Επενδύσεις σε ενέργεια και τηλεπικοινωνίες στην ατζέντα Σαμαρά

32

Να αποκαταστήσει τη σταθερότητα στη χώρα και να επαναφέρει την κυβερνητική λειτουργία σε ταχείς ρυθμούς επείγεται ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς μετά την κρίση που δημιούργησε το κλείσιμο της ΕΡΤ και η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση.

Σήμερα θα έχει κρίσιμη συνάντηση με αντιπροσωπεία της κοινοπραξίας εκμετάλλευσης του κοιτάσματος φυσικού αερίου Σαχ Ντενίζ του Αζερμπαϊτζάν, ενόψει της ανακοίνωσης για την επιλογή του αγωγού που θα κατασκευαστεί για να μεταφέρει το αέριο στην Ευρώπη.

Στην αντιπροσωπεία του Σαχ Ντενίζ περιλαμβάνονται υψηλόβαθμα στελέχη της ΒΡ και της αζερικής εταιρείας φυσικού αερίου SOCAR.

Η απόφαση για την επιλογή μεταξύ του ΤΑΡ και του ανταγωνιστικού σχεδίου Ναμπούκο αναμένεται ως το τέλος του μήνα, με την ελληνική κυβέρνηση να υποστηρίζει το πρότζεκτ του αγωγού ΤΑΡ, που σύμφωνα με τον σχεδιασμό θα ξεκινά από τα ελληνοτουρκικά σύνορα και θα καταλήγει στην Ιταλία, μέσω Αλβανίας.

Καθώς οι επενδύσεις αποτελούν πάντα τη βασική προτεραιότητα του πρωθυπουργού σήμερα ο κ. Σαμαράς δέχεται στο Μέγαρο Μαξίμου και τους υπευθύνους της Vodafone και της Wind, οι οποίες θέλουν να κάνουν κοινή επένδυση στον τομέα των δικτύων ύψους 200 εκατομμυρίων ευρώ που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας.