Επίσημη παρουσίαση από την hellas online για τις ολοκληρωμένες υπηρεσίες hol cloud

77

Σε μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, η hellas online παρουσίασε πρώτη στην Ελλάδα τη νέα ολοκληρωμένη υπηρεσία hol cloud για επιχειρήσεις, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμη μια φορά τον προσανατολισμό της, στο σχεδιασμό καινοτόμων υπηρεσιών που δίνουν αξία στους πελάτες της.

Με τις υπηρεσίες hol cloud οι επιχειρήσεις έχουν πλέον τη δυνατότητα να επιλέγουν για την εξυπηρέτηση των ΙΤ αναγκών τους πόρους υποδομής και υπολογιστικής ισχύος, πληρώνοντας μόνο για τις υπηρεσίες που πραγματικά χρειάζονται, με απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους και με εύκολη διαχείριση μέσω μιας ενιαίας διαχειριστικής πλατφόρμας.

«Το hol cloud είναι η απάντηση στη σύγχρονη ανάγκη των εταιρικών πελατών για μια πιο αποτελεσματική επιχείρηση. Βασίζεται στη σύζευξη Τηλεπικοινωνιών & Πληροφορικής και παρέχεται από μια ελληνική εταιρεία για πρώτη φορά στη χώρα μας. Στηρίζουμε την Ελληνική επιχειρηματικότητα, επενδύοντας συνεχώς σε υποδομές που θα επιτρέψουν στις επιχειρήσεις να αναπτυχθούν πιο απλά, με ευελιξία και με οικονομικό όφελος, προσηλωμένοι στις αξίες της hellas online: Οικονομία, Τεχνολογική υπεροχή, Εξυπηρέτηση πελάτη» τόνισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της hellas online, κύριος Αντώνης Κεραστάρης, ανοίγοντας την εκδήλωση.

«H ζήτηση για υπηρεσίες Cloud αυξάνεται ραγδαία, καθώς η αλλαγή του επιχειρηματικού μοντέλου από μία προσέγγιση αυξημένης κεφαλαιακής δαπάνης σε ένα μοντέλο «pay as you use» (πληρωμή βάσει χρήσης) καθίσταται αναγκαία. Για την αποτελεσματικότερη παροχή τους δημιουργούμε τοπικά Οικοσυστήματα Cloud, τα οποία απαρτίζουν οι: Cloud Builders (Δημιουργοί), Cloud Services Providers (Πάροχοι Υπηρεσιών) και Cloud Services Resellers (Μεταπωλητές). Η αληθινή αξία της Cisco δε στηρίζεται μόνο σε αυτό που κατασκευάζουμε αλλά και σε αυτό που καθιστά δυνατό μέσω των συνεργατών της. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η στρατηγική συνεργασία μας με την hellas online, το αποτέλεσμα της οποίας είναι οι υπηρεσίες hol cloud» τόνισε ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης κύριος Enrico Mercadante, Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Cisco στη νότια Ευρώπη.

«Στην ουσία η παροχή υπηρεσιών cloud αποτελεί την εξέλιξη της υπάρχουσας δραστηριότητας της hellas online και μας δίνει ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, καθώς ανταποκρίνεται πλήρως στα ζητούμενα των επιχειρήσεων για μετάβαση στο cloud με ταχύτητα, ασφάλεια και με ενιαίο συμβόλαιο υποστήριξης παροχής υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες hol cloud αφορούν όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους αλλά κυρίως τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις» τόνισε ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας κύριος Φώτης Κωνσταντέλλος, αναφερόμενος στις υπηρεσίες hol cloud.

«Στις ημέρες μας όπου διακυβεύεται η ασφάλεια άνω του ενός (1) εκατομμυρίου υπολογιστών κάθε ημέρα, δηλαδή ένας υπολογιστής κάθε 14 δευτερόλεπτα, οι υπηρεσίες hol cloud αποτελούν τη λύση του προβλήματος καθώς παρέχουν στις επιχειρήσεις την απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους τόσο σε επίπεδο φυσικής πρόσβασης όσο και σε επίπεδο δικτύου, λογισμικού και αποθήκευσης καθώς πραγματοποιείται συνεχής έλεγχος και διαπίστευση δικλείδων ασφαλείας» εξήγησε ο κ. Πάνος Δημητρίου συνιδρυτής της Encode.

Οι υπηρεσίες hol cloud χρησιμοποιούν τεχνολογίες αιχμής και έχουν σχεδιαστεί βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων αρχιτεκτονικής cloud εξασφαλίζοντας: Ενισχυμένη ασφάλεια, επεκτασιμότητα υποδομών, αυτοματοποίηση και τυποποίηση διαδικασιών, «ανοιχτή» αρχιτεκτονική (open architecture).

Τα δύο βασικά χαρακτηριστικά τους είναι: α).End–to-end SLA: συνολική κάλυψη της επιχείρησης τόσο για υπηρεσίες πληροφορικής όσο και για τα τηλεπικοινωνιακά δίκτυα πρόσβασης και β). Ευελιξία: δυνατότητα διαμόρφωσης, βάσει των ιδιαίτερων αναγκών της κάθε επιχείρησης.

