Έρευνα: Πάνω από 1 δισ. smartphones θα πουληθούν φέτος

101

Σύμφωνα με μελέτη της IDC, φέτος τα smartphones θα σπάσουν το «φράγμα» του 1 δισ. πωλήσεων. Με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, η εταιρεία προβλέπει πως το 2013 θα κλείσει με πωλήσεις ρεκόρ, οι οποίες θα είναι αυξημένες κατά 40% συγκριτικά με την περσινή χρονιά.

 

Μια βασική αιτία, σύμφωνα με την IDC, είναι η μείωση του κόστους των έξυπνων τηλεφώνων. Έτσι, η μέση τιμή πώλησης των smartphones θα διαμορφωθεί φέτος στα 337 δολάρια, έναντι 387 δολαρίων που ήταν πέρυσι.

 

Ο περιορισμός του κόστους θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, με συνέπεια η μέση τιμή να αγγίξει τα 265 δολάρια το 2017. Επόμενο είναι, σύμφωνα με την εταιρεία, να συνεχιστεί και η αύξηση των πωλήσεων smartphones, με ετήσια άνοδο της τάξης του 18,4% για την επόμενη τετραετία. Επομένως, για το 2017 προβλέπεται να πουληθούν 1,7 δισ. συσκευές.

 

Η IDC υποστηρίζει πως πολλές αναπτυγμένες αγορές πολύ σύντομα θα κορεσθούν. Έτσι, από την επόμενη χρονιά, ολοένα και σημαντικό ρόλο στην αύξηση των πωλήσεων θα αρχίζει να παίζει η διάθεση μοντέλων χαμηλού κόστους στις αναδυόμενες αγορές της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής.