Επεξεργαστές της Toshiba στα τηλέφωνα της Google

65

H Toshiba Corp. (6502.TO) θα παρέχει στην GoogleInc. (GOOGL) ημιαγωγούς για την κατασκευή ενός νέου έξυπνου τηλεφώνου που αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο έτος, αναφέρει δημοσίευμα του Nikkei.

Οι παγκόσμιες παραγγελίες smartphone αναμένεται να ενισχυθούν κατά 20% σε αυτό το έτος στα 1,2 δισ. συσκευές, ενώ το επόμενο έτος εκτιμάται περαιτέρω αύξηση. Οι λιγότερο ακριβές συσκευές στην καινούργια σειρά τηλεφώνων της Google θα τιμολογούνται κοντά στα περίπου 50 δολάρια, και κάποιοι εκτιμούν ότι η ζήτηση θα διαμορφωθεί σε δεκάδες εκατομμύρια συσκευές κατά το πρώτο έτος πωλήσεων.

Η Toshiba πρόκειται να δημιουργήσει τρεις τύπους επεξεργαστών για τα τηλέφωνα. Οι δοκιμαστικές αποστολές θα ξεκινήσουν το φθινόπωρο, ενώ η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Το νέο τηλέφωνο θα έχει τα εξαρτήματά του συγκεντρωμένα στο πίσω μέρος σαν τουβλάκια παιχνιδιού. Ανάλογα με το μέγεθός του, κάθε τηλέφωνο θα έχει χώρο για 5-10 διαφορετικά. Οι χρήστες θα μπορούν να διαμορφώνουν τις συσκευές τους ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως να τα μετατρέπουν σε μετρητές καύσης θερμίδων κατά τη διάρκεια άσκησης ή να τοποθετούν μια δεύτερη μπαταρία όταν βρίσκονται έξω.

Αυτό απαιτεί επεξεργαστές που μπορούν να ελέγχουν με ακρίβεια τη ροή των δεδομένων και των ηλεκτρικών σημάτων μεταξύ των εξαρτημάτων και του ίδιου του τηλεφώνου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Toshiba και η Google «έδωσαν τα χέρια» τον Οκτώβριο.

Η εταιρεία ηλεκτρονικών εγκρίθηκε ως η προτιμότερη πάροχος για αυτή τη γραμμή συσκευών.