Google Pixel 3 & 3 XL: Με μεγαλύτερες οθόνες και ασύρματη φόρτιση

236

Τα νέα Pixel 3 και Pixel 3 XL της Google είναι επίσημα, με την εταιρεία να δίνει στη δημοσιότητα όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ολοκαίνουργιων έξυπνων συσκευών.

Το πρώτο πράγμα που θα προσέξετε πάνω στα νέα αυτά μοντέλα είναι οι οθόνες τους, κυρίως εκείνη του Pixel 3 XL με διαστάσεις 6,3 ιντσών, ανάλυση 1440×2960 pixels, τεχνολογία OLED και φυσικά είναι τόσο ψηλή που άνετα υποστηρίζει λόγο διαστάσεων 18,5:9. A και εδώ έχουμε εγκοπή που φιλοξενεί τις εμπρόσθιες κάμερες και άλλους βασικούς αισθητήρες.

Το Pixel 3 είναι το ίδιο με το Pixel 2, αλλά έχει περισσότερη οθόνη αγγίζοντας τώρα τις 5.5 ίντσες και αναλογία 18: 9 που δίνει περίπου 10% περισσότερη επιφάνεια. Έχει ανάλυση 1.080 x 2.160pixels, οπότε δεν υπάρχει καμία αλλαγή στην ευκρίνεια από πέρυσι.

Το νέο Pixel 3 XL διαθέτει μπαταρία 3.430mAh, ελαφρώς μικρότερη από το μοντέλο του 2017. Το μικρότερο Pixel διαθέτει μπαταρία 2.915mAh, η οποία είναι μια αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη γενιά. Το νέο χαρακτηριστικό είναι η ασύρματη φόρτιση. Ακόμη, υπάρχει και το Pixel Stand που μπορεί να φορτίζει την συσκευή με ισχύ 10W, τόσο γρήγορα όσο ο ενσύρματος φορτιστής των τηλεφώνων Pixel 2. Το stand για το Pixel 3 να λειτουργεί ως της Google Home ή και ως κορνίζα φωτογραφιών.

Η ενσύρματη φόρτιση είναι ταχύτερη χάρη στον φορτιστή 18W που περιλαμβάνεται στο κουτί. Η Google υπόσχεται ότι θα παρέχει 7 ώρες χρήσης με μόλις 15 λεπτά φόρτισης.

Κάμερα

Υπάρχει ένας οπτικός σταθεροποιημένος αισθητήρας εικόνας των 12,2ΜΡ (με εικονοστοιχεία 1,4μm) και φακός f / 1,8. Οι νέες λειτουργίες βρίσκονται στην πλευρά του λογισμικού. Το HDR + είναι παρών για άλλη μια φορά και συνοδεύεται από το Top Shot. Αυτό είναι ένα σύστημα AI που λειτουργεί στο τηλέφωνο και εξασφαλίζει ότι όλοι στη φωτογραφία είναι στο επίκεντρο, χαμογελώντας και έχοντας τα μάτια τους ανοιχτά. Αυτόματα επιλέγει τις καλύτερες από διάφορες λήψεις. Υπάρχει επίσης μια λειτουργία Photobooth που θα τραβήξει αυτόματα μια φωτογραφία όταν χαμογελάτε ή δημιουργείτε μια κακιά γκριμάτσα στο πρόσωπο σας.

Το Super Res Zoom είναι μια άλλη εφαρμογή AI που προσπαθεί να αντισταθμίσει την έλλειψη τηλεφακού βελτιώνοντας τις λεπτομέρειες του ψηφιακού ζουμ.

Εμπρός και στα δύο μοντέλα υπάρχει ένα ζεύγος δύο καμερών.  Και οι δύο έχουν αισθητήρες 8MP και διαφορετικούς φακούς, ευρεία γωνία 97 ° και κανονικό 75 °. Η κανονική κάμερα διαθέτει φωτεινό φακό f / 1.8 με αυτόματη εστίαση (ανίχνευση φάσης). Η ευρεία κάμερα είναι με σταθερή εστίαση (f / 2,2).

Οι δύο κάμερες selfie διαθέτουν ψηφιακή σταθεροποίηση εικόνας.

Ήχος

Ενώ η υποδοχή ακουστικών των 3,5 χλστ αποτελεί παρελθόν, η Google έχει για πρώτη φορά συμπεριλάβει ένα ζευγάρι ακουστικών στο κουτί λιανικής πώλησης. Τα νέα ακουστικά συνδέονται μέσω USB, ονομάζονται Pixel Buds, ενώ είναι πλέον διαθέσιμα σε αρκετές χρωματικές εκδόσεις και περιέχουν τον ψηφιακό βοηθό της Google Assistant. Μπορούν να χειριστούν φωνητικές εντολές, να διαβάσουν νέα μηνύματα και να συνθέσουν μια απάντηση, ακόμα και να μεταφράσουν σε πραγματικό χρόνο.

Η Google περιλαμβάνει επίσης έναν επανασχεδιασμένο προσαρμογέα USB-C σε προσαρμογέα 3,5 χιλιοστών, ο οποίος υπόσχεται χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και απαιτεί λιγότερο χρόνο για να συνδεθεί στην εκκίνηση της μουσικής.

Επιδόσεις

Τα τηλέφωνα Pixel 3 και 3 XL τροφοδοτούνται από ένα chipset Snapdragon 845. Σημειώστε ότι η CPU έχει downclocked σε 2.5GHz για τους μεγάλους πυρήνες και 1.6GHz για τους μικρούς πυρήνες για να εξοικονομήσετε ενέργεια από την μπαταρία. Η διαφορά με άλλες εφαρμογές Snapdragon 845 έγκειται στα 0.2GHz.

Είμαστε ελάχιστα απογοητευμένοι που οι επιλογές μνήμης δεν έχουν μεταβληθεί από το προηγούμενο έτος. Πάλι υπάρχουν οι εκδόσεις 4GB/64GB και 4GB/128GB χωρίς υποδοχή κάρτας microSD.

Τα νέα τηλέφωνα είναι αδιάβροχα με βαθμολογία IP68 και διατίθεται σε Just Black και Clear White. Ακόμη, υπάρχει ένας αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος.

Τα δύο τηλέφωνα θα είναι διαθέσιμα στην Ευρώπη στις 2 Νοεμβρίου. Oι τιμές έχουν ως εξής:

  • Google Pixel 3 (4GB+64GB) στα 860 ευρώ
  • Google Pixel 3 (4GB+128GB) στα 960 ευρώ.
  • Google Pixel 3 XL (4GB+64GB) στα 960 ευρώ.
  • Google Pixel 3 XL (4GB+128GB) στα 1.060 ευρώ.