα σε 45”
Τον πρώτο ψύκτη που παγώνει μπουκάλια μπίρας σε 45 δευτερόλεπτα παρουσίασε μια ομάδα πέντε εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της, φιλικής προς το περιβάλλον, Enviro-Cool, με έδρα το Λονδίνο.

Το όνομα της πρωτότυπης συσκευής είναι RapidCool. Ο νέος ψύκτης προορίζεται μελλοντικά τόσο για οικιακή όσο και για επαγγελματική χρήση.

Μάλιστα, χάρη στην πρωτοποριακή του μέθοδο ψύξης, ο RapidCool παγώνει την μπίρα καταναλώνοντας 54% λιγότερη ενέργεια από τους κοινούς ψύκτες. Η ομάδα των πέντε εταιρειών που ανέπτυξε το πρόζεκτ χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Όπως έγινε γνωστό, η τεχνολογία που χρησιμοποιεί ο RapidCool είναι η V-Tex. Η συγκεκριμένη μέθοδος επιτρέπει την περιστροφή του μπουκαλιού της μπίρας σε γρήγορους ρυθμούς γύρω από επιφάνειες με παγωμένο νερό, επιτυγχάνοντας να παγώσει το μπουκάλι χωρίς όμως να «κρυσταλλώσει» το περιεχόμενο.