GetBusy.gr

103

Σε μια εποχή όπου η εύρεση εργασίας είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολύ κόσμο, και ειδικά τους νέους, κάθε βοήθημα είναι χρήσιμο. Η νέα, ιντερνετική υπηρεσία βοηθά τους νέους προς αυτή την κατεύθυνση και έχει βασικό στόχο να σταθεί αρωγός τους, διασφαλίζοντάς τους γνώση, εργαλεία και εφόδια που θα συμβάλουν αποτελεσματικά στη διαδικασία του επαγγελματικού προσδιορισμού τους.

Το GetBusy.gr, ένα portal που απευθύνεται σε νέους (17 έως 28 χρόνων) που αναζητούν εργασία ή επιθυμούν να ενισχύσουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους ή ακόμα και να αποκτήσουν βασικές γνώσεις επιχειρηματικότητας, βρίσκεται πλέον στον «αέρα». Το συγκεκριμένο portal περιέχει ολοκληρωμένο ενημερωτικό και εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί από όλους τους νέους προκειμένου να ενδυναμώσουν αλλά και να αναδείξουν τις δεξιότητές τους στο σύγχρονο και ιδιαίτερα απαιτητικό οικονομικό περιβάλλον.

Οργανισμοί και Χορηγοί

Αυτή η σημαντική πρωτοβουλία υλοποιείται από τo Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) και τη Microsoft Ελλάς με την υποστήριξη της PEOPLECERT, καθώς και άλλων καταξιωμένων οργανισμών.

Η HePIS είναι το δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες επαγγελματιών της Αγοράς Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά ενδιαφέροντά τους και να αναβαθμίσει το επαγγελματικό κύρος τους. Ο κ. Νίκος Φαλδαμής, Πρόεδρος της HePIS, σημείωσε:«Η HePIS, ως αρωγός προγραμμάτων που ενθαρρύνουν τη δημιουργικότητα, τις φιλοδοξίες και το νεανικό όραμα, συμβάλλει ενεργά σε πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν τις δυνατότητες των νέων μέσα από τη χρήση της Πληροφορικής. Έτσι, το GetBusy.gr, αποτέλεσμα μίας μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας της HePIS με τη Microsoft Ελλάς και την PEOPLECERT, στοχεύει στο να προσφέρει στους νέους όλα τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να ανελιχθούν επαγγελματικά, στηρίζοντάς τους στη σημερινή απαιτητική αγορά εργασίας».

Με περισσότερες από 3.000.000 εξετάσεις μέχρι σήμερα, ο όμιλος PEOPLECERT προσφέρει διεθνώς αναγνωρισμένα προγράμματα πιστοποίησης, που αξιολογούν δεξιότητες και τεχνογνωσία ανθρώπινου δυναμικού και συμβάλλουν στην ενίσχυση της επαγγελματικής ανάπτυξης.

Ο κ. Κωνσταντίνος Κεσεντές, Γενικός Διευθυντής της PEOPLECERT, ανέφερε:«Στη σημερινή εποχή η δημιουργία δυνατοτήτων πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία, καθώς θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη της ανταγωνιστικότητας της εθνικής οικονομίας. Είναι ευθύνη, λοιπόν, της επιχειρηματικής κοινότητας να επενδύσει στους νέους, παρέχοντάς τους τα εφόδια που θα τους βοηθήσουν να καλλιεργήσουν τις ικανότητές τους με βάση τις απαιτήσεις της σύγχρονης οικονομίας. Το GetBusy έρχεται να συμβάλει στον στόχο αυτό δίνοντας ίσες ευκαιρίες σε όλους, για τη μέγιστη αξιοποίηση των δυνατοτήτων τους».

Όσο για τη Microsoft, η οποία ιδρύθηκε το 1975, θεωρούμε περιττό να κάνουμε τις συστάσεις, αφού πρόκειται για την κορυφαία εταιρεία λογισμικού, υπηρεσιών και τεχνολογικών λύσεων παγκοσμίως.

H κ. Τινίτα Γεωργαντζή, Διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft Ελλάς, δήλωσε:«Μέσα από αυτή τη συλλογική πρωτοβουλία αποσκοπούμε στο να βοηθήσουμε τους νέους από όλη την Ελλάδα, προσφέροντάς τους πολύτιμα εφόδια αλλά και απτά κίνητρα, ώστε να μπορέσουν να αδράξουν ευκαιρίες κατάρτισης και να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους.

Στόχος μας είναι κάθε νέος, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής (έχοντας απλώς μια σύνδεση ίντερνετ), να έχει άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε μαθήματα πληροφορικής και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην επιχειρηματικότητα καθώς και σε ορθές πρακτικές εύρεσης εργασίας. Μέσα από τον διαγωνισμό δίνουμε τα κατάλληλα κίνητρα που θα ωθήσουν τους νέους να αναδείξουν τις ικανότητές τους και, κατ’ επέκταση, τους προσφέρουμε την ευκαιρία να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητές τους και να συμβάλουν στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου».

Χορηγοί της πρωτοβουλίας GetBusy.gr είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα ALBA Graduate Business School και DEREE – The American College of Greece (ACG), καθώς και οι εταιρείες Intelen, Flya Consulting, Close the Loop, HR Passport, ISON Psychometrica και Look4studies.

Πρωτοβουλία Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης

H δημιουργία του συγκεκριμένου portal αποτελεί μέρος της διεθνούς πρωτοβουλίας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Microsoft YouthSpark», μέσω της οποίας η Microsoft θέτει στο επίκεντρο των δράσεών της τους νέους, έχοντας λάβει υπόψη δύο παραμέτρους: τα υψηλά ποσοστά ανεργίας που παρατηρούνται στις νεανικές ηλικίες και το διαρκώς αυξανόμενο χάσμα ευκαιριών ανάμεσα σε εκείνους που έχουν τις δεξιότητες και τις ευκαιρίες να επιτύχουν και σε εκείνους που τις στερούνται.

Εκπαιδευτικό Υλικό

Στο GetBusy.gr οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν πλούσιο εκπαιδευτικό και ενημερωτικό υλικό, το οποίο χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: Δεξιότητες Πληροφορικής, Επαγγελματική Ανάπτυξη (π.χ. σύνταξη βιογραφικού και συνοδευτικής επιστολής, τρόποι και πηγές αναζήτησης εργασίας, προετοιμασία για συνέντευξη κ.λπ.), Επιχειρηματικότητα (μοντέλα καινοτομίας, σύνταξη επιχειρηματικού σχεδίου, fund raising, case studies πετυχημένων start-up κ.λπ.), Νέες Τεχνολογίες & Βιωσιμότητα (βασικές αρχές της πράσινης επιχειρηματικότητας, Green ICT κ.λπ.).

Διαγωνισμός Γνώσεων

Σημειώνεται ότι μέσω του συγκεκριμένου portal (www.getbusy.gr) καθώς και από τη σελίδα του GetBusy στο Facebook (www.facebook.com/getbusy.gr) πραγματοποιείται ένας online διαγωνισμός γνώσεων για νέους ηλικίας 17 έως 28 ετών, μέσα από τον οποίο οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν πλούσια δώρα, όπως πλήρεις υποτροφίες για προγράμματα Bachelor’s και Master’s, ολοκληρωμένες πιστοποιήσεις ECDL Core+ καθώς και σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού. Οι 30 συμμετέχοντες που θα έχουν συγκεντρώσει μέχρι τα τέλη Μαρτίου την υψηλότερη βαθμολογία στο κουίζ γνώσεων αποκτούν το δικαίωμα συμμετοχής στους τελικούς του διαγωνισμού που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο του 2013, οπότε και θα διαγωνιστούν σε συγκεκριμένα case studies που θα οριστούν από την κριτική επιτροπή του διαγωνισμού.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Microsoft μπορείτε να επισκεφτείτε την ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.microsoft.com/hellas/citizenship/.

 

 

Ηλίας Φλωράκης