Επιτυχής έξοδος της Wind στις αγορές

66

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ομολογιακή έκδοση ύψους 250 εκατ. ευρώ που πραγματοποίησε η Wind Hellas, με αναδόχους τις JP Morgan και η Citi, σύμφωνα με πληροφορίες.

Η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία (μέσω της μητρικής της Crystal Almond S.à r.l.) πέτυχε τον κύριο στόχο, να αντλήσει μέσω των διεθνών αγορών κεφάλαια 250 εκατ. ευρώ, ένα από τα μεγαλύτερα ποσά μεταξύ των ελληνικών εταιρειών που προχώρησαν σε ομολογιακές εκδόσεις από την αρχή του έτους. 

Αν και η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να προκαλεί ανησυχία στους επενδυτές, το κλίμα για τη Wind στις διεθνείς αγορές ήταν εξαρχής πολύ διαφορετικό. Η όποια ανησυχία των επενδυτών αντισταθμίστηκε από την υγιή χρηματοοικονομική εικόνα της εταιρείας τα τελευταία χρόνια – παρά την ύφεση της εγχώριας οικονομίας – αλλά και τις αναπτυξιακές προοπτικές που τους παρουσίασε η διοίκηση της. 

Το εγχείρημα της Wind ήταν και για έναν επιπλέον λόγο επιτυχές καθώς είναι η μόνη ελληνική εταιρεία που πέτυχε να πάρει από τις διεθνείς αγορές ένα τόσο μεγάλο ποσό, έχοντας το 100% της δραστηριότητας και των εσόδων της στην ελληνική αγορά. Έτσι, το γεγονός ότι το κουπόνι του δανείου διαμορφώθηκε υψηλά, στο 10%, δεν αποτέλεσε έκπληξη καθώς επηρεάστηκε κατά κύριο λόγο από την εικόνα της χώρας στις αγορές. 

Όπως αναφέρουν πηγές προσκείμενες στην εταιρεία, η διοίκηση της Wind απέσπασε πολύ θετικά σχόλια στη διάρκεια του roadshow που προηγήθηκε της έκδοσης του ομολογιακού και προχώρησε στο άνοιγμα του βιβλίου προσφορών την περασμένη Τρίτη με βεβαιότητα για το επενδυτικό ενδιαφέρον. 

To θετικό κλίμα των αγορών απέναντι στη Wind ενισχύθηκε και από τις αξιολογήσεις των οίκων Standard & Poor’s και Fitch που βαθμολόγησαν με Β stable και Β- αντίστοιχα το ομόλογο της εταιρείας, βλεποντας σταθεροποίηση εσόδων, ενίσχυση ρευστότητας και αύξηση στα μελλοντικά έσοδα της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας.