Γαστρονομικό ταξίδι στην Ελλάδα με το COSMOTE HISTORY & τη σεφ Πατρίσια Βάσος

546

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στις γεύσεις της Ελλάδας ξεκινάει τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, στις 18.00, στο COSMOTE HISTORY μέσα από τρία πρώτα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ «Μαγειρεύοντας ελληνικά με την Πατρίσια Βάσος». Με τη σκηνοθετική ματιά του Θάνου Ψημάδη μεταφερόμαστε σε πόλεις και χωριά, γνωρίζουμε τοπικά ήθη κι έθιμα, και βλέπουμε την Ελληνοαμερικανίδα σεφ Πατρίσια Βάσος να ετοιμάζει  πεντανόστιμες συνταγές με φόντο μαγευτικά ελληνικά τοπία.

Πρώτος σταθμός στο γευστικό μας ταξίδι είναι η Κρήτη (Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου στις 18.00). Στα Χανιά, η Πατρίσια Βάσος φτιάχνει ντάκο κι αβγά με στάκα, στη μαγευτική παραλία της Φαλάσαρνας, καλαμάρι με σπανάκι, ενώ στη Λίμνη Κουρνά, αρνί με σταμναγκάθι. Το επόμενο επεισόδιο (Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου στις 18.00) μας μεταφέρει στη Μεσσηνία, όπου ντόπιοι παραγωγοί μάς δείχνουν πώς παρασκευάζεται το ξακουστό τους ελαιόλαδο, ενώ η Πατρίσια τους ετοιμάζει καγιανά. Στη συνέχεια (Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 18.00), η σεφ επισκέπτεται  την κατάφυτη Κεφαλονιά και το ερειπωμένο χωριό Παλιά Βλαχάτα, όπου φτιάχνει παραδοσιακή κρεατόπιτα. Τέλος, κατευθυνόμαστε στην κοσμοπολίτικη πλευρά του νησιού κι ανακαλύπτουμε νέες γαστριμαργικές απολαύσεις.

Από το υπόλοιπο πρόγραμμα, στο πλαίσιο του αφιερώματος «Αρχαία Ελληνικά Πλοία»  ξεχωρίζουμε το ντοκιμαντέρ «Argo Navis», με τον σκηνοθετικό φακό να ακολουθεί τη διαδικασία ανακατασκευής μιας προϊστορικής πεντηκοντόρου, όπως ήταν η μυθική Αργώ. Από την επιλογή των ξύλων μέχρι το τελικό ταξίδι των 1.200 μιλίων, γινόμαστε μάρτυρες ενός μοναδικού εγχειρήματος. (Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου στις 21:00)

Το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου στις 21.00 θα παρακολουθήσουμε το ντοκιμαντέρ του Σταμάτη Τσαρουχά «Περί φιλοπατρίας και τόλμης: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», ένα αφιέρωμα στην κορυφαία μορφή της ελληνικής Επανάστασης, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, ο οποίος διακρίθηκε για την τόλμη και το ήθος του στα πεδία των μαχών.