Επεξεργαστές 4ης γενιάς

109

Στο εστιατόριο Botrini’s, επέλεξε η Intel να παρουσιάσει τους επεξεργαστές 4ης γενιάς.

Σε ένα όμορφο περιβάλλον, ο Νίκος Παναγιωτίδης (Business Development Manager) και ο Norberto Mateos Carrascal (Southern Europe Territory Director) της Intel, παρουσίασαν τους νέους επεξεργαστές και ανέλυσαν την στρατηγική πορεία της εταιρείας.

Στόχοι και ανάπτυξη στην αγορά, αλλά και (προ)βλέψεις για το μέλλον των φορητών συσκευών, τόσο στον χώρο της κινητής τηλεφωνίας και των tablet, όσο και στις πολυμορφικές συσκευές και τα ultrabook, ήταν μερικά από τα θέματα που αναλύθηκαν και συζητήθηκαν.

Οι επεξεργαστές 4ης γενιάς στοχεύουν να φέρουν ισχύ, ταχύτητα και επιδόσεις ακόμα και στις φορητές συσκευές, στηριζόμενοι στις νέες αρχιτεκτονικές, μειώνοντας όμως ταυτόχρονα την ενεργειακή κατανάλωση, προσφέροντας μεγαλύτερη αυτονομία. Ταυτόχρονα, μεγάλη σημασία δίνεται στην ασφάλεια των δεδομένων. 

Σε κάποια μοντέλα, ο επεξεργαστής θα φιλοξενεί και την GPU (τον γραφικό επεξεργαστή) που πλέον δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα σε επιδόσεις, από τις αυτόνομες κάρτες γραφικών.

Ήδη πολλές συνεργαζόμενες εταιρείες και πλατφόρμες συσκευών συνεχίζουν την υποστήριξή τους στους επεξεργαστές της Intel, που συνεχίζει να έχει μεγάλο μερίδιο στην αγορά. Βέβαια σε σχετική ερώτηση για τις καινούργιες κονσόλες παιχνιδιών που παρουσιαστηκαν πρόσφατα και περιέχουν πλέον ανταγωνιστικό επεξεργαστή, ο Norberto Mateos Carrascal, ανέφερε ότι είναι μια αγορά που δεν τους ενδιαφέρει πλέον.

 

Αναμένουμε να δούμε τα καινούργια προϊόντα με Intel Inside, ειδικά στην νέα γενιά συσκευών όπως τα phablet και τα 2-in-1, χωρίς όμως να παραμεριστούν τα deskop μηχανήματα, τα κινητά και τα all-in-one.

 

 

Ηλίας Φλωράκης