Green apps για το iPad

103

Αν και οι μεγάλοι κατασκευαστές έξυπνων συσκευών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται φυσικά και η Apple, ανταγωνίζονται για να δείξουν το πιο φιλικό προς το περιβάλλον προφίλ τους, υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που σας βοηθάνε σε πολλά επίπεδα για να βάλετε την εξοικονόμηση ενέργειας και την οικολογία στη ζωή σας.

Εμείς λοιπόν επιλέξαμε 8 εφαρμογές, ή applications όπως λέγονται, αποκλειστικά για την ταμπλέτα της Apple, το iPad, που είναι αρκετές για να βάλετε σε μια τάξη την καθημερινότητα της ζωής σας ούτως ώστε και οικονομία να κάνετε στα χρήματα και στην ενέργεια, αλλά και να μη μολύνετε το ήδη επιβαρυμένο περιβάλλον. Σημειωτέον ότι κάποιες από αυτές τις εφαρμογές δεν κυκλοφορούν στην Ελλάδα, αλλά παρ’ όλα αυτά αποτελούν πολύ καλές ιδέες, που ίσως κάποια στιγμή στο μέλλον υλοποιηθούν από έλληνες developers

Φαγητότρόφιμα

Gardening Tookit HD – $3,99

Σας ενδιαφέρει η κηπουρική, αλλά δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε; Απλό είναι, ανοίξτε την εφαρμογή Gardening Toolkit HD και κάντε τα πρώτα σας βήματα για να μάθετε πώς να καλλιεργείτε λαχανικά και διάφορα είδη φρούτων. Μπορείτε ανάλογα με την περιοχή στην οποία ζείτε (κοντά ή μακριά από τη θάλασσα κ.λπ.) να ανακαλύψετε τρόπους για την καλύτερη απόδοση των εργασιών σας.

http://itunes.apple.com/us/app/gardening-toolkit-hd-easy/id444035675?mt=8

 

VeganYumYum – Δωρεάν

Πρόκειται για μια δωρεάν εφαρμογή που πρωτοφτιάχτκε για το iPhone –γι’ αυτό και πολλοί που τη δοκίμασαν ανέφεραν κάποια μικροπροβλήματα στην ανάλυση της εικόνας… Όπως και να έχει, είναι μια εφαρμογή που σας προτείνει χορτοφαγικές συνταγές, οι οποίες είναι εύγεστες και απλές στην ετοιμασία.

http://itunes.apple.com/us/app/veganyumyum-mobile/id294390088?mt=8

 

Cyclepedia – $11

Αν σας ενδιαφέρουν τα ποδήλατα -ως τρόπος άσκησης αλλά και (κυρίως) ως ιστορία-, τότε αυτή η εφαρμογή είναι για εσάς. Περιλαμβάνονται πάνω από 100 μοντέλα, τα οποία μάλιστα μπορείτε να περιστρέφετε προκειμένου να τα βλέπετε καλύτερα. Περιλαμβάνεται επίσης η εξέλιξη του ποδηλάτου κατά τον 20ο αιώνα.

http://itunes.apple.com/gb/app/cyclepedia-iconic-bicycle/id487250899?mt=8

 

Bike Repair HD – $2,99

Για να μην τρέχετε στο ποδηλατάδικο κάθε φορά που το οικολογικό μεταφορικό σας μέσο παθαίνει κάποιο πρόβλημα, δώστε 3 δολάρια και αποκτήστε αυτήν την εφαρμογή, η οποία με πίνακες και φωτογραφίες εξηγεί βήμα προς βήμα το πώς μπορείτε να λύσετε τα πιο συχνά προβλήματα που μπορούν να σας συμβούν.

http://www.bikerepairapp.com/

 

Επιστήμη

Just Science – Δωρεάν

Ξέρετε ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν πιστεύουν ότι υφίσταται η κλιματική αλλαγή; Και πολύ περισσότερο ότι ο άνθρωπος δεν ευθύνεται καθόλου για την κατάσταση του πλανήτη; Με την εφαρμογή που σας προτείνουμε μπορείτε να εξοπλιστείτε με όσες γνώσεις χρειάζονται για να απαντήσετε στους αρνητές της κλιματικής αλλαγής.

http://itunes.apple.com/us/app/just-science/id480905653?mt=8

 

Audobon Guides – $30

Δυστυχώς δεν βρήκαμε κάτι αντίστοιχο για τα ελληνικά δεδομένα. Η εν λόγω εφαρμογή, αν και είναι πολύ ακριβή και πιάνει πολύ χώρο στη μνήμη, είναι μοναδική στο είδος της. Καταγράφει όλα τα είδη πουλιών και θηλαστικών που υπάρχουν στη Βόρεια Αμερική. Οπότε, όπως καταλαβαίνετε, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε όσους αρέσκονται στις εκδρομές και θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη φύση. Μακάρι να κυκλοφορήσει κάτι και για την ελληνική φύση…

http://itunes.apple.com/us/app/audubon-guides-field-guide/id336662664?mt=8

 

Τεχνολογία

Sola Checker – Δωρεάν

Σκέφτεστε να εγκαταστήσετε φωτοβολταϊκό πάνελ στην οροφή του σπιτιού σας αλλά δεν ξέρετε τι θα κερδίσετε από αυτό; Πριν καλέσετε τον ειδικό τεχνικό που ασχολείται με τα πάνελ, μπορείτε με αυτή τη δωρεάν εφαρμογή να μετρήσετε πόση ηλιακή ακτινοβολία δέχεται η οροφή του σπιτιού σας αλλά και πόσα χρήματα μπορείτε να εξοικονομήσετε.

http://itunes.apple.com/us/app/solarchecker/id331869963?mt=8

 

My Recycle List – Δωρεάν

Θα ήταν πολύ χρήσιμο αν δημιουργούνταν και μια αντίστοιχη εφαρμογή για τα ελληνικά δεδομένα. Με το My Recycle List ο χρήστης μπορεί εύκολα και πολύ απλά να ψάξει σε ποιο κοντινό του σημείο έχει τη δυνατότητα να ανακυκλώσει τα υλικά που έχει. Είτε θέλετε να ανακυκλώστε πλαστικό ή cd ή παλιά ρούχα, απλώς το ψάχνετε και η εφαρμογή δείχνει πού πρέπει να πάτε. Θα ήταν πολύ καλός οδηγός για τους έλληνες οικολόγους…

http://itunes.apple.com/us/app/my-recycle-list/id375842467?mt=8