Έρευνα της NSN για το mobile internet

135

Το 40% των χρηστών κινητού ίντερνετ σε παγκόσμιο επίπεδο είναι πολύ πιθανό να αλλάξουν πάροχο μέσα στον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με τη νεότερη έρευνα της Nokia Siemens Networks.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας, οι πάροχοι θα πρέπει να βελτιώσουν πολύ τις υπηρεσίες mobile internet που προσφέρουν στους καταναλωτές για να τους διατηρήσουν αλλά και να αποκτήσουν νέους.

Ποιοι είναι αυτοί οι χρήστες που είναι πιθανό να αλλάξουν πάροχο; Ως “δυνατούς χρήστες”, η μελέτη θεωρεί εκείνους που χρησιμοποιούν κατ’ ελάχιστο δύο υπηρεσίες κινητών δεδομένων όπως e-mail, σερφάρισμα στο Διαδίκτυο, online gaming, location-based υπηρεσίες ή πληρωμές, τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Στη μελέτη της NSN συμμετείχαν 16.000 χρήστες κινητής τηλεφωνίας, από ώριμες και αναπτυσσόμενες αγορές, αλλά και αγορές σε μεταβατικό στάδιο, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πάνω από το 40% αυτών των 16.000 χρηστών χαρακτηρίστηκαν ως “δυνατοί χρήστες” εξελιγμένων υπηρεσιών κινητού Internet, από τους οποίους οι περισσότεροι από τους μισούς έχουν αλλάξει πάροχο τα τελευταία χρόνια και, όπως επισημάνθηκε, περίπου 40% σκοπεύουν να πράξουν κάτι ανάλογο μέσα στο 2012.

Η έρευνα κατέδειξε επίσης ότι το ποσοστό των εξελιγμένων χρηστών στις ώριμες αγορές αυξήθηκε κατά 34% το 2011. Επίσης, 60% αυτών δήλωσαν ότι αναμένουν εξαιρετική ποιότητα δικτύου, ακόμα και αν χρειαστεί να πληρώσουν γι’ αυτήν, ενώ το 45% δήλωσε πρόθυμο να πληρώσει για πρόσθετες υπηρεσίες, όπως ασφάλεια ή GPS υπηρεσίες.

Να σημειώσουμε ότι για πρώτη φορά το 2011, η “ποιότητα της κινητής ευρυζωνικότητας” συμπεριλήφθηκε για πρώτη φορά στα βασικά κριτήρια επιλογής παρόχου για τους εξελιγμένους χρήστες, ανάμεσα στα βασικά κριτήρια που αφορούν στην κάλυψη του δικτύου και την ποιότητα της φωνής.