Οι υπηρεσίες hol cloud που παρέχει η hellas online είναι :

  • hol virtual cloud server (VCS)
  • hol cloud storage
  • hol cloud backup

Στην πρώτη φωτογραφία βρίσκεται ο κ. Enrico Mercadante.
Στην δεύτερη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά είναι ο κ. Πάνος Δημητρίου, συνιδρυτής, EncodeΑ.Ε., ο κ. Αντώνης Κεραστάρης, , Chief Executive Officerhellas online, ο κ. Enrico Mercadante,Business Development Manager της Cisco και ο κ. Φώτης Κωνσταντέλλος, Chief Commercial Officer,hellas online

Το holcloud…

·      Βασίζεται στη σύζευξη πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών δημιουργώντας τη βάση για μια πιο αποτελεσματική επιχείρηση.

·      Έχει σχεδιαστεί βάσει διεθνώς αναγνωρισμένων προτύπων αρχιτεκτονικής με έμφαση 1. στην ενισχυμένη ασφάλεια 2. στη διασφάλιση της ταχύτητας των υπηρεσιών 3. στην χρηστικότητα/εύκολη διαχείριση των ΙΤ πόρων, όπου και αν βρίσκεστε, όποτε το επιθυμείτε και στην 4. αποδέσμευση από λειτουργία, συντήρηση και προγραμματισμό επέκτασης της ΙΤ υποδομής

·      Βασίζεται στις υποδομές κορυφαίων συνεργατών, όπως η Cisco, VMware, η Intracom Telecom και η NetApp

Τι πετυχαίνουν οι επιχειρήσεις με το holcloud

·      End-to-end SLA: Διασφάλιση συνολικής κάλυψης, τόσο για τις  υπηρεσίες πληροφορικής όσο και για τα τηλεπικοινωνιακά κυκλώματα πρόσβασης, από έναν και μόνον πάροχο, με μία ενιαία σύμβαση υποστήριξης

·      Απόλυτη ασφάλεια των δεδομένων τους τόσο σε επίπεδο φυσικής πρόσβασης όσο και σε επίπεδο δικτύου, λογισμικού και αποθήκευσης (πιστοποίηση ISO27001)

·      Δυνατότητα πλήρους προσαρμογής και διαμόρφωσης των υπηρεσιών βάσει των αναγκών της κάθε επιχείρησης

·      Μηδενική επένδυση για αγορά και αναβάθμιση ΙΤ υποδομής και εξοπλισμού

·      Εύκολη διαχείριση των ΙΤ πόρων μέσω μιας ενιαίας διαχειριστικής εφαρμογής (hol management platform)

·      Πρόσβαση τις υπηρεσίες cloud 24x7x365 από οπουδήποτε

·      Αποδέσμευση από λειτουργία, συντήρηση και προγραμματισμό επέκτασης της ΙΤ υποδομής

Ποιες είναι υπηρεσίες holcloud

Η στόχευση των υπηρεσιών έγινε έτσι ώστε να καλύψει τις σημερινές ανάγκες των εταιρειών όπως κόστος επενδύσεων, οικονομίες κλίμακας, πόροι ΙΤ ανά πάσα στιγμή. Αρχικά επικεντρωθήκαμε σε υπηρεσίες Infrastructure as a Service (Iaas) όπως VCS, BackUp και Storage έχοντας ως δομικό λίθο της υπηρεσίας το endtoend SLA.

Πιο συγκεκριμένα:

 

  1. hol virtual cloud server (VCS): δυνατότητα παραμετροποίησης από ένα virtual cloud server έως και ολόκληρες «φάρμες» με VCSs, μέσα στις οποίες τα μηχανήματα επικοινωνούν όπως στο εσωτερικό δίκτυο LAN μιας επιχείρησης.
  1. hol cloud storage: επεκτάσιμη και οικονομική λύση για την ασφαλή αποθήκευση και την online διαχείριση των αρχείων της επιχείρησης από οπουδήποτε κι αν βρίσκεστε, με δυνατότητες collaboration και sharing.   
  1. hol cloud backup: που βασίζεται σε παγκοσμίου εμβέλειας disk to disk backup πλατφόρμα η οποία αποτελεί την ιδανική εταιρική backup λύση στο σύννεφο.

H hellas online είναι…

·      ο μοναδικός τηλεπικοινωνιακός πάροχος που διαθέτει υπηρεσίες cloud σε συνδυασμό με τις αξιόπιστες λύσεις διασύνδεσης, μέσω του εκτεταμένου ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών (Internet/MPLS-VPN) διασφαλίζοντας έτσι εγγυημένο end-to-end service level agreement (SLA)

·       ένας από τους ισχυρότερους παρόχους ολοκληρωμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών στην Ελλάδα

·      ο πάροχος που από το 2006 έχει επενδύσει πάνω από € 380 εκατ. σε ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών, αναβάθμιση χωρητικότητας/διασύνδεσης με εξωτερικό και σε τεχνολογικά συστήματα εξυπηρέτησης πελατών με γνώμονα τη δημιουργία αξίας προς τον πελάτη.

·      ο πάροχος με το πιο σύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών στην Ελλάδα  (4.170+ χλμ.) που φτάνει σε 50 νομούς και 141 πόλεις, με σχεδόν 500.000 LLU συνδρομητές και 5.000+ εταιρικούς πελάτες, εκ των οποίων 1.500 με Fiber To The Building (METROETHERNET και SDH).