Έρχονται οικολογικά SmartCover στο μέλλον

34

Μια ειδική πατέντα φαίνεται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Appleinsider.com, να προωθεί η Apple, για το SmartCover, το κάλυμμα του iPad. Βασίζεται στην ηλεκτρομαγνητική επαγωγή, η οποία παράγει ένα μαγνητικό πεδίο που δημιουργεί ηλεκτρικό ρεύμα για την φόρτιση της μπαταρίας.

Σε αντίθεση με όσα γνωρίζουμε ως τώρα για τους φορτιστές που πληρούν τις προδιαγραφές Qi του Wireless Power Consortium, η τεχνολογία που περιγράφει η Apple δεν απαιτεί την τοποθέτηση της συσκευής σε ξεχωριστό «μαξιλάρι», αφού τον ρόλο της επιφάνειας αφής με τον απαραίτητο transmitter αναλαμβάνει το SmartCover που εφάπτεται σωστά στην οθόνη της ταμπλέτας μαγνητισμένο.

Η διαφορά είναι ότι τα SmartCover με δυνατότητα ασύρματης φόρτισης (πιθανολογούμε μελλοντικών, μοντέλων iPad) θα έχουν και μπαταρία που θα μεταφέρει ισχύ στην μπαταρία της ταμπλέτας όταν η στάθμη της πέφτει. Ωστόσο, θα απαιτείται φόρτιση του SmartCover με τον παραδοσιακό μετασχηματιστή. Στην πατέντα τέλος, αναφέρεται πως θα μπορούσαν να ενσωματωθούν κυψέλες για την συλλογή ηλιακής ενέργειας στην εξωτερική πλευρά του SmartCover.