Ετοιμάζονται μικρότεροι αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων στα smartphones

81

Το AndroidAuthority μεταδίδει πως στις μελλοντικές έξυπνες συσκευές θα ενσωματωθεί μικρότερος αισθητήρας που θα αναγνωρίζει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη. Η ιδέα ανήκει στην εταιρεία Crucialtec, η οποία αναπτύσσει έναν νέο αλγόριθμο για την αναγνώριση δακτυλικών αποτυπωμάτων από μικρές επιφάνειες. Ο αλγόριθμος αυτός καταφέρνει να αναγνωρίσει το μοναδικό αποτύπωμα του χρήστη σε μια ελάχιστη επιφάνεια 8 τετραγωνικών χιλιοστών, και η πιθανότητα ψευδούς αναγνώρισης είναι μόνο 1 στις 50.000. Ο συγκεκριμένος αλγόριθμος, που ονομάζεται Muon, θα καταφέρνει να αναγνωρίζει τα ίδια δεδομένα με τους σημερινούς αισθητήρες με πολύ όμως λιγότερα δεδομένα.

Εκτός από την επιφάνεια που χρειάζεται, η Crucialtec προσπαθεί να κάνει καλύτερη και την ταχύτητα αναγνώρισης του αποτυπώματος. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει καταφέρει να κάνει τα 3 βήματα της αναγνώρισης: image processing, characteristic extraction και encoding/storage μόνο σε 0,3 δευτερόλεπτα.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι πολύ πιθανό να μας χαρίσει στο μέλλον smartphones από τα οποία θα απουσιάζει το κουμπί της αναγνώρισης του αποτυπώματος, μιας και ο αισθητήρας θα μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιοδήποτε σημείο χωρίς να φαίνεται.