Ένα αρχιτεκτονικό θαύμα στο Πεκίνo μοιάζει με την ανατολή του ήλιου‏

167

Από το Νοέμβριο του 2014 η Κίνα διαθέτει ένα από τα ομορφότερα και πιο εντυπωσιακά κτήρια ξενοδοχείων που έχει στιστεί ποτέ. Το “Sunrise Kempinski Hotel” είναι χτισμένο στις όχθες μιας λίμνης, 60 χιλιόμετρα από το Πεκίνο. Η μοντέρνα σχεδίασή του το καθιστά ένα αρχιτεκτονικό θαύμα ενώ συμβιβάζει ταυτόχρονα κινεζικές παραδοσιακές αξίες.

 

Το κτήριο ενσαρκώνει το σχήμα του ανατέλλοντος ηλίου και συμβολίζει την αρμονία, την ενότητα και το άπειρο. Βλέποντάς το από τα πλάγια έχει σχήμα χτενιού (βλ. όστρακο), το οποίο αντιπροσωπεύει την τύχη στην κινεζική κουλτούρα. Η κύρια είσοδος του ξενοδοχείου έχει σχήμα σαν το στόμα ενός ψαριού, συμβολικό της “ευημερίας”.

Το ξενοδοχείο καλύπτεται εξωτερικά με γυαλί, αποτελούμενο από 10.000 panels που καλύπτουν μια επιφάνεια 18.000 τετραγωνικών μέτρων. Τα κομμάτια του γυαλιού είναι έτσι τοποθετημένα ώστε το άνω τμήμα του κτηρίου να αντανακλα τον ουρανό, το μεσαίο τα βουνά Yanshan και το κάτω τμήμα την παρακείμενη λίμνη.

Είναι μάλλον περιττό να αναφέρουμε ότι το ξενοδοχείο είναι υπερπολυτελές, προσφέροντας διαμονή υψηλότατων προδιαγραφών. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 200 ευρώ τη βραδιά.