Έρικ Σμιντ: Οι προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα

33

Στην ομιλία του στο σεμινάριο για start ups επιχειρήσεις που διοργάνωσε η Google στην Αθήνα ο πρόεδρος της εταιρείας Έρικ Σμιντ προσδιόρισε ως μεγάλες προκλήσεις για την Ελλάδα την εξαφάνιση της γραφειοκρατίας και τη διασφάλιση των ξένων επενδυτών με τη συνέχιση της πολιτικής σε ορίζοντα 10ετίας.

“Σκεφτόμαστε τις επιλογές μας”, απάντησε όταν ρωτήθηκε για το εάν ο τεχνολογικός κολοσσός εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει τεχνολογικό hub στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τη συνάντησή του με τον έλληνα πρωθυπουργό, δεν θέλησε να δώσει περισσότερες πληροφορίες αλλά σημείωσε ότι “ο Α. Σαμαράς αντιλήφθηκε τις προοπτικές της χώρας και το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά ταλέντα που απασχολούνται σε εργασίες κατώτερες των προσόντων τους”.

Παράλληλα, ζήτησε να εξαφανιστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που αποτρέπουν την εκκίνηση μιας επιχείρησης.

“Η κυβέρνηση οφείλει να διασφαλίσει ότι όποια εταιρεία θέλει να επενδύσει στην Ελλάδα θα έχει τις εγγυήσεις ότι η πολιτική θα είναι η ίδια σε πέντε ή δέκα χρόνια”, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Σμιντ.

Τέλος, εξήρε τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική ομάδα της εταιρείας, τονίζοντας ότι είναι μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες στον κόσμο, ενώ τάχθηκε υπέρ της μετακίνησης των εργαζομένων, χαρακτηρίζοντας “ηλίθια” την αμερικανική πολιτική για τη μετανάστευση